ترس از به راه افتادن حمام خون در ادلب؛ نگرانی از احتمال جنگ نیروهای روس و ترک

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در سایه ادامه تنش‌آفرینی‌های روسیه و ترکیه در ادلب، سازمان ملل متحد روز جمعه 21 فوریه، خواستار توقف درگیری‌ها در شمال غربی سوریه شده درباره به راه افتادن حمام خون در پی نبردها هشدار داد.

ینس لایرکه، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری گفت: کودکان، نزدیک به 60 درصد از 900 هزار آواره جنگی ادلب را تشکیل داده و فضای زندگی آن‌ها، روز به روز تنگ‌تر و محدودتر می‌شود.

Advertisement

او در ادامه افزود که «خشونت عنان‌گسیخته» باید قبل از تبدیل شدن به آنچه که از آن می‌ترسیم؛ یعنی «حمام خون»، متوقف شود.

این در حالی است که کرملین هشدار داد، بدترین سناریو در ادلب، بروز درگیری میان نیروهای روسیه و ترکیه است.

این دو هشدار، همزمان با بیانیه وزارت دفاع روسیه، در روز جمعه 21 فوریه، مبنی بر این بود ترکیه طی هفته گذشته، شمار زیادی زره‌پوش و مقادیر زیادی مهمات را به ادلب ارسال کرده است.

در این بیانیه آمده است که گزارش‌های مربوط به فرار صدها هزار آواره از ادلب به سمت مرز سوریه و ترکیه، نادرست است.
این وزارتخانه همچنین از ترکیه خواست تا اجازه دهد، آوارگان سوری از ادلب با به سلامتی و به دور از تنش، از مناطقی که توسط نیروهای رژیم کنترل می‌شود، عبور کنند.

تنش‌آفرینی خطرساز

ادلب، روز پنجشنبه 20 فوریه، شاهد با گرفتن تنش فزاینده میان ترکیه و روسیه بود، به طوری که نیروهای ترکیه و گروه‌های سوری وابسته به آن، حملاتی را علیه نیروهای رژیم در مناطقی از نیرب و کمیناس، واقع در جنوب ادلب، انجام دادند و جنگنده‌های روسی نیز در پاسخ به این حملات، مبادرت به حملات هوایی کردند، که منجر به کشته شدن دو سرباز ترک شد.

وزارت دفاع روسیه، ترکیه را متهم به حمایت از «گروه‌های تروریستی» در ادلب کرد و اعلام داشت كه گروه‌های مسلح مورد حمایت آنكارا را هدف حملات خود قرار داده است. ارتش روسیه در بیانیه‌ای از «ترکیه به عنوان یک طرف، خواست تا از حمایت و مسلح کردن گروه‌های تروریستی، دست بردارد.»

وزارت دفاع روسیه، در ادامه این بیانیه، حملات ترکیه را که منجر به زخمی شدن چهار سرباز رژیم سوریه شد، محکوم کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است که «جنگنده‌های سوخو24، گروه‌های تروریستی را بمباران می‌کنند و فرصت لازم را برای نیروهای رژیم فراهم می‌آورند تا حملات آنها را را دفع کنند.»

کشته شدن دو سرباز ترک

دقایقی بعد، ارتش ترکیه اعلام کرد که در حمله هوایی رژیم اسد در استان ادلب، دو سرباز ترک کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

وزارت امور خارجه روسیه نیز از زبان ماریا زاخارووا، سخنگوی خود، «نگرانی عمیق خویش را از پشتیبانی نیروهای مسلح ترکیه از جنگجویان مخالف اسد»، اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ریانوفوستی، وی گفت: «چنین رویدادی، ناقض توافق‌نامه‌های روسیه و ترکیه است و بر نگرانی‌های موجود در مورد آغاز مجدد درگیری در این قسمت از سرزمین ملی سوریه، می‌افزاید.»

قابل توجه است که تلاش‌های اخیر آنکارا و مسکو برای حصول توافق در مورد بازگشت به توافق‌های آتش‌بس و کاهش دامنه تنش در ادلب، نافرجام ماند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم