فاینشنال تایمز: سعودی بهترین بازیگر نفتی در سال 2020

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در گیر و دار تحولات پر شتاب جاری در بازارهای نفتی جهان در پی پاندمی کرونا و بر هم خوردن موازنه عرضه و تقاضا، پادشاهی سعودی به عنوان بهترین بازیگر در بازارهای جهانی درطول سال 2020 ایفای نقش کرده و سیاست نفتی را به مورد اجرا گذاشت که من حیث المجموع ،موفق به کنترل بازار نفت و ثبات بهای آن در بازار شده است.

در مقاله روزنامه فاینشنال تایمز از قول ایلیا بوشیف کارشناس نفت و رئیس پیشین موسسه تحقیقاتی کوش گلوبال امده است که سعودی موفق به جا انداختن سیطره خود بر بازار نفت در سال جاری نه فقط از طریق توان خود برای احیای موازنه در بازار بلکه وارد ساختن دینامیزم فعال تر به استراتژی های نفتی اوپک شده است.

Advertisement

بوشیف می افزاید: «دگرگونی بسیار حساس اما فوق العاده ای از طریق اقدام نشست های آنلاین اوپک باعث شد تا بازار، همواره در وضعیت پیش بینی کردن قرار بگیرد.این استراتژی، کارآیی خود را با رقبا نشان داد که سعی در برنامه ریزی های پیشاپیش دارند.تمامی این أمور، سعودی را از گزینه های بیشتر و قدرت رقابتی بالاتر به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت ارزان در جهان برخوردار ساخت.

در ادامه نوشتار به سیاست سعودی در قبال مجازات اطرافی در بازار نفت اشاره رفته که به اصطلاح دست به ریسک های خطرناک زده و همانند «قمار باز» عمل می کنند به طوری که وزیر انرژی سعودی پیشتر درهمین ماه تاکید کرد که «کاری می کند که قمار بازان نفتی به قدری دچار ناراحتی شوند که گوی در دوزخ قرار گرفته اند».

نویسنده این مقاله آورده است« جهان روزانه نزدیک به 100میلیون بشکه نفت مصرف می کند که از سوی کشورهای تولید کننده صادر می شود در حالی که 2.5 میلیارد بشکه دیگر نیز روزانه با استفاده از قرار دادهای مدت دار تولید می گردد ولی اگر اقدام به تضمین قراردادها و دیگر تولیدهای نفتی کنیم، میزان تولید افزایش می یابد».

به نظر بوشیف تحریم بورس بازان چه بسا بیانگر چالش حقیقی برای سعودی باشد زیر اکثر آنها بر أساس مکانیزم های نامنسجم با ساز و کار بازار فعالیت دارند و از الگوریتم هایی استفاده می کنند که طبق أصول معینی در گذشته می توانند، کسب درآمد داشته باشند.

بوشیف می افزاید که سعودی از توان لازم برای در تنگنا قرار دادن بخش بزرگی از بورس بازان خرده پا برخوردار است اما آزمون واقعی برای سعودی در توان این کشور درتغییر دادن أصول ساختاری بازار و قرار دادن آن در وضعیت «کونتانگو» است که به شرایطی در بازار اطلاق می شود که در آن قیمت های مدت دار، بالاتر از قیمت های فوری است و زیان های بزرگی را متوجه سرمایه گذارانی می سازد که از جایگاه های مدت دار در قرار دادهای نفتی برخوردار هستند؛ آنهم در حالی که بورس بازان از فروپاشی بهای نفت پول های هنگفتی به جیب زده اند.

سیاست نفتی سعودی در این أواخر مورد ستایش های زیادی قرار گرفته به طوری که درگزارش پیشین بلومبرگ آمده است: توافق طراحی شده از سوی سعودی در سال گذشته میان تولید کنندگان بزرگ داخل و بیرون اوپک برای بیرون کشیدن 10% از نفت عرضه شده جهان، موفق به بازگرداندن موازنه به بازار جهانی نفت گردید که دچار آسیب فراوانی از پاندمی کرونا شده بود.

این گزارش تاکید کرده بود که سعودی نقش عظیمی را در 3 برابر کردن قیمت ها ایفا کرد که توانست آرامش را به بازرهای نفتی جهان بعد از منفی شدن بهای نفت بازگرداند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم