در یکی از مهمترین لحظات تاریخ مردم عرب، ساعت 7:42 روز سهشنبه 9 فوریه 2021 به وقت امارات متحده عربی پس از طی مسافتی بیش از 480 میلیون کیلومتر با موفقیت وارد مدار سیاره مریخ شده و نام خود را به عنوان اولین کاوشگر عربی که به این نقطه از کیهان رسیده تا همیشه جاودانه کرد.
پس از ورود موفقیتآمیز کاوشگر امید به مدار سیاره مریخ، شیخ محمد بن زاید ولیعهد دبی و جانشین فرماندهی نیروهای مسلح امارات اعلام کرد: «به امارات و به عربها رسیدن کاوشگر امید به مدار را تبریک میگوییم.»
محمد بن زايد: نبارك لـ #الإمارات والعرب بوصول #مسبار_الأمل لمداره #العربية pic.twitter.com/AVXfJ8ngkU
— ا لـ ـعـ ـر بـ ـيـ ـة (@AlArabiya) February 9, 2021
شیخ محمد بن راشد آلمکتوم حاکم دبی هم با ابراز خوشحالی از موفقیت این ماموریت اماراتی-عربی، در صفحه توئیتر نوشت: «ماموریت با موفقیت به انجام رسید.»
مهندس عمران شریف مدیر پروژه کاوشگر امید پیش از ورود کاوشگر به مدار به العربیه گفت که روند سوزاندن سوخت در کاوشگر آغاز شده، تا مقدمات ورود آن به مدار مریخ آغاز شود. او گفت که همه سامانههای کاوشگر در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و فرمانهای خودکار کاوشگر براساس برنامهریزیها انجام شده در حال انجام است.
تمت المهمة بنجاح
— HH Sheikh Mohammed (@HHShkMohd) February 9, 2021
Mission Accomplished #العرب_إلى_المريخ pic.twitter.com/BxPQiJM0Sq
کاوشگر امید که به عربی مسبار الأمل نامیده شده، در ساعت 7:42 روز سهشنبه به وقت امارات وارد مدار سیاره سرخ شد. این کاوشگر نتیجه 6 سال تلاشهای تیم مهندسان اماراتی است که 5.5 میلیون نفرساعت کار صرف آن کردند. این کاوشگر که در 20 ژوئیه 2020 با سرعت 121 هزار کیلومتر بر ساعت به سوی مریخ پرتاب شد، توانست با سوزاندن باقیمانده سوخت به شکل معکوس، سرعت خود را به 18 هزار کیلومتر بر ساعت کاهش دهد.
امارات متحده عربی اولین کشور عربی و پنجمین کشور جهان است که به مریخ میرسد. شیخ محمد بن راشد آلمکتوم حاکم دبی و رئیس شورای وزیران امارات متحده عربی روز دوشنبه 9 نوامبر 2020 اعلام کرده بود کاوشگر امید امارات روز 9 فوریه 2021 به سیاره سرخ خواهد رسید و این روز، روز عید برای امارات و برای همه عربها خواهد بود.