لیبرمن تلویحا رئیس موساد را به «لو دادن اطلاعات» درباره انفجار نطنز متهم کرد
آویگدور لیبرمن وزیر دفاع پیشین اسرائیل، دوشنبه 6 ژوئیه در گفتوگو با رادیوی ارتش اسرائیل، بدون بردن نام یوسی کوهن، رئیس موساد، تاکید کرد، شخصی که روزنامه نیویورک تایمز، دو بار در روزهای گذشته با استناد به او، اسرائیل را عامل انفجار در سایت هستهای نطنز در ایران معرفی کرده، «ارشدترین مقام اطلاعاتی» اسرائیل است.
لیبرمن در ادامه عنوان کرد، تمام مقامات جامعه اطلاعاتی اسرائیل به خوبی آگاه هستند، فردی که منبع اطلاعاتی اخیر بوده کیست و تنها بنیامین نتانیاهو میتواند «دهان او را ببندد».
گفتنی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، یکشنبه گذشته، ریاست یوسی کوهن بر سازمان موساد را تا 20 ژوئن 2021 تمدید کرد که رسانههای اسرائیل دلیل آن را ادامه تقابل با ایران در چارچوب موساد در یک موقعیت مهم برای این کشور عنوان کردند.
به نوشته تایمز اسرائیل، هم رییس سازمان جاسوسی اسرائیل و هم آویگدور لیبرمن در گذشته مظنون به درز دادن اطلاعات بودهاند.
روزنامه نیویورک تایمز ابتدا 3 ژوئیه، یک روز پس از رویداد سایت اتمی نطنز، به نقل از «یک منبع اطلاعاتی خاورمیانه» بدون بردن نام این منبع نوشت، اسرائیل در پشت پرده این اقدام بوده است، اما ساعاتی بعد از آنکه بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل، 5 ژوئیه در گفتوگو با رادیوی دولتی کشورش اظهار داشت که همه رویدادهای اتفاق افتاده در سایتهای اتمی ایران را «لزوما نباید به اسرائیل ربط داد»، روزنامه نیویورک تایمز شامگاه یکشنبه بار دیگر به نقل از «یک منبع اطلاعاتی در خاورمیانه»، اسرائیل را عامل این انفجار عنوان کرد.
نیویورک تایمز در گزارش 5 ژوئیه این بار منبع اطلاعاتی خود را فردی «ارشد» نامید و به نقل از او نوشت که این اقدام از طریق انفجار بمب قوی صورت گرفت.
نیویورک تایمز در این گزارش به نقل از یک فرمانده سپاه پاسداران ایران نیز بدون ذکر نام او نوشت که انفجار بمب قوی موجب وارد شدن خسارات سنگین به تاسیسات نطنز شد و ایران احتمال انجام انفجار از طریق سایبری را رد کرده است.
به نوشته این روزنامه، یک بمب پرقدرت در مرکز تولید سانتریفیوژهای نسل جدید در سایت اتمی نطنز منفجر شد که هدف از آن ایجاد تاخیر در روند غنی سازی اورانیوم ایران است.
سازمان انرژی اتمی ایران، یکشنبه گذشته تایید کرده بود که رویداد نطنز «خسارات قابل توجهی» به بار آورده که روند نصب «میان مدت» سانتریفوژها در این سایت را با تاخیر روبهرو میکند.
شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرده که دلیل دقیق حادثه نطنز روشن شده ولی اعلام آن «به زمان مناسب» موکول میشود.
این در حالی است که وبسایت «نور نیوز» نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران با انتشار یادداشتی از حادثه نطنز به عنوان «حمله» نام برده و افزوده شواهدی درباره «عمدی بودن» آن وجود دارد.
در یادداشت روز سهشنبه 7 ژوئیه «نور نیوز» آمده است که سایت نطنز بهوسیله تیربارهای پدافندی «تحت مراقبت دائمی» است و «سامانههای پدافندی قدرتمند ایران از جمله اس-300 عمدتا در دیگر نقاط کشور و نزدیک مرزها و مراکز حساستر مستقر هستند» و به همین دلیل حمله هوایی به آن «تقریبا غیرممکن» است.
این وبسایت در عین حال اضافه کرد که مهمترین مشکل سایت نطنز این است که «امکان دفاع از آن در شرایط تهدید» سخت است و «مشکلات پدافندی» دارد و حکومت ایران به همین دلیل سایت فردو را «در منطقهای کوهستانی و عمق زمین ساخت که آسیبپذیری آن را در برابر حملات هوایی کاهش داده است.