سازمان ملل متحد: مردم سوریه با رنج فزاينده انسانی روبرو هستند

حدود میلیون 9 سوری آواره و پناهنده در انتخابات سوریه شرکت نکردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

گیر پدرسون، فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه، روز چهارشنبه 5 خرداد، گفت، واقعا غم‌انگیز است که مردم عادی سوریه پس از یک دهه درگیری و در حالى كه یک آرامش نسبی در برخی مناطق حکمفرما است، هنوز هم با رنج شدید و مشقت فزاینده انسانی روبرو هستند.

فرستاده ویژه سازمان ملل در گزارش خود به شورای امنیت، به فقر اقتصادی، بیماری همه‌گیر کرونا، آوارگی، بازداشت‌ها، آدم ربایی و ادامه درگیری‌های خشونت آمیز، تروریسم و ​​نقض حقوق بشر در سوریه اشاره کرد.

پدرسون گفت، این مشکلات فزاینده «نیازمند توجه بیشتر نهادهای بین‌المللی » و تسریع روند سیاسی در سوریه است.

او افزود، همانطور که در سال 2012، قدرت‌های بزرگ از شورای امنیت خواستند تا دست به اقدامی بزند و در سال 2015 این شورا توانست قطعنامه‌هایی را صادر کند، اکنون نیز شورای امنیت باید برای سوریه اقدامی انجام دهد.

او اظهار داشت، متاسفانه تلاش‌های صلح تاکنون به بن‌بست رسیده است.

پدرسون گفت، به‌رغم محدود شدن درگیری‌های نظامی و برخی مناطق نسبتا آرام شده است، نشانه‌هایی از احتمال تکرار درگیری‌های شدید هنوز هم وجود دارد.

فرستاده ویژه سازمان ملل، به افزایش خشونت در تعدادی از مناطق، ادامه گلوله باران مناطق از طرفین متخاصم یعنی نیروهای اسد و مخالفان سوری و همچنین حملات هوایی اسرائیل و حملات هر چند گاه داعش، نیز اشاره کرد.

در زمینه اقتصادی ، پدرسن گفت، واحد پول سوریه (لیر) به نوعی تثبیت شده است اما بسیاری از سوری‌ها توانایی خرید كالاهای اساسی یا پرداخت هزینه‌های حمل و نقل را ندارند.

وی افزود، بسیاری از مناطق از خدمات اساسی مانند آب، برق و بهداشت، محروم‌ هستند.

او گفت ما همان رنج‌ها، حوادث و سازوکارهای گذشته را ماه به ماه مشاهده می‌کنیم. با ادامه چنین وضعیتی، نگرانیم سوری‌ها بیش از پیش به یک شکاف عمیق‌تر سوق داده شوند.

انتخابات فرمایشی بشار اسد

در حالی که فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه در گزارش خود به شورای امنیت از وضعیت رقت‌بار، رنج و مشقت فزاینده سوری‌ها خبر داده است، رژیم بشار اسد، یک انتخابات ریاست جمهوری فرمایشی را روز چهارشنبه برگزار کرد. در این انتخابات فرمایشی، دو نامزد به نام‌های عبدالله سلوم عبدالله، که قبلاً سمت معاون وزیر را بر عهده داشت، و محمود مرعی، رئیس یک حزب به ظاهر مخالف که رسما مورد تایید رژیم اسد است، به عنوان رقبای اسد معرفی شدند.

انتخابات سوریه
انتخابات سوریه

اغلب سوری‌ها معتقدند که این دو نامزد از نزدیکان رژیم اسد و چهره‌های شناخته‌شده‌ای نیستند علاوه بر این، حدود 9 میلیون سوری آواره و پناهنده در این انتخابات شرکت نکردند.

موضع ایالات متحده و اروپا

ایالات متحده آمریکا و چهار کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن انتخابات ریاست جمهوری سوریه،‌ که از صبح امروز چهارشنبه 26 می، در این کشور آغاز شده است، آن را ناسالم و غیر دموکراتیک خواندند.

در همین راستا، وزرای خارجه کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده‌ آمریکا در بیانیه روز سه‌شنبه خود ضمن انتقاد از بشار اسد، گفته‌اند که انتخابات سوریه، نه آزاد است و نه عادلانه.

این انتخابات برای چهارمین بار متوالی، قدرت و زمام امور سوریه را در اختیار بشار اسد قرار خواهد داد. کسی که پس از ده سال جنگ داخلی، این بار خود را «مرد بازسازی» کشور در هم کوبیده سوریه معرفی می‌کند.

شایان ذکر است که انتخابات ریاست جمهوری سوریه در خارج از خاک این کشور، روز پنج شنبه 30 اردیبهشت گذشته برگزار شد که در برخی از کشورها مانند لبنان به درگیری و پاره کردن عکس بشار اسد منجر شد. در این راستا، دولت های آلمان و ترکیه به رژیم بشار اسد اجازه ندادند که در خاک خود انتخابات برگزار کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم