نخست وزیر لبنان هرگونه اهانت به نمادهای مورد احترام مذاهب را محکوم کرد و خواستار هوشیاری شهروندان کشورش در این زمینه شد.
به گزارش خبرگزاری لبنان، حسان دیاب در حساب توئیتری خود نوشت، نخست وزیری هرگونه شعار فرقهای و مذهبی به ویژه علیه عایشه همسر پیامبر اسلام را به شدت محکوم میکند.
وی از تمامی لبنانی ها و رهبران سیاسی و معنوی آنان خواست در این زمینه هوشیار باشند و با درایت رفتار کنند
نخست وزیر لبنان همچنین از مردم کشورش خواست برای حفظ ثبات و امنیت داخلی با ارتش و نیروهای امنیتی همکاری کنند.
بنا به اعلام رسانهها، در جریان تظاهرات روز گذشته در مرکز بیروت که با دخالت عناصر حزبی و طرفداران حزب الله و جنبش امل و سنگ پرانی آنها به سوی تظاهر کنندگان خواستار خلع سلاح حزب الله درکنار مطالبات معیشی، به درگیری کشیده شد، شعارهای هنجارشکنانه فرقهای و مذهبی سرداده شد.
بر أساس آخرین گزارشها، درگیری روز گذشته میان این تظاهر کنندگان و عناصر حزبی طرفدار حزب الله و جنبش امل درمرکز بیروت و در محوطه نزدیک به ساختمان مجلس لبنان، به زخمی شدن دست کم 8 تن انجامید
این در حالی است که حزب الله با صدور بیانیه ای، سر داده شدن این گونه شعارهای در اهانت به همسر پیامبر اسلام را محکوم کرد.
به گفته کارشناسان أمور لبنان، تجربه نشان داده که سر داده شدن این نوع از شعارهای تندروانه و اهانت به چهره های مقدس در دیدگاه اهل تسنن، معمولا از سوی طرفداران پرو پا قرص جنبش امل و حزب الله است که بیانگر استفاده تاکتیکی سران این دو جریان عمده شیعی در لبنان از دامن زدن به فضای فرقه ای برای لوث کردن مطالبات بحق سیاسی و اقتصادی است که از سوی جنبش مردمی آغاز شده از 17 اکتبر گذشته و تظاهرات روز گذشته نیز در امتداد همان مطالبات بود؛ با این تفاوت که موضوع خلع سلاح حزب الله نیز به فهرست مطالبات اضافه شده بود.
بر أساس گزارشهای رسانهای، در پی سر داده شدن این دست از شعارهای فرقهای، مناطقی از بیروت، صیدا، طرابلس که غالیا سنی نشین هستند، شنبه شب 6 ژوئیه، صحنه راهپیمایی اعتراض آمیز نسبت به اهانت به همسر پیامبر اسلام بود.
گفتنی است که لبنان از 17 اکتبر گذشته شاهد اعتراض های مردمی و سردادن شعارهای سیاسی و اقتصادی است که خواهان برکناری مقامهای سیاسی هستند و این افراد را به فساد و بیکفایتی متهم می کنند.