اعتراضات مردم الجزایر بویژه قشر جوان این کشور که در هفتههای گذشته به اوج خود رسید، در راستای خواستههای مدنی و سیاسی و به منظور بهبودی اوضاع اقتصادی این کشور صورت گرفته است یکی از دلایل عمده اعتراضات نامزدی مجدد عبدالعزیز بوتفلیقه برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور است که معترضان به شدت با آن مخالف هستند از مسائل دیگر مانند ایجاد شرایط کار برای جوانان که درصد بیشتر جمعیت این کشور را تشکیل می دهد یکی دیگر از مطالبات مردم معترض بود. اما در این میان یکی از رهبران اسلامگرای دهه سیاه و خونین هشتاد به تازگی در میدانها آفتابی شده است این شخص از سوی قطر حمایت مالی و تبلغاتی میشوشود.
عباسی مدنی رهبر گروه اسلامگرای «جبهه نجات اسلامی» یک گروه ممنوع الفعالیت در الجزایر است ناگهان در میان موج اعتراضات مخالفان نامزدی عبدالعزیز بوتفلیقه برای انتخابات ریاست جمهوری ظاهر شدند. ظهور این جماعت اسلامگرای تندرو که یکی از عوامل کشتار دهه هشتاد بود، مردم الجزایر شگفت زده کرد.

علی بلحاج یکی از رهبران گروه «جبهه نجات اسلامی» تهدید کرد که او مانع برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در الجزایر خواهد شد. مردم الجزایر که هنوز خاطرات دهه خونین و سیاه 90 و کشتارهای بیرحمانه کودکان و زنان در شهرها و روستاهایشان را از یاد نبردهاند، از سوار شدن مجدد اسلامگرایان بر موج خشم عمومی مردم و بازگرداندن کشور به «دهه خونین و سیاه» که عباس مدنی یکی از رهبران این جبهه که اکنون در قطر اقامت دارد، آن دهه را رهبری می کرد، می ترسند.
احمد اویحی ، نخست وزیر الجزایر در یکی از مصاحبههایش، عباس مدنی را «سرفتنه» و مسئول اصلی همه رویدادها و حوادث دهه 1990 تاکنون در الجزایر دانست.
اویحی دبیر کل حزب دمکراتیک گردهمایی ملی الجزایر، گفت:«کسی که در حال حاضر در قطر است مسئول مرگ هزاران شهروند الجزایری است».

افزود: «عباس مدنی در قطر اقامت دارد و در همانجا زندگی میکند اما از مردم الجزایر میخواهد که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنند او می خواهد از کانالهای فتنهای که از قطر، لندن و ژنو پخش میشوند نظارگر خونریزی الجزایری باشد».
عباس مدنی از کشورهای بیگانهای حمایت میشود که برای به آشوب کشاندن الجزایر کمر همت بسته و تصمیم دارند استقرار و ثبات این کشور را برهم بزنند.

اغلب الجزایریها عباس مدنی را عامل اصلی قتل عام سال 1990 در الجزایر می دانند که در آن حدود 250 هزار میلیون الجزایری کشته شدند او همچنین اولین کسی بود که به طور رسمی کشور را وارد درگیری با تروریسم کرد.
عباس مدنی که اکنون 88 سال دارد در دهه هشتاد و نود میلادی تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران خواستار براه انداختن جنبشی اسلامی مانند آنچه در ایران اتفاق افتاد در الجزایر شد.
عباس مدنی ماهیانه 15 هزار دلار بعنوان هدیه از امیر قطر دریافت میکند
پس از تصویب قانون «پلورالیسم سیاسی» و گنجاندن آن در قانون اساسی الجزایر در سال 1989، عباسی مدنی و تعدادی از همفکرانش «جبهه نجات اسلامی» را تاسیس کردند. آنها در آغاز دهه 1990 در انتخابات شهرداری و قانونگذاری پیروز شدند اما دولت الجزایر پس از اینکه از افکار ویرانگر و ارتجاعی این جماعت آگاه شد، برای «نجات کشور از واپسگرایی » انتخابات را لغو کرد اما دولت الجزایر ناگهان خود را در برابر جنبشی مسلحانه از سوی گروههای افراطی دید این افراطگرایی که کشته شده بیش از 200 هزار نفر منجر شد که به «دهه سیاه» شناخته شد.
عباس مدنی در ژوئیه 1991، به همراه رهبران دیگر جبهه نجات اسلامی روانه زندان شد و پس از 12 سال زندان و اقامت اجباری در سال 2003، از زندان آزاد و سپس به همراه خانواده اش به دوحه رفت و در آنجا اقامت گزید و به مردی ثروتمند تبدیل شد مدنی اکنون دارای زندگی مرفه و خانهای لوکس و مجلل مانند امرا که در آن با خانوادهاش زندگی میکند. او ماهانه 15 هزار دلار به عنوان هدیه از امیر قطر دریافت میکند.
برخی از اعضای خانواده و نوهاش نیز شهروندی قطر را دریافت کرد. نوه او نیز اکنون سرمربی یکی از تیمهای ورزشی قطر است. فرزند بزرگش اسامه عباسی نیز دارای یک کانال تلویزیونی به نام «المغاربیه» را راه اندازی کرد. این کانال که از لندن و با بودجه قطر پخش میشود، اندیشه «جبهه نجات اسلامی» را ترویج می دهد و در گفتمانش خواستار سرنگونی رژیمهای کشورهای