نخست وزیر دولت الوفاق: ما شریکی برای صلح درلیبی نداریم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فائز السراج نخست وزیر دولت الوفاق لیبی، روز شنبه 15 فوریه عنوان کرد که «شریک صلح » برای دستیابی به راه حل منازعه جاری در کشور نمی‌یابد.

السراج در یک کنفرانس مطبوعاتی در طرابلس گفت: «ما می دانیم که فاقد«صلح شریک» هستیم و به همین علت بالاترین درجات احتیاط را رعایت می‌کنیم».

السراج همچنین با متهم کردن نیروهای ارتش ملی لیبی به افزایش موارد نقض آتش بس شکننده که در 12 ژانویه با ابتکار روسیه و ترکیه برقرار شده است، افزود که اگر اقدامات بین المللی قاطعی برای جلوگیری از بمباران‌ها صورت نگیرد، نیروهایش مجبور به واکنش خواهند شد.

وی همچنین از تصویب قطعنامه شورای امنیت در این هفته در ارتباط با درخواست آتش بس «دائمی» در لیبی، ابراز خرسندی کرد.

اتهامات علیه دولت الوفاق

از سوی دیگر، ارتش ملی لیبی پنجشنبه گذشته، شبه نظامیان مسلح وابسته به نیروهای الوفاق را به نقض کلیه توافق‌های آتش بس در طرابلس و نقض قطعنامه‌های ذیربط شورای امنیت، متهم کرد.

بر اساس گزارش‌ها، نبرد میان دو طرف در جنوب طرابلس، روز پنجشنبه گذشته تنها چند ساعت پس از صدور قطعنامه شورای امنیت، از سر گرفته شد و پروازها در فرودگاه بین‌المللی معیتیقه، بدنبال اصابت موشک، به حالت تعلیق درآمد.

خالد المحجوب، مسئول اداره ارشاد اخلاقی فرماندهی کل ارتش لیبی، به «العربیه نت» گفت، شبه نظامیان مسلح، خمپاره‌های بی‌هدفی را به سوی مناطقی در طرابلس شلیک کردند که اثر آن، دانشگاه طرابلس و خانه‌های مسکونی درخیابان بطاطا، هدف اصابت قرار گرفت که در نتیجه، یک زن کشته شد.

وی افزود: «این اقدام، تلاشی از سوی شبه نظامیان برای سوق دادن به افکار عمومی علیه ارتش لیبی و متهم کردن آن به ایجاد این تخلفات است تا از این راه، نیروهای ناظر بین المللی را به منطقه بکشانند».

المحجوب همچنین با اشاره به این‌که ارتش لیبی دراحترام به خواست بین‌المللی و مذاکرات سیاسی جاری، متعهد به رعایت آتش‌بس است، گفت: «اگر ارتش به آتش‌بس پایبند نبود، نبرد را یکسره کرده و اقدام به آزاد سازی طرابلس می‌کرد.»

قابل توجه است که براساس آمار سازمان ملل، درگیری‌ها از آوریل 2019، منجر به کشته شدن بیش از هزار تن و آواره شدن 140 هزار نفر شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم