فرانسه، عصر دوشنبه، هشدار داد در صورت عدم انجام اصلاحات لازم این کشور به سمت فروپاشی خواهد رفت.
وزارت امور خارجه فرانسه در واکنش به استعفای شامگاه دوشنبه دولت رهبری حسان دیاب، اظهار داشت که «اولویت برای تشکیل فوری دولت جدید است».
فرانسه تأکید کرد که «در این لحظات دشوار، فرانسه مثل همیشه در کنار لبنان ایستاده است».
وزارت امور خارجه فرانسه با تأكید بر لزوم «شنیدن مطالبات مردم لبنان در مورد اصلاحات» افزود كه «اصلاحات و بازسازی بیروت برجستهترین چالشهای دولتی است كه در لبنان تشکیل خواهد شد».
شامگاه روز دوشنبه، نخست وزیر لبنان، در پی فاجعه انفجار هولناک بندر بیروت، استعفای دولت خود را اعلام کرد، در حالی که مردم بیروت همچنان به اعتراضات خود دامه داده و اصرار دارند که همه ساختار سیاسی مسئول بوده و خواستار تغییر آن هستند.
شش روز پس از انفجار بزرگ بندر بیروت که 160 کشته و بیش از شش هزار زخمی بر جای نهاد و نزدیک به بیست نفر همچنان مفقود هستند، اما هنوز مقامات دولتی به قول خود برای انتشار گزارشی درباره آنچه اتفاق افتاده، عمل نکردهاند.
حسان دیاب در سخنرانی خود که از ایستگاههای تلویزیونی این کشور پخش شد، اظهار داشت: «امروز به این نقطه رسیدیم، به زلزلهای که کشور را لرزاند. امروز ما در برابر حکمیت مردم و خواسته آنان برای پیگرد مسئولان فاجعهای هستیم که به مدت هفت سال پنهان بوده است، به خواسته آنان برای تغییر واقعی رسیدیم».
نخستوزیر مستعفی لبنان افزود: «در برابر این واقعیت، ما با ایستادگی در کنار مردم یک گام به عقب برمیداریم. بنابراین، امروز استعفای این دولت را اعلام میکنم».
اما استعفای دولت نتوانسته رضایت معترضینی را جلب کند که خواستار سقوط همه طبقه سیاسی هستند که مورد اتهام آنها است، به همین دلیل تظاهرکنندگان لبنانی علاوه بر اعتراض به فساد و ناتوانی در حل مشکلات مزمن مردم، از بی اعتنایی طبقه حاکم به زندگی مردم پس از انفجار هولناک اشاره دارند، بر همین اساس شماری از آنها عصر دوشنبه به خیابانها در مرکز پایتخت بازگشتند و شعار «همه آنها یعنی همه آنها» را سر دادند که منظور از آن کل طبقه سیاسی کشور است.
استعفای حسان دیاب سه روز پس از تظاهراتی صورت گرفت که شرکتکنندگان در آن خواستار پاسخگویی مسئولان و برکناری کل طبقه سیاسی بودند.
دولتی که حسان دیاب در ژانویه تشکیل داد، قرار بود با توجه به کمبود نقدینگی، محدودیت سپردههای بانکی و سقوط ارزش لیر لبنان، یک دولت تکنوکرات و مستقل برای حل مشکلات مردم لبنان باشد که با سختترین بحران اقتصادی در تاریخ این کشور مواجه هستند.
این دولت جایگزین دولتی به ریاست سعد الحریری بود که نمایندگان اکثر احزاب سیاسی را در بر میگرفت و در ماه اکتبر تحت فشار اعتراضات مردمی قرار گرفت.