ملک سلمان: باید جلوی کشورهای حامی ایدئولوژی‌های افراط‌گرایانه گرفته شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ملک سلمان بن عبدالعزیز خادم حرمین شریفین و پادشاه سعودی چهارشنبه 23 سپتامبر بر اهمیت تعامل قاطعانه در برابر کشورهای حامی باورهای تندروانه ایدئو لوژیک و فراکشوری تاکید ورزید.

پادشاه سعودی در سخنان ویدئویی خود در 75مین دوره مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این باورهای ایدئولوژیک در بسیاری از موارد می‌کوشند تا تندروی‌ها و ماهیت آشوب‌آفرینانه و تخریب‌گر خود را زیر شعارهای دروغین سیاسی، پنهان کنند».

Advertisement

او افزود: «ما در پادشاهی سعودی با توجه به جایگاه خود در جهان اسلام، مسئولیت ویژه و تاریخی را ایفا می‌کنیم که در حمایت از باور باز اسلامی در برابر تلاش‌های سازمان‌های تروریستی و گروه‌های تندرو برای زشت کردن چهره آن متبلور شده است. سازمان‌های تروریستی و تندرو، محیط بسیار مناسبی را برای رشد و ظهور خود در کشورهایی می‌یابند که صحنه اختلافات و چنددستگی‌های فرقه‌ای، ناتوانی و فروپاشی نهادهای دولت هستند. اگر ما خواهان پیروزی در نبرد علیه تروریسم هستیم باید در رویارویی با کشورهای حامی تروریسم و فرقه‌گرایی، دچار سستی نشویم».

پرونده هسته‌ای ایران

پادشاه سعودی در خصوص پرونده هسته‌ای ایران تاکید کرد که گریزی از موضع قاطعانه بین‌المللی برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست.

خادم حرمین شریفین افزود: «رژیم ایران توجهی به ثبات اقتصاد جهانی ندارد». وی با اشاره به این واقعیت که سعودی در طول ده‌ها سال، تعاملی مثبت با نظام ایران داشته و دست صلح را به سوی ایران دراز کرده بود، عنوان نمود «تجارب با رژیم ایران به ما آموخت که راه حل‌های جزیی نمی‌توانند تهدیدگری‌های این نظام را متوقف سازند».

به گفته ملک سلمان «جهان بار دیگر شاهد افزایش فعالیت‌های توسعه‌طلبانه و تروریستی نظام ایران است. رژیم ایران تاسیسات نفتی سعودی را سال گذشته هدف قرار داد».

او درخصوص موضوع یمن تاکید کرد که سعودی در دفاع از امنیت ملی خود، کاهلی نخواهد کرد و از حمایت مردم یمن تا بازیابی کامل حاکمیت و استقلال از سلطه‌جویی ایران، دست بر نخواهد داشت و «ما به حمایت از تلاش‌های فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن ادامه خواهیم داد».

ملک سلمان در ادامه گفت: «شبه‌نظامیان حوثی تحت‌الحمایه ایران، عاملی تهدیدکننده برای ناوبری بین‌المللی هستند و به هدف قرار دادن غیرنظامیان در یمن و سعودی ادامه می‌دهند».

صلح در خاورمیانه

به گفته وی سعودی از تمامی تلاش‌ها در راستای پیشبرد صلح عربی حمایت می‌کند و «صلح در خاورمیانه، گزینه راهبردی ما است و وظیفه ما ایجاب می‌کند تا از هیچ اقدامی برای ایجاد آینده درخشان مبتنی بر صلح، ثبات، شکوفایی و همزیستی میان تمامی ملل منطقه، دریغ نورزیم. پادشاهی سعودی از تمامی تلاش‌ها در راستای پیشبرد روند صلح حمایت می‌کند. سعودی در سال 1981 ابتکار عمل صلح را مطرح کرد که مبتنی بر محورهای حل و فصل فراگیر و عادلانه منازعه اعراب و اسرائیل و متضمن تحقق تمامی حقوق قانونی مردم فلسطین و در راس آن‌ها برپایی کشور مستقل به پایتختی بیت المقدس شرقی بود. ما همچنین به تلاش‌های دولت کنونی امریکا برای برقراری صلح در خاورمیانه از طریق نشستن طرفین فلسطینی و اسرائیلی سر میز مذاکرات برای دستیابی به صلح عادلانه و فراگیر کمک می‌کنیم».

ملک سلمان در خصوص بحران جاری در لیبی گفت: «ما تمامی برادران لیبیایی را به نشستن سر میز مذاکرات و وحدت صفوف برای محافظت از وحدت لیبی و تمامیت ارضی آن فرا خوانده و دخالت‌های خارجی در لیبی را محکوم می‌کنیم».

