اختلاف دوباره در فلسطین: فتح حماس را به ضربه‌زدن به اتحاد متهم کرد

فتح: حماس باید در محاسبات خود تجدید نظر کند و به دودستگی فلسطینی‌ها پایان دهد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سخنگوی جنبش آزادی‌بخش میهنی فلسطین (فتح) شامگاه دوشنبه 14 ژوئن در بیانیهای جنبش حماس را به دلیل انتصاب یک مقام جدید برای «کمیته حکومت نوار غزه» مورد انتقاد شدید قرار داد و این جنبش اسلامگرا را به ضربه زدن به وحدت ملی و ایجاد دودستگی و تفرقه میان فلسطینی‌ها متهم کرد.
سخنگوی فتح گفت که حماس تلاش می‌کند در نوار غزه یک نظام سیاسی موازی با دولت ملی و قانونی فلسطین، ایجاد ‌کند.
سازمان فتح و جنبش حماس با میانجگیری مصر در حال مذاکره برای آشتی ملی و تشکیل یک دولت واحد فلسطینی هستند.
ایاد نصر، سخنگوی فتح، گفت که حماس با تعیین رئیس جدید برای کمیته اداری حکومت نوار غزه به دودستگی تداوم بخشیده و بر تفرقه و تخریب وحدت ملی فلسطینی‌ها پافشاری می‌کند.


انحراف حماس از مسیر تلاش‌های مصر

سخنگوی فتح گفت، اقدام حماس در این شرایط به منزله انحراف از مسیر تلاش‌های مصر برای دستیابی فلسطینی‌ها به وحدت و پایان دادن به دودستگی‌هاست و موجب تضعیف موقعیت ملی فلسطینی‌ها در برابر جامعه جهانی برای بازسازی نوار غزه و مقابله با اسرائیل می‌شود.
ایاد نصر افزود، تصمیم حماس در خدمت پروژه ملی فلسطین نیست، بلکه باعث اتلاف وقت می‌شود.
او از حماس خواست تا در محاسبات خود تجدید نظر کرده و برای پایان دادن به دودستگی، تفرقه و اختلاف به میز گفتگوها بازگردد.
اختلاف میان حماس و فتح از روز یکشنبه پس از تعیین مقام جدید حماس برای کمیته موسوم به «کمیته حکومت نوار غزه» مجددا آغاز شد.
این کمیته در سال 2017 با آغاز پروسه آشتی ملی با میانجگیری مصر منحل شده بود. تصمیم حماس برای تعیین مسئولی جدید برای کمیته منحل شده حکومت غزه، همزمان با تلاش‌های اخیر دولت مصر برای متحد کردن جناح‌های فلسطینی، نوعی دهان کجی به همه تلاش‌هایی است که برای نزدیک کردن دیدگاه‌های فلسطینی‌ها به منظور تشکیل حکومتی وحدت ملی در جریان است.
جنبش حماس روز یکشنبه، از انتصاب «عصام الدعالیس»، به عنوان رئیس جدید «اداره کار» حکومت نوار غزه خبر داد. این خبر خشم حکومت خودگردان فلسطینی در رام الله را برانگیخت.
تمام نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل، شورای امنیت، سازمان حقوق بشر، و تمام کشورهای جهان از آمریکا، اروپا گرفته تا آفریقا و آسیا به ویژه همه کشورهای اسلامی و عربی، حکومت خودگردان فلسطینی به ریاست محمود عباس، ابومازن را به عنوان نماینده قانونی ملت فلسطین می‌دانند. حکومت حماس، حکومت شبه نظامیان حوثی در صنعا، تنها از سوی ایران به رسمیت شناخته می‌شود.

Advertisement
بیشترین بازدید موضوعات مهم