به دستور شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد پادشاهی عربی سعودی کمیسیون پادشاهی استان العلاء صندوق جهانی حمایت پلنگ عربی از انقراض را در منطقه حفاظتشده شرعان در این استان تاسیس کرد.
شاهزاده بدر بن عبدالله وزیر فرهنگ سعودی و رئیس کمیسیون پادشاهی استان العلاء در صفحه توئیترش نوشت: «با حمایت و دستور ولیعهد کمیسیون پادشاهی استان العلاء صندوق جهانی حمایت پلنگ عربی از انقراض را در منطقه حفاظتشده شرعان این استان تاسیس کرد.»
پلنگ عربی یکی از معروفترین جانوران شبهجزیره عربی است که از سال 1996 در فهرست حیوانات در خطر انقراض قرار گرفت.
براساس آخرین سرشماریها تعداد پلنگهای عربی باقیمانده کمتر از 200 قلاده است و تعداد آنها در بلندیهای حجاز و سلسله کوههای سراوات بیش از 90 درصد کاهش یافته است. این جانور کمیاب در کوههای امارات، عمان و یمن هم مشاهده شده است.
در 25 سال گذشته پلنگ عربی تنها 4 بار در سعودی دیده و رصد شده است.
در سال 1992 در منطقه کوههای الفقرة در 80 کیلومتری مدینه منوره، در سال 2007 در منطقه النماص در جنوب سعودی، در سال 2011 در منطقه الحارق در نزدیکی مکه و در سال 2014 در منطقه نعمان در نزدیکی مکه چهار باری بودند که در ربع قرن گذشته پلنگ عربی در سعودی دیده شد.
پلنگ عربی یکی از 9 زیرگونه پلنگ و کوچکترین آنها میباشد. پوست این پلنگ زرد مایل به قهوهای یا زرد کمرنگ با خالهای تیرهاست. وزن جنس نر 30 کیلوگرم و وزن جنس ماده آن 20 کیلوگرم است. مناطق گوناگون شبه جزیره عربی کوهستانهای مدینه و حجاز، شمال یمن، کوههای راس الخیمه و شرق امارات و شبه جزیره سینا و کوههای زفار در عمان زیستگاه این گربهاست.
منطقه «العلا» یکی از عجایب باستانی جهان عرب به شمار می رود و منطقه معروف «الحجر» سعودی که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، در این منطقه واقع شده است. الحجر پایتخت جنوبی پادشاهی «نبطیها» بود.
کمیسیون سلطنتی استان العلا، برای راه اندازی پروژههای جدید و ایجاد مراکز تفریحی برای گردشگران در سه منطقه مهم «الحجر»، «جبل عکمه» و «دادان» تلاش میکنند تا این اماکن گردشگری را برای پذیرش بازدیدکنندگان از سراسر جهان آماده کنند.
چشم انداز «العلا» در تلاش است تا با استفاده از فعالیتهای مناسب و معتدل فرهنگی و گردشگری هم میراث باستانی، طبیعی و فرهنگ غنی منطقه را حفظ کند و هم پروژههای پیشرفت و توسعه جدید در پادشاهی سعودی را گسترش دهد.