آمریکا و اروپا: انتخابات سوریه «نه آزاد است و نه عادلانه»

در این انتخابات، اسد با عبدالله سلوم عبدالله و محمود احمد مرعی، «رقابت» می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ایالات متحده آمریکا و چهار کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن انتخابات ریاست جمهوری سوریه،‌ که از صبح امروز چهارشنبه 26 می، در این کشور آغاز شده است، آن را ناسالم و غیر دموکراتیک خواندند.

در این انتخابات، بشار اسد با عبدالله سلوم عبدالله که پیش از این سمت معاون وزیر را بر عهده داشت و محمود احمد مرعی که رئیس یک حزب کوچک مخالف با تأیید رسمی دولت سوریه است، «رقابت» می‌کند.

Advertisement

دوره ریاست‌جمهوری در سوریه هفت ساله است و در صورت پیروزی، این چهارمین دوره ریاست جمهوری بشار اسد خواهد بود.

انتخابات پیشین ریاست جمهوری سوریه، در بحبوحه جنگ داخلی این کشور برگزار و در آن بشار اسد پیروز اعلام شد.

در همین راستا، وزرای خارجه کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده‌ آمریکا در بیانیه روز سه‌شنبه خود ضمن انتقاد از بشار اسد، گفته‌اند که انتخابات سوریه، نه آزاد است و نه عادلانه.

در این بیانیه آمده است: «ما در کنار همه صداهای سوری‌ها از جمله مؤسسات جامعه مدنی و گروه‌های معارض سوریه ایستاده‌ایم که این انتخابات را محکوم کردند و آن را نامشروع دانستند».

این کشورها در بیانیه خود خاطر نشان کردند «ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم بدون هیچگونه اغماضی این تلاش رژیم بشار اسد را مردود بشمارد که در پی کسب مشروعیت با چنین اقداماتی است. این در حالی است که این رژیم، نقض فاحش حقوق بشر را متوقف نکرده و در فرآیند سیاسی پیشنهادی سازمان ملل برای حل و فصل نزاع سوریه شرکت مؤثری نداشته است».

این انتخابات برای چهارمین بار متوالی، قدرت و زمام امور سوریه را در اختیار بشار اسد قرار خواهد داد. کسی که پس از ده سال جنگ داخلی، این بار خود را «مرد بازسازی» کشور در هم کوبیده سوریه معرفی می‌کند.

در بیانیه وزرای خارجه کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایتالیا تأکید شده است که این کشورها «تصمیم رژیم اسد برای برگزاری انتخابات خارج از چارچوب تعیین شده در قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل محکوم می‌کنند و از همه آرای مردم سوریه، به‌ویژه سازمان‌های جامعه مدنی و گروه‌های سیاسی مخالف که روند این انتخابات را غیرقانونی خواندند، حمایت می‌کنند».

وزرای خارجه آمریکا و قدرت‌های اروپائی در ادامه بیانیه خود آورده‌اند «براساس قطعنامه 2254، لازم است انتخابات آزاد و سالم با نظارت سازمان ملل و منطبق با بالاترین استانداردهای بین المللی شفافیت صورت گیرد». آنها نیز تأکید کردند«برای اینکه در این انتخابات جلوه‌ای از راست آزمایی باشد، باید به سوی همه سوری‌ها از جمله آوارگان در داخل کشور و پناهندگان سوری در خارج باز شود».

بشار اسد 55 ساله بعد از 20 سال حکومت کردن، در این انتخابات شعار «امید به عمل» را برای ستاد تبلیغاتی خود برگزیده است تا در ظاهر اعلام کند او در چشم انداز آینده کشور «نقش بازسازی» را خواهد داشت.

انتخابات روز چهارشنبه تنها در مناطق تحت سلطه رژیم اسد برگزار می‌شود که طبق برآوردها، کمتر از دو سوم مساحت سوریه را در برمی گیرد. جمعیت این مناطق کمتر از 11 میلیون نفر است و براساس آمار وزارت کشور سوریه 12 هزار حوزه انتخاباتی برای پوشش این جمعیت در نظر گرفته شده است. براساس قانون انتخابات فعلی سوریه، هر شهروند سوری می‌تواند در هر حوزه‌ای که بخواهد رأی خود را به صندوق بریزد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

شایان ذکر است که انتخابات ریاست جمهوری سوریه در خارج از خاک این کشور، روز پنج شنبه 30 اردیبهشت گذشته برگزار شد که در برخی از کشورها مانند لبنان به درگیری و پاره کردن عکس بشار اسد منجر شد. در این راستا، دولت های آلمان و ترکیه به رژیم بشار اسد اجازه ندادند که در خاک خود انتخابات برگزار کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم