از مجموع 83 هزار و 600 کیلومتر مربع مساحت امارات متحده عربی، 15.5 درصد به زیستگاههای حفاظتشده حیات وحش تعلق دارد. در این کشور مجموعا 49 زیستگاه شامل 33 زیستگاه خشکی و 16 زیستگاه دریایی وجود دارد.
براساس آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار امارات با توجه به اهتمام این کشور به حفاظت از محیط زیست، تعداد زیستگاه طبیعی حفاظتشده در این کشور در سال 2020 به 49 زیستگاه رسید تا 15.5 درصد از کل مساحت کشور را در برگیرد.

امارات در شاخص جهانی «زیستگاههای طبیعی دریایی» در زمینه «شاخص توسعه پایدار» رتبه اول جهانی را دارد. این شاخص به بررسی عملکرد کشورها در زمینه دستاوردهای حاصل شده در زمینه محافظت از گونههای در معرض انقراض، تولید، تکثیر و رهاسازی آنها در طبیعت میپردازد.
در درون امارات متحده عربی هم ابوظبی با 19 زیستگاه حفاظتشده در خشکی در رده اول کشوری قرار دارد. « الوثبة، المزموم «الغضا»، الحبارى، المها العربي، قصر السراب، البدعة، الطوي، بدع هزاع، برقا الصقور، الرملة، بو الدبسة، الدلفاوية وجبل حفيت» زیستگاههای ابوظبی هستند.

زیستگاه الوثبه مهمترین زیستگاه ابوظبی است که داراهای برکههای متعدد و سبخههای بینظیر است. سبخههای امارات در واقع نوعی پهنههای کفه نمکی هستند که تحت تاثیر آبهای دریاها در اراضی ساحلی و بالاتر از خط مد تشکیل شدهاند. در سبخههای امارات انواع متعددی از گونههای در معرض خطر انقراض زندگی میکنند که به شکل حفاظتشده نگهداری میشوند.

ابوظبی 6 زیستگاه حفاظتشده دریایی هم دارد که شامل « السعديات رأس غناضة، بوالسياييف، القرم الشرقي والياسات» میشود و مجموعا 4 هزار و 255 کیلومتر مربع مساحت دارند و بیش از 60 درصد فیلهای دریایی امارات در این آبها زندگی میکنند. دلفینهای پوزهبطری، نهنگهای گوژپشت و پرندگان دریایی دیگر ساکنان این زیستگاهها هستند.

شارجه هم 12 زیستگاه حفاظتشده خشکی و دو زیستگاه حفاظتشده دریایی دارد. این دو زیستگاه در فاصله 112 کیلومتری ساحل شارجه قرار دارند و گونههای جانوری نادری مانند لاکپشتهای پوزهعقابی و لاکپشتهای دریایی سبز و همچنین 76 گونه ماهی مرجانی و 40 گونه صخره مرجانی در خود دارند.
دبی هم 8 زیستگاه حفاظتشده دارد که شامل 6 زیستگاه خشکی «حتا، جبل نزوى، الوحوش الصحراوية، المرموم الصحراوية، الغاف بنزوى، ودبي الصحراوية» و 2 زیستگاه دریایی «جبل علي الطبيعية، ورأس الخور للحياة الفطرية» میشوند.