عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق روز پنجشنبه 7 نوامبر 2019 در یک سخنرانی تلویزیونی تاکید کرد که تعطیلی پروژهها در این کشور، هزاران فرصت شغلی را از بین خواهد برد.
نخستوزیر عراق در سخنرانی که از تلویزیون ملی این کشور پخش شد، گفت که دولتش علیرغم همه تحولات اخیر به کار خود ادامه خواهد داد. اشاره عبدالمهدی به اعتراضات مردمی گستردهای است که از اول اکتبر در سرتاسر عراق آغاز شده و کماکان ادامه دارد.
عبدالمهدی با تایکد بر اینکه دولتش راهحلهایی برای افزایش درآمدهای غیرنفتی دارد، گفت: «میکوشیم تعادلی به وجود بیاوریم که توان مدیریت اقتصاد را داشته باشد.»
از هر 5 عراقی یک نفر زیر خطر فقر است
فقر و بیکاری موضوعاتی هستند که دولت عراق سالهاست با آنها دست به گریبان بوده و تا کنون در زمینه یافتن راهحلی برای این مشکلات موفق عمل نکرده است. این موضوع در اعتراضات گستردهای که پایتخت و استانهای جنوبی را در گرفته و صدها نفر در آن کشته و هزاران نفر مجروح شدهاند، به کرات مطرح شد. کمبود فرصتهای شغلی، سطح نامناسب خدمات اجتماعی و نبود زیرساختهای اساسی در کشور در نتیجه دههها فساد، تحریم و درگیری از جمله موضوعاتی است که سبب آغاز تظاهرات سراسری در عراق شد.
در روز پنجشنبه مردم معترض بندر ام قصر که اصلیترین بندر جنوب عراق است، را بستند. معترضان با سوزاندن لاستیکهای خودرو مسیر ورودی بندر را بسته و مانع فعالیت کامیونهای حمل و نقل مواد غذایی و دیگر مواد وارداتی شدند. این بندر ساعاتی بعد کار خود را از سر گرفت.
فرانسپرس نیز به نقل از منابعی گزارش کرد که معترضان مانع از انتقال 90 هزار بشکه نفت صادراتی شده و اجازه ندادند از میدان نفتی القیاره در استان نینوی خارج شود. این میدان نفتی روزانه 30 هزار بشکه نفت خام تولید میکند و این نفت از طریق تانکرهای حمل سوخت به بندر بصره در جنوب عراق منتقل میشود، اما اعتراضات گسترده سبب قطع شدن این مسیر شد. یک مقام عالیرتبه در شرکت نفت شمال که میدان نفتی القیاره را در اختیار دارد، به فرانسپرس گفته که تانکرهای حمل مواد سوخت سه روز متوالی است که نمیتوانند نفت را انتقال دهند.
علیرغم منابع نفتی فراوان، به گزارش بانک جهانی از هر 5 شهروند عراق یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند و نرخ بیکاری در میان جوانان 25 درصد است.