جنگ غزه نگاه غربی‌ها را بر موشک‌های ایران متمرکز کرد

حماس در 11 روز 4000 موشک به سوی اسرائیل پرتاب کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در روزهای گذشته تحلیل‌ها، اظهارنظرها و گزارش‌های زیادی دربارهٔ خطرات موشک‌ها و پهپادهای سپاه پاسداران و شبه نظامیان تابع آن در منطقه با ارزیابی به‌کارگیری آنها در جنگ اخیر غزه توسط گروه‌های جهادی فلسطین، در رسانه‌های آمریکا منعکس شده‌است. در این راستا پایگاه خبری «بلومبرگ» گزارش مفصلی دربارهٔ این تسلیحات و خطر آن برای منافع آمریکا و هم پیمانان آن منتشر کرده و درباره این خطرات هشدار داد.

در این گزارش آمده که برای گروه‌های جهادی چون حماس و جهاد اسلامی که از سوی جمهوری اسلامی حمایت مالی و تسلیحاتی می‌شوند، رکورد جدیدی از نظر توانائی تسلیحاتی و حملات موشکی در برابر اسرائیل به دست آمده که وضعیت فعلی منطقه را با گذشته متفاوت می‌کند.
این گروه‌ها در عرض 11 روز درگیری‌های اخیر، 4000 موشک به سوی شهرهای اسرائیل پرتاب کردند که برد برخی از آنها به 250 کیلومتر می‌رسد. این رقم جدید در مقایسه با جنگ 2014 که حماس در آن زمان، در فاصله 50 روز، تنها 4500 موشک شلیک کرد، یک جهش نظامی برای این گروه محسوب می‌شود.
بر همین اساس اگر این تحول را به دیگر شبه نظامیان منطقه مرتبط کنیم، اوضاع پیچیده‌تر خواهد شد. اکنون پیش‌بینی می‌شود که حزب‌الله لبنان ذخیره انبارهای موشکی خود را به 130 هزار رسانده‌است. حوثی‌های یمن از همین موشک‌ها و پهپادها در حمله به شهرهای پادشاهی عربی سعودی استفاده می‌کنند و شبه نظامیان عراقی همین ادوات جنگی را علیه نیروهای آمریکائی در عراق به کار می‌گیرند. نقطه مشترک تمامی اینها ایران است. موشک‌ها و پهپادهای ایران جبهه‌ای به وسعت 5000 کیلومتر از عراق تا سوریه و یمن، لبنان، فلسطین و گذرگاه باب المندب را تحت تیررس خود قرار داده‌اند. در این دامنه جغرافیائی وسیع، اسرائیل و همه کشورهای متحد آمریکا در آن سوی جبهه ایران قرار دارند و نباید گذرگاه‌های حیاتی برای اقتصاد جهان در این منطقه را از نظر دور داشت.
نتایج حملات موشکی حماس، نگرانی‌های فزاینده‌ای برای مقامات نظامی آمریکا و کشورهای غربی ایجاد کرده‌است. این موشک‌ها از جدار «گنبد آهنین» رد شده و به شهرهای اسرائیل آسیب رسانده‌است.
مقامات سابق آمریکا چون مایک پومپئو این حملات موشکی را به مذاکرات اتمی ایران ربط داده و از دولت فعلی آمریکا درخواست نموده، تحریم‌های ایران را جهت وارد کردن فشار بر حکومت تهران، به حالت فعلی خود باقی بگذارد. بسیاری از مقامات آمریکائی در واشینگتن و به ویژه در کنگره آمریکا با این نظر پومپئو موافق هستند.
آنچه که اکنون واضح است، موضوع سپاه پاسداران، شبه نظامیان تابع آن و موشک‌های آنان، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و انتظار می‌رود اقداماتی در این راستا برای کنترل تحرکات آنها صورت گیرد. اکنون صدای اسرائیل نسبت به خطرات سپاه پاسداران، بیش از گذشته در پایتخت آمریکا شنیدار دارد.
علاوه بر این جنگ اخیر غزه، صفحه جدیدی از تماس‌ها و همکاری بایدن با نتانیاهو باز کرد که می‌تواند به موضوع ایستادگی و برخورد با جمهوری اسلامی کشیده شود.
در این میان، کشورهای عربی منطقه نیز خطرات موشک‌ها و پهپادهای سپاه پاسداران را یک بار دیگر به جامعه جهانی گوشزد کردند. خطری که شاید قبل از جنگ غزه چندان مورد توجه نبود، اما اکنون در مرکز تصمیم‌گیری‌های دولت‌های غربی و در رأس آنها، امریکا قرار گرفته‌است.

Advertisement
بیشترین بازدید موضوعات مهم