در حملات اسرائیل به غزه به 20 نفر از جمله 9 کودک کشته شدند
ابراز نگرانی واشینگتن، اروپا و کشورهای عربی از تشدید تنشها بین اسرائیل و فلسطینیان
وزارت بهداشت فلسطین اعلام كرد در نتیجه حملات اسرائیل به شمال غزه 20 نفر از جمله 9 کودک فلسطینی کشته شدند.
در ادامه تنشها در مسجد الاقصی، ارتش اسرائیل اعلام کرد روز دوشنبه 10 می 2021، دهها موشک از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده و به مرکز قدس و پیرامون آن اصابت کرد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد این حملات را در پاسخ به حمله موشکی از نوار غزه انجام داده است. براساس این گزارش موشکپرانی فلسطینیها کماکان ادامه دارد و ساختمان کنیست اسرائیل در پی به صدا در آمدن آژیر خطر، تخلیه شد.
همزمان واکنشها به این تحولات ادامه یافت و اتحادیه اروپا درباره بالا گرفتن تنشها در قدس ابراز نگرانی کرد. وزرای امور خارجه سعودی و مصر هم درباره تحولات فلسطین گفتگو کرده و خواستار توقف اقدامات در قدس شده و از اسرائیل خواستند شهروندان فلسطینی را تحت حمایت خود قرار دهد.
خبرنگار العربیه در شهر بیتالمقدس روز دوشنبه 20 اردیبهشت از درگیری مجدد پلیس اسرائیل با فلسطینیها در محوطههای داخل و اطراف مسجدالاقصی در قدس شرقی خبر داد.
طبق این گزارش پلیس اسرائیل با شلیک گلولههای لاستیکی به سوی فلسطینیهایی که در داخل مسجد الاقصی تجمع کردهآند، سعی کرد آنها را متفرق کند.
به گفته خبرنگار العربیه دهها تن از فلسطینیهایی که در محوطه مسجد الاقصی تجمع کرده بودند، بر اثر شلیک گلولههای پلاستیکی پلیس اسرائیل زخمی شدند.

نگرانی واشینگتن
در همین حال واشنگتن از وقایع و رویدادهای چند روز گذشته در بیت المقدس شرقی ابراز نگرانی کرد. درگیری و تنش در بیت المقدس زمانی آغاز شد، که پلیس اسرائیل جلوی ورود فلسطینیها به محوطه مسجد الاقصی برای اقامه نماز را گرفت.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، عصر دیروز طی تماس تلفنی با مئیر بن شبات، مشاور امنیت ملی اسرائیل، نگرانیهای جدی ایالات متحده درباره تشدید تنشها در قدس از جمله درگیریهای خشونتآمیز میان پلیس و تظاهرکنندگان در روزهای اخیر را اعلام کرد.
این مقام آمریکایی همچنین نگرانیهای جدی کشورش را درباره اخراج احتمالی خانوادههای فلسطینی از خانههایشان در منطقه «شیخ جراح» را به اطلاع اسرائیلیها رساند.

سالیوان با تأکید بر حمایت واشنگتن از صلح و ثبات در سراسر خاورمیانه، از دولت اسرائیل خواست که اقدامات مناسب را برای حفظ آرامش در بیت المقدس را انجام دهد.
تخلیه خانههای فلسطینیان در «شیخ جراح»
تنشهای شامگاه جمعه، در پی درگیری نیروهای امنیتی اسرائیل با معترضین به تخلیه منازل خانوادههای فلسطینی از قدس شرقی، و دستگیری 15 فلسطینی در یک شب رخ داد.
این درگیری ها در محله شیخ جراح در قدس شرقی و در بحبوحه یک نبرد شدید حقوقی درباره سرنوشت خانوادههای فلسطینی تهدیدشده به تخلیه خانههایشان به نفع شهرکنشینان اسرائیلی آغاز شد.
این تنش درباره مالکیت زمینی است که خانههای چهار خانواده فلسطینی بر روی آن ساخته شده است. در اوایل سال جاری، دادگاه منطقه قدس حکمی به نفع خانوادههای یهودی مدعی حقوق مالکیت در این محله صادر کرد.
طبق قوانین اسرائیل، اگر یهودیان ثابت کنند که خانوادههای آنها قبل از جنگ عربها و اسرائیل در سال 1948 در قدس شرقی زندگی میکردند، میتوانند خواستار احیای «حق مالکیت» شوند. اما این قانون شامل فلسطینیانی نمیشود که در طول جنگ ملکیت خود را از دست دادهاند. این تصمیم دادگاه خشم فلسطینیان را برانگیخت که به تجمعات اعتراضی انجامید و اغلب منجر به درگیری با پلیس شد.

واکنشهای منطقهای و بینالمللی
حمله شامگاه جمعه پلیس اسرائیل به نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی، محکومیتهای عربی و بینالمللی گستردهای به دنبال داشت.
سازمان ملل، اتحادیه اروپا، شورای همکاری خلیج، پادشاهی عربی سعودی، مصر، اردن، امارات و برخی دیگر از کشورهای عربی و اسلامی، اقدامات اسرائیل در قدس شرقی را محکوم کردند.
سازمان ملل متحد ضمن درخواست از اسرائیل برای پایان دادن به تخلیه اجباری خانههای فلسطینیان در قدس شرقی، هشدار داد که اقدامات این کشور «جنایات جنگی» محسوب میشود.
همزمان، جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه 17 اردیبهشت نسبت به تشدید تنش در شرق اورشلیم و نیز تهدید تخلیه اجباری خانوادههای فلسطینی از آن منطقه ابراز نگرانی کرد.
پورتر در یک نشست خبری گفت: «پرهیز از برداشتن گامهای یک جانبهای که تنش را تشدید یا ما را از صلح دورتر میکند، امری حیاتی است. این کارها شامل تخلیه اجباری، فعالیتهای شهرکسازی، و تخریب خانهها است.»
اتحادیه اروپا روز شنبه از مقامات اسرائیلی خواست تا برای جلوگیری از تنشافزایی در قدس پس از برخوردهای خشن شب گذشته پلیس با فلسطینیها «اقدام فوری» اتخاذ کند.
سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «خشونت و تحریک غیرقابل قبول است و عاملان آن از هر دو طرف باید پاسخگو باشند.»
وزارت امور خارجه سعودی نیز در بیانیهای ضمن محکومکردن اقدامات اسرائیل برای تخلیه اجباری خانههای فلسطینیان در قدس، تاکید کرد این اقدامات فرصت از سرگیری روند صلح و دستیابی به امنیت و ثبات در منطقه را تضعیف میكند.
در این بیانیه همچنین آمده است که پادشاهی عربی سعودی بر مواضع خود در قبال ملت فلسطین پایبند است و از تمام تلاشها با هدف دستیابی به یک راهحل عادلانه و جامع برای مسئله فلسطین حمایت میکند.
بنا به این بیانیه، سعودی از اراده ملت فلسطین برای برپایی کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 با پایتختی قدس شرقی، مطابق قطعنامههای بین المللی و طرح صلح عربی، حمایت میکند.
امارات متحده عربی هم حمله به مسجد الاقصی و تخلیه اجباری منازل خانوادههای فلسطینی از محله شیخ جراح در قدس را به شدت محکوم کرد.
-
بیانیه مشترک سعودی و پاکستان بر حمایت از فلسطینیها و یمنیها تاکید کرد
دو طرف در مورد اهمیت گفتگو بین پاکستان و هند برای حل اختلافات توافق کردند خاورميانه -
واکنشهای عربی و بینالمللی به درگیریها در پی تخلیه اجباری خانههای فلسطینیان
سازمان ملل، اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج، اقدامات اسرائیل در قدس شرقی را محکوم کردند خاورميانه -
53 فلسطینی در درگیری با نیروهای اسرائیلی در مسجد الاقصی زخمی شدند
شورای همکاری ادامه تخلیه اجباری خانههای فلسطینیان در قدس را محکوم کرد خاورميانه