امارات از اقدام سعودی برای منع محصولات کشاورزی لبنان حمایت کرد
کارشناسان میگویند حزبالله در قاچاق محموله مواد مخدر به سعودی دست دارد
امارات متحده عربی روز ، یکشنبه، 12 اردیبهشت اعلام کرد، از تصمیم پادشاهی عربی سعودی برای منع واردات محصولات کشاورزی لبنان حمایت میکند.
ابوظبی اعلام کرد، پس از اثبات سوء استفاده برخیها از صادرات محصولات کشاورزی لبنان برای قاچاق مواد مخدر به مناطق سعودی یا سایر کشورهای عربی، امارات نیز ورود محصولات کشاورزی لبنان به این کشور را منع میکند.
به گزارش خبرگزاری «وام» وزارت امور خارجه و همکاری بینالمللی امارات، در بیانیهای اعلام کرد، ابوظبی از اقدامات همه جانبه کشور سعودی برای محافظت از مردم خود در برابر آفت مواد مخدر، حمایت کرده و اقدامات ریاض را به عنوان بخشی از تلاشهای خستگی ناپذیر این کشور در مبارزه با جرائم سازمان یافته تلقی میکند.
همچنین خواستار توسعه فناوریهای مناسب و اتخاذ کلیه اقدامات مناسب برای مهار کردن قاچاق این آفت خطرناک که امنیت جوامع را تهدید و به منافع کشورها آسیب می رساند، شد.
روز گذشته، کویت و بحرین نیز حمایت خود را از تصمیم سعودی به ممنوع کردن محصولات کشاورزی لبنان اعلام کردند.
گفتنی است که سعودی، روز جمعه هفته گذشته، در بیانیهای اعلام کرد در پی ضبط محمولههای حاوی مواد مخدر از لبنان، ورود سبزیجات و میوه از این کشور را از روز یکشنبه ممنوع میکند.
این اقدام در پی خنثیسازی قاچاق بیش از دو میلیون قرص مخدر جاسازی شده در محمولههای میوه لبنانی، صورت گرفته است.وزیر کشور سعودی در این رابطه خاطر نشان ساخت که امنیت پادشاهی سعودی، خط قرمز است.

بیانیه وزارت کشور سعودی تاکید کرد که نهادهای ذیربط، متوجه افزایش عملیات قاچاقچیان مواد مخدر در لبنان علیه سعودی شده بودند.
این بیانیه افزود: «مسئولان لبنانی میبایست ضمانتهای معتبر در خصوص اجرای اقدامات برای متوقف ساختن قاچاق سیستماتیک را ارائه دهند.»
بر اساس این بیانیه، وزارت کشور سعودی تمامی محمولههای وارداتی از لبنان را زیر نظر قرار خواهد داشت.
در همین حال، سخنگوی سازمان مبارزه با مواد مخدر سعودی به «العربیه» گفت: «موارد مصادره شده وارداتی از لبنان بیش از 75% است و ما حملات پیش دستانهای را علیه قاچاق از لبنان اجرا کرده و این گونه عملیات به شکلی عمدی، علیه امنیت سعودی، سامان داده شده بودند.»
در بیانیه سعودی آمده است: «ما تلاشهای بسیاری برای تشویق مسئولان دست اندرکار لبنانی به اقدام برای متوقف کردن قاچاق انجام دادیم.»

سرهنگ محمد النجیدی، سخنگوی رسمی مدیریت مبارزه با مواد مخدر پیشتر تاکید کرده بود که اقدامات پیشدستانه علیه فعالیتهای شبکههای قاچاق مواد مخدر در سعودی، منجر به خنثی سازی قاچاق 2 میلیون و 466 هزار و 563 قرص مخدر «آمفتامین» شد که پس از پیگیری با هماهنگی سازمان گمرکات در بندر ملک عبدالعزیز در «الدمام» مصادره شد که در داخل محموله انار وارداتی از لبنان، جاسازی شده بود.
وزارت خارجه و امور مهاجران لبنانی نیز جمعه 23 آوریل اعلام کرد که از طریق سفارت سعودی در جریان بخشنامه ممنوعیت ورود سبزیجات و میوه از لبنان به دلیل قاچاق مواد مخدر قرار گرفته است.
واکنش لبنان به منع محصولات کشاورزی لبنان
وزارت خارجه لبنان در بیانیه خود آورد: «شربل وهبه، وزیر خارجه این موضوع را با مسئولان بلند پایه در میان گذاشت و قاچاق مواد مخدر در کانتینرها یا کامیونهای حامل میوه یا سبزیجات از لبنان به خارج، اقدامی است که در قانون لبنان، مجازات دارد و قاچاق مواد مخدر و ارسال آن به خارج به اقتصاد لبنان و کشاورز لبنانی و شهرت کشور آسیب میزند.»
در این بیانیه از مسئولان لبنانی خواسته شده برای خنثیسازی هر گونه اقدام به زیان کشاورزان لبنانی تلاش بیشتری انجام دهند.
سرتیپ محمد فهمی، وزیر کشور لبنان نیز تاکید کرد که کشورش «آماده همکاری با تمامی کشورها در عرصه مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.»
حزب الله لبنان متهم اصلی قاچاق سلاح و مواد مخدر است
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان امور لبنان، معتقدند که حزبالله تنها جریانی است که میتواند پشت این محموله بزرگ مواد مخدر توقیف شده در سعودی باشد چرا که این حزب پیش از این در کشورهای آمریکای جنوبی در فعالیتهای مشابهی دست داشته و چندین عضو از اعضای حزب الله در آمریکا جنوبی و ایالات متحده و کانادا بازداشت و برخی از آنها نیز محاکمه شدند.
کارشناسان میگویند سکوت دولت لبنان و عدم توانایی بیروت از کشف شبکهای که در پس این محموله بوده بیانگر دست داشتن حزب الله لبنان در این قاچاق اشت چرا که تنها حزب الله است که قدرت ارسال چنین محموله را دارد .حزب الله لبنان با پول و اسلحه تمام نهادهای دولت لبنان را تحت کنترل و قیضه خود گرفته است علاوه بر آن بخش وسیعی از مرزهای لبنان را تحت کنترل دارد و با تمام گروههای تبهکار برای قاچاق سلاح، خودرو و مواد مخدر فعالیت میکنند. بارها فعالان مدنی لبنانی از دولت این کشور خواستهاند که گذرگاههای مرزی را در دست بگیرد اما دولت لبنان قادر به رویارویی با حزب الله نیست کما اینکه دولت لبنان در منع این حزب از دخالت در جنگ سوریه و دیگر بحرانهای منطقه مانند یمن و غیر تاکنون عاجر مانده است.