ارتش ملی لیبی: هرگونه حمله به سرت و الجفره با واکنش سختی مواجه خواهد شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

پس از اعزام گردان «الضمان تاجورا» هم‌پیمان با دولت الوفاق مورد حمایت ترکیه و گروه جدیدی از نیروهای مزدور سوری تحت الحمایه آنکارا به محورهای نبرد در شهر سرت، پنج‌شنبه 9 ژوئیه 2020 سرتیپ احمد المسماری سخنگوی ارتش ملی لیبی به ترکیه هشدار داد چنانچه هرگونه هجومی به شهرهای سرت و الجفره صورت گیرد با واکنش عربی سختی مواجه خواهد شد.

به گزارش العربیه احمد المسماری سخنگوی ارتش ملی لیبی در تهدیدش علیه آنکارا گفت که خواب‌های ترکیه چنانچه به سرت و الجفره حمله کند پایان خواهد پذیرفت.

Advertisement

شایان ذکر است ارتش ملی لیبی تحرکات ترکیه در اطراف شهرهای استراتژیک سرت و الجفره و در چارچوب اعزام نیروهای کمکی و عملیات انتقال نیرو که دولت الوفاق در راستای آمادگی برای حمله احتمالی به دو شهر سرت و الجفره انجام می‌دهد را رصد می‌کند.

اهمیت سرت

شهر ساحلی سرت، زادگاه معمر القذافی رهبر فقید لیبی و پس از آن پایگاه داعش قبل از آزاد‌سازی از آن جهت حائز اهمیت است که دارای موقعیتی راهبردی و ارتباط دهنده شرق و غرب لیبی است.

ابراهیم کالین سخنگوی دولت ترکیه ماه گذشته اعلام کرده بود که دستیابی به آتش‌بس دائمی در لیبی عقب‌نشینی نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر از شهر استراتژیک سرت را می‌طلبد.

ابراهیم کالین که کشورش حمایت‌کننده اصلی دولت الوفاق لیبی است آن زمان در گفتگو با فرانس پرس گفت که ترکیه از خواسته الوفاق مبنی بر ضرورت بازگشت به خطوط سال 2015 حمایت می‌کند که این «عقب‌نشینی نیروهای حفتر از سرت و الجفره» در جنوب را می‌طلبد.

این در حالی است که مصر برای چندمین بار تاکید کرد که اجازه تهدید علیه مرزهای غربی این کشور که با لیبی در ارتباطند را نخواهد داد.

مصر در این راستا همچنین تاکید کرد که هر گونه تجاوز به شهرهای سرت و الجفره که خطوط قرمز این کشور را تشکیل می‌دهند را نخواهد داد.

رزمایش نظامی مصر در نزدیکی مرز با لیبی

هم‌زمان با این فرمانده ارتش ملی مصر گفت که نیروهای این کشور برای انجام رزمایش‌نظامی تحت عنوان «حسم 2020 » در نزدیکی مرز این کشور با لیبی آماده می‌شود.

این اقدام مصر همچنین در واکنش به اعلام ترکیه است که گفته در دریای مدیترانه رزمایش نظامی برگزار می‌کند.
خبرنگار العربیه در این راستا توضیح داد که نیروهای مسلح مصر با شاخه‌های اصلی آن برای برگزاری رزمایش نظامی «حسم 2020» در جهت استراتژیک غربی در مرزهای این کشور با لیبی اقدام می‌کنند.

از سویی نیروی دریایی ترکیه چهارشنبه گذشته اعلام کردند که طی دوره آینده رزمایش نظامی دریایی را در مقابل سواحل لیبی برگزار می‌کند.

به گزارش رسانه‌های ترکیه به نقل از نیروی دریایی این کشور رزمایش دریایی پیش‌رو «نافتیکس» نام دارد و در 3 منطقه مختلف در مقابل سواحل لیبی برگزار می‌شود که هر کدام از آنها نام خاصی از جمله «بربروس»، «ترجوت رئيس» و «چاکا بای» گرفته‌اند.

از طرفی اطلاع‌رسانی درباره برگزاری این رزمایش‌ها چند روز پس از آن انجام می‌شود که دریادار عدنان اوزبال فرمانده نیروهای دریایی ترکیه به همراه خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه سفری را به لیبی انجام داده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم