اتحادیه عرب: حوثیها میتوانند فاجعه بیروت را در یمن هم تکرار کنند
احمد ابو الغیط، دبیرکل اتحادیه کشورهای عرب با تاکید مجدد درباره خطرات نفتکش صابر در دریای سرخ و در نزدیکی سواحل یمن، تاکید کرد که انفجار بیروت نگاهها را بار دیگر متوجه نفتکش صافر میکند.
تلاشهای بینالمللی سالهاست برای یافتن راهحلی درباره نفتکش صافر راه به جایی نبرده است؛ نفتکشی که شبهنظامیان حوثی آن را با یک میلیون بشکه نفت به مانند بمب ساعتی در دریا رها کرده و به کسی اجازه دسترسی به آن را نمیدهند. این بمب ساعتی اگر منفجر شود، جهان با یک بحران زیستمحیطی گسترده روبرو خواهد شد.
پیش از این محمد الحضرمی، وزیر امور خارجه دولت یمن در نشست وزرای کارگروه همکاری عربی-چینی درباره سرنوشت نفتکش صافر هشدار داد و گفت که سرازیر شدن محموله این نفتکش به دریا بحران زیستمحیطی عمیقی برای یمن، منطقه و جهان در پی خواهد داشت.
دبیرکل اتحادیه کشورهای عرب گفت پیامدهای ویرانگر انفجار بیروت ما را متوجه خطرات متروکه ماندن نفتکش صافر در نزدیکی سواحل یمن میکند؛ نفتکشی که از زمان آغاز جنگ داخلی یمن در سال 2015 تا کنون تعمیرات و اقدامات نگهداری آن متوقف شده است. او از شورای امنیت خواست فورا گروهی از کارشناسان را به این نفتکش اعزام کرده تا تعمیرات اساسی را روی آن انجام دهند.
روز یکشنبه 9 آگوست 2020 آمریکا بار دیگر پیکارجویان حوثی را متهم کرد که در مسیر اجرای توافق مربوط به بررسی و تعمیر نفتکش صافر سنگاندازی میکنند. حوثیها پنج سال است که مانع تعمیر و یا تخلیه این نفتکش شدهاند که بیش از یک میلیون بشکه نفت در خود دارد.
کاخ سفید در صفحه توئیتر خود نوشت: «حوثیها مانع اجرای توافقی که به گروه سازمان ملل اجازه رسیدن به نفتکش صافر را میدهد، شدند.»
حوثیها این کشتی را به مثابه یک بمب اتمی بازدارنده تلقی میکنند و یک دیپلمات غربی به آسوشیتدپرس گفت: «آنها به روشنی به سازمان ملل میگویند میخواهیم اگر مورد حمله قرار گرفتیم، این کشتی به مانند سلاحی در مقابل جامعه جهانی باشد.»