او در مورد مسائل سوریه تاکید کرد که سعودی از راه حل صلح‌جویانه و خروج شبه‌نظامیان و مزدوران از این کشور و حفاظت از یکپارچگی سرزمین سوریه حمایت می‌کند.

خلع سلاح حزب‌الله

ملک سلمان با اعلام حمایت سعودی از مردم لبنان که به دلیل انفجار بندر بیروت دچار فاجعه‌ای انسانی شده است، افزود: «این وضعیت ناشی از سلطه‌جویی سازمان ترویستی حزب‌الله و تحت الحمایه ایران بر روند تصمیم‌گیری به زور سلاح است که به توقف کار نهادهای قانونی کشور منجر شده است. متحقق شدن چشم‌داشت‌های مردم لبنان شامل امنیت و ثبات و آسایش نیازمند خلع سلاح این سازمان تروریستی است».

ملک سلمان بیان کرد: «پادشاهی سعودی در طول سه دهه گذشته بیش از 38 میلیارد دلار کمک‌های انسانی را عرضه کرده که 81 کشور جهان از آن برخوردار شده‌اند».

پادشاه سعودی در ادامه خاطر نشان نمود: «ما آینده را از طریق طرح چشم‌انداز 2030 برگزیدیم که از این طریق می‌خواهیم اقتصادی پیشتاز و جامعه‌ای در حال برهم‌کنش با پیرامون آن را ایجاد کرده و در خیزش بشری و تمدن‌سازی، نقش کارسازی را ایفا کنیم».

خادم حرمین شریفین در بخش دیگری از سخنان خود خواهان افزایش تلاش‌های مشترک جهانی برای مقابله با چالش‌های بشری در عرصه تغییرات آب و هوا، مبارزه با فقر، جرایم سازمان‌یافته، شیوع پاندمی‌ها و کوشش پیگیر برای آینده درخشان‌تر سرشار از امنیت، ثبات و صلح برای نسل‌های آینده شد.

تروریسم و تندروی

ملک سلمان همچنین افزود: «تروریسم و ایده‌های افراطگرایانه، چالشی اساسی در برابر تمامی جهان است. ما به کمک هم در سال‌های گذشته به دستاورهای مهمی در مقابله با سازمان‌های تندرو دست یافتیم که شامل از میان بردن سیطره داعش بر خاک عراق و سوریه از طریق تلاش‌های هم‌پیمانی جهانی و همچنین موفقیت نیروهای هم‌پیمان در حمایت از دولت قانونی یمن که شامل وارد آوردن ضربات کاری بر دو سازمان القاعده و داعش در یمن نیز می‌شود.

او خاطر نشان نمود: «دست یافتن به موفقیت در نبرد ما علیه تروریسم و افراطگری، نیازمند افزایش تلاش‌های مشترک در جریان مقابله فراگیر با این چالش است که شامل مبارزه با تامین مالی تروریسم و افکار تندروانه است. پادشاهی سعودی اقدام به حمایت از شماری از سازمان‌های جهانی کرده که در پشتیبانی از تلاش‌های مشترک برای مبارزه با این چالش سهیم هستند. سعودی در این راستا مرکز سازمان ملل برای مبارزه با تروریسم را با بودجه 110 میلیون دلاری تاسیس کرد و مرکز جهانی مبارزه با اندیشه‌های افراطگرایانه را نیز بنیاد نهاد و میزبان مرکز جهانی هدف قرار دادن تامین مالی تروریسم نیز می‌باشد».

به گفته ملک سلمان: «سعودی سیاست مبتنی بر احترام به قانون و عرف جهانی را در تعامل با پیرامون منطقه‌ای و جهانی خود دنبال کرده و سعی در ایجاد امنیت، ثبات و شکوفایی داشته و حل و فصل‌های سیاسی منازعات و مبارزه با تندروی در تمامی اشکال آن را دارد».

خادم حرمین شریفین همچنین خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز و همیاری میان کشورها و ملل جهان شد و تاکید کرد که سعودی در تلاش‌های انسانی خود، هیچ تمایزی نژادی یا دینی را مد نظر نمی‌گیرد.

در ارتباط با پاندمی کرونا ملک سلمان گفت که پادشاهی سعودی بر این باور است که جهان در برابر چالشی بزرگ به نام پاندمی کرونا قرار گرفته و به همین دلیل سعودی به عنوان ریاست گروه بیست در حال هماهنگی تلاش‌های جهانی برای مبارزه با پاندمی کرونا و متوقف کردن تاثیرات منفی انسانی و اقتصادی آن است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم