منابع اسرائیلی از تغییر استراتژی مقابله با ايران خبر دادند

تل‌آویو در تاکتیک جنگ کشتی‌ها با ایران تجدیدنظر می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

منابع سیاسی در تل آویو، روز سه شنبه 14 اردیبهشت فاش کردند، که سران ارتش و اطلاعات اسرائیل پس از سفر هفته گذشته خود به واشنگتن و مشورت و بررسی تحولات و رویدادهای منطقه خاورمیانه، تصمیم گرفتند، که در نحوه برخورد با ایران به ویژه در جنگ کشتی‌ها تجدید نظر کنند.

به گفته این منابع، جمع‌بندی رهبران نظامی اسرائیل به این نتیجه رسید که هدف قرار دادن کشتی‌های ایران زمانی موثر بود که این برنامه فاش نشده بود.

Advertisement

روزنامه اسرائیلی «هاآرتس» به نقل از یک مقام ارشد امنیتی در تل آویو نوشت: «حملات دریایی اسرائیل به کشتی‌های ایرانی در سال‌های اخیر تا زمانی که ماهیت آن حملات مخفی بود، موثرتر بود …اما با برملا شدن آنها در ماه‌های اخیر، با حملات انتقامی تهران علیه کشتی‌های اسرائیلی مواجه شد».

این منبع اسرائیلی افزود:«هرچند ایرانی‌ها پاسخ‌های محدود و ملایمی دادند تا از حد و مرز درگیری‌های محدود فراتر نروند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این حملات متقابل به جنگی ناخواسته تبدیل نشود. اکنون منطقه نیاز به آرامش و بازخوانی معادلات دارد و ممکن است به این نتیجه برسیم که همه درگیری‌ها حتی حملات محدود هم متوقف شود».

در همیت راستا وبسایت «واللا» به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد، ارتش و وزارت اطلاعات اسرائیل پس از مشورت نتیجه گرفتند که تعداد زیادی از ژنرال‌های این کشور با این نوع عملیات علنی مخالفت می کنند.

استراتژی «نبرد بین دو جنگ»

طبق این گزارش حملات اسرائیل قرار بود در چارچوب استراتژی معروف به «نبرد بین دو جنگ» انجام شود، یعنی وارد کردن ضربات دردناک و محدود به دشمن بدون اینکه به رویارویی گسترده‌ منجر شود، اما برعکس آن حملات افزایش یافت و نزدیک بود به تقابل مستقیم منجر شود.

مقامات نظامی و اطلاعات اسرائیلی هشدار داده اند كه احتمال تشدید جنگ بسیار زیاد شده است در صورتی که هنوز زمان رویارویی مستقیم فرا نرسیده است.

از سوی دیگر، آمریكا در این مساله با احتیاط شدید برخورد می‌كند زیرا جنگ از نظر اقتصادی هزینه زیادی را دربر خواهد داشت.

کشتی اسرائیلی
کشتی اسرائیلی

مقام‌های نظامی و امنیتی اسرائیل با اشاره به تغییرات استراتژیک در خاورمیانه گفتند، که استراتژی به‌کارگیری نیروی نظامی برای مبارزه با توسعه‌طلبی ایران در خاورمیانه و انتشار شبه‌نظامیان وابسته‌اش در سوریه بررسی شود.

این منابع به نارضایتی آمریکایی‌ها از مقامات اسرائیلی در واشنگتن در مورد این حملات اشاره کردند.

گفتنی است طی ماه گذشته حملات به کشتی‌های اسرائیلی و ایرانی شدت گرفته بود و دو طرف اتهاماتی را علیه یکدیگر وارد کردند.

جنگ کشتی‌ها و تهدیدهای ایران

پیشتر و در اولین واکنش به حمله صورت گرفته به یک نفتکش ایرانی در سواحل سوریه، محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، صبح یکشنبه تهدید کرد که «جبهه مقاومت» به اسرائیل پاسخ خواهد داد.

این تهدید یک روز پس از حمله پهپادی به یک نفتکش ایرانی در سواحل بانیاس سوریه در حالی بیان شده که به گفته «دیدبان حقوق بشر سوریه» در نتیجه این حمله دست‌کم 3 نفر کشته شدند.

در ماه‌های گذشته ایران و اسرائیل بارها کشتی‌های همدیگر را مورد هدف قرار دادند و تنش میان این دو کشور شکل جنگ دریایی به خود گرفته است.

 هايبريون راى
هايبريون راى

حدود دو هفته پیش، کشتی «هایپریون ‌رای» تجاری متعلق به اسرائیل، در دریای عرب مورد حمله قرار گرفت. شبکه 12 تلویزیون اسرائیل به نقل از مقاماتی که اسامی آنها ذکر نشد، ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرد. این حمله دو روز پس از انفجار تاسیسات هسته‌ای نطنز و تهدید ایران به انتقام‌گیری از اسرائیل، صورت گرفت.

قبل از آن، در 6 آوریل 2021 یک کشتی ایرانی وابسته به سپاه پاسداران به نام «ساویز» كه در عمليات جاسوسى و رساندن اسحله و تجهيزات به حوثی‌های یمن نقش اساسی دارد، در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت. روزنامه «نیویورک تایمز» در این باره نوشت که این حمله توسط کماندوهای اسرائیلی و با مین چسبان صورت گرفت و خسارت زیادی به کشتی ساویز وارد کرد.

در ماه مارس گذشته هم یک کشتی باری ایرانی به نام «شهرکرد» در نزدیکی سواحل لاذقیه در آب‌های مدیترانه مورد هدف قرار گرفت که یکی از 12 کشتی ایرانی بود که به گزارش روزنامه وال‌ستریت ژورنال، در 3 سال گذشته از سوی اسرائیل مورد حمله قرار گرفتند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم