درحالی که چشم ها به نخستین کاوشگر عرب موسوم به «امید» دوخته شده که قرار بود چهارشنبه 15 ژوئیه به سمت سیاره مریخ پرتاب شود، آژانس فضائی کشور امارات و مرکز مجمد بن راشد سه شنبه 14 ژوئیه اعلام کردند که به علت شرایط جوی نامناسب به تعویق افتاد.
با پرتاب این گاوشگر آمارات نخستین کشور عربی خواهد بود که در مسیر بررسی وضعیت جوی مریخ سیاره سرخ گام برداشته و دراقدامی تاریخ ساز به یکی از خاص ترین جرگههای کشورها راه می یابد.
دفتر ارتباطات دولتی امارات متحده عربی اعلام داشت که این کاوشگر قرار است روز جمعه 17 ژوئیه 2020 از مرکز فضایی تانهگاشیما در ژاپن به فضا پرتاب شود.
در پنجاهمین سالگرد برپایی دولت امارات
شایان ذکر است که کاوشگر امید برای پیمودن مسافت 493 هزار کیلومتری تا مریخ به 7 ماه زمان نیاز دارد و همزمان با پنجاهمین سالگرد برپائی کشور امارات به مقصد خود خواهد رسید و در طول یک سال مریخی که معادل 687 روز می باشد، در مدار این سیاره حرکت خواهد کرد.
ساره الامیری معاون مدیر پروژه ماموریت مریخ و وزیر مشاور درامورعلوم پیشرفته گفته است «من چشم براه نخستین 24 ساعتی بعد از جدا شدن «امید» از موشک حامل آن هستم زیرا در این نقطه است که ما حاصل کار خود را مشاهده خواهیم کرد».
او درمصاحبه با فرانس پرس گفت: «زمانی که ما نخستین سیگنال را دریافت کنیم و مطمئن شویم که تمامی سیستم های کاوشگر، کار می کنند، پنل های خورشیدی آن باز شده و درمسیر درست به سمت مریخ قرار خواهد گرفت.»
چشمداشتهای امارات
گفتنی است که تا کنون آمریکا، هند، شوری سابق و آزانس فضائی اروپا تنها جهاتی بوده اند که موفق به ارسال سفینه به مدار مریخ شده اند. این در حالی است که چین خود را برای پرتاب نخستین فضاپیمای خود به سمت سیاره سرخ در روزهای باقی مانده از ماه جاری آماده می کند.
امارت نیز از طریق پرتاب کاوشگر «امید» در تلاش برای پیوستن به جمع این کشورها است که نخستین گام از این دست درجهان عرب به شمار می آید.
هدف از این ماموریت، بررسی فرگیر اتمسفر سیاره مریخ و بستر سازی برای متحقق ساختن دستاوردهای علمی است.