ژنرال مکنزی در گفتگو با العربیه: رژیم ایران بزرگترین تهدید برای خاورمیانه است
مکنزی: هیچ گزینهای از روی میز برداشته نمیشود
ژنرال فرانک مکنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام»، روز سهشنبه 11می، در گفتگو با «العربیه»، رژیم ایران را به تنهایی «بزرگترین تهدید» برای ایجاد ثبات در خاورمیانه خواند.
به گفته ژنرال مکنزی «آنها (رژیم ایران) هنوز هم فعالیتهای زیانآور گستردهای را به طور مستقیم و یا از طریق شبهنظامیان دنبال میکنند که نه تنها ما بلکه دوستان و شرکای ما را در سراسر منطقه تهدید میکند.»
او تاکید کرد علی رغم ادامه فعالیتهای زیانآور رژیم تهران و گروههای نیابتیاش در سراسر منطقه، واشینگتن به دنبال جنگ با ایران نیست.
ژنرال آمریکایی با اشاره به مذاکرات هستهای جاری در وین بین مقامات آمریکایی و ایرانی با میانجیگری اروپاییها، روسیه و چین گفت: «آنچه که ما میخواهیم بازگشت مسئولانه ایرانیها به جامعه جهانی است.»
در حالی که دولت جو بایدن برای بازگشت به توافق هستهای با ایران مصمم است، مکنزی درباره تهدید نیروهای دریایی آمریکا در منطقه هشدار داد و گفت: «در حالی که دیپلماتهای ما کار خود را انجام می دهند، به نفع ایران نیست که با ماجراجویی نظامی، فضا را آشفته کند.»
او همچنین افزود: «تا وقتی مساله معامله با ایران و هرگونه حمله احتمالی علیه منافع ایالات متحده انجام میشود، هیچ گزینهای از روی میز برداشته نمیشود».
عراق
مکنزی درباره نفود رژیم ایران در عراق گفت: ایران تلاش خود را برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از عراق با انجام حملات از طریق گروههای نیابتی و شبهنظامیان انجام داده و ادامه میدهد. وی گفت: «معتقدم که ما میتوانیم در عراق بمانیم ... و دو دولت ایالات متحده و عراق درباره آینده روابطشان تصمیم میگیرند، نه کشور ثالثی مانند ایران.»
این در حالی است که شبهنظامیان مورد حمایت ایران همچنان مراكزی را در عراق هدف میدهند كه میزبان نیروها و پیمانكاران آمریكایی هستند که به دعوت دولت بغداد برای کمک به مبارزه با داعش در کشور حضور دارند.
خروج نیروها از افغانستان
مکنزی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم جو بایدن، برای بیرون بردن نیروهای آمریکایی از افغانستان، گفت که ارتش «کاملاً متعهد» به اجرای دستورات است.
او همچنین ضمن تکرار اظهارات قبلی خود در مورد برخورد نیروهای افغان با طالبان گفت «این یک جنگ بسیار دشوار برای ارتش خواهد بود. ما برای کمک به آنها همه تلاش خود را انجام خواهیم داد، اما دیگر در کشور حضور نخواهیم داشت و نمیتوانیم در آنجا پشت سر آنها بایستیم.»
سوریه
ژنرال مکنزی با بیان اینکه هدف حضور حدود کمتر از 1000 نیروی آمریکایی در سوریه، همکاری با «نیروهای سوریه دموکراتیک» برای «پایان دادن به داعش» بود، گفت: «این آغاز و پایان مأموریت ما در سوریه است.»