خطوط هواپیمایی قطر: بسیار زیان دیدهایم و روزهای بدتری در راه است
اکبر الباکر مدیر عامل شرکت هواپیمایی قطر با تاکید بر اینکه روزهای بدتری در راه است، گفت که فعالیتهای این شرکت در سایه بحران کرونا، کاهش چشمگیر تقاضا برای سفر و متوقف شدن دهها مسیر پروازی بسیار زیان دیده است.
الباکر در مصاحبه با شبکه سیانبیسی آمریکا گفت که ادامه بحران کرونا فعالیتهای این شرکت و حوزه هوانوردی تجاری به شکل عام را تحت تاثیر قرار میهد و در سایه اقدامات پیشگیرانه سختگیرانهای که دولتها برای مقابله با کرونا در پیش گرفتهاند، بسیار دشوار است که پیش از سال 2024 بهبودی در شرایط حاصل شود.
شرکت هواپیمایی قطر که مالکیت آن در اختیار دولت این کشور است در سال مالی 2019-2020 حدود 1.9 میلیارد دلار زیان دید و این زیان هنگفت تنها بخشی از زیانهای این شرکت است که به گفته اکبر الباکر روند زیاندهی القطریه در آینده نزدیک هم ادامه خواهد داشت.
او در این باره گفت: «میخواهم به شما بگویم که زیاندهی ما ادامه خواهد داشت، زیرا که با توجه به این واقعیت که تعداد مسافران رو به کاهش است، هر پروازی که انجام میشود، به زیانها میافزاید. تعدادی زیادی مسافر وجود دارد که باید انتقال دهیم ولی این پروازها یک طرفه هستند زیرا که بسیاری از فرودگاههای دنیا به دلیل کرونا درهای خود را بستهاند.»
الباکر از دولت قطر درخواست کمک کرد و گفت هر دولتی در دنیا باید شرکتهای هواپیمایی خود را به دلیل نقش مهمی که در تقویت اقتصاد ملی ایفا میکنند، حمایت کند.
خطوط هواپیمایی قطر مجموعهای از کمکهای دولتی به مقدار حدود 2 میلیارد دلار دریافت کرد که ضررهای خود را جبران کرده و به فعالیتهای پروازی خود که به شدت تحت تاثیر کرونا قرار گرفتهاند، ادامه دهد. اکبر الباکر گفت که اگر روند تعطیلی ادامه یابد، شرکتش در ماههای آینده به کمکهای دولتی بیشتری نیاز خواهد داشت.
این شرکت هواپیمایی سومین سال مالی متوالی است که در حالت ضرردهی قرار دارد. در سال 2017 ضررهای این شرکت حدود 69 میلیون دلار و در سال 2018 حدود 639 میلیون دلار اعلام شد. القطریه همچنین در پی تاثیرات بحران کرونا ناچار شد حدود 20 درصد از کارکنانش را اخراج کند.