یک تیم پژوهشی سعودی در مرکز پژوهشهای بیمارستان تخصصی ملک فیصل در ریاض، موفق شد تست تشخیص ویروس کرونا را از طریق تیم علمی به ریاست دکتر احمد القحطانی و دکتر فاطمه الهملان، که هر دو میکرب شناس هستند، طراحی کند که این تست جدید، بر مبنای اجرای تست ملکولار ( پی سی ار) قرار داشته و پروانه ستاد عمومی غذا و داروی پادشاهی سعودی را گرفته است.
دکتر علی الزهرانی، مدیر اجرایی مرکز پژوهش های بیمارستان تخصصی ملک فیصل ریاض، توضیح داد که یک سلسله استاندارهای ازمایشگاهی و علمی دقیق در مورداین تست به عمل آمد و توانست تمامی مراحل را درمطابقت با نتایج آزمایشگاه تشخیص اساسی در بیمارستان تخصصی ملک فیصل، پشت سر بگذارد.
به گفته او بیمارستان تخصصی ملک فیصل و مرکز پژوهش های آن دارای دستگاه پرایمرز است که مبنای اساسی در تستهای ملوکولار (پی سی آر) تشخیص کرونا، قلمداد میشود.
دکتر الزهرانی تاکید کرد که رسیدن این تست به این مرحله پیشرفته در طراحی و ساخت تستهای تشخیصی را بیانگر کارآمدی چشم گیر پژوهندگان سعودی است که تا رسیدن به مراحل نهایی، روی این پروژه کار کرده و تمامی شاخصهای علمی مطلوب را برآورده ساختند.
این در حالی است که دکتر ماجد الفیاض، ناظر عمومی اجرایی سازمان عمومی بیمارستان تخصصی ملک فیصل و مرکز پژوهشها، مراتب قدردانی .و سپاس خود را از این تیم پژوهشی ابراز کرد که موفق به طراحی و پیاده کردن این تست گردید که بیمارستان را قادر به اجرای تستهای لازم بروی نمونههای آزمایشگاهی ویروس کرونا (کووید 19)، با تکیه بر دانش و کارآمدی داخلی برای مقابله با هر گونه کمبودی در محصولات تولیدی تجاری، چه از خارج یا داخل، با توجه به بالا بودن سطح تقاضا در سایه ادامه بحران کرونا ساخت.
دکتر الفیاض افزود که بیمارستان تخصصی ملک فیصل و مرکز پژوهشها، از آمادگی لازم برای تولید دستگاههای پرایمرز در آزمایشگاههای داخلی و مشارکت در پروتکل با آزمایشگاههای داخلی و خلیجی به هدف مقابله با کمبود محلولهای تجاری تولید شده، برخوردار است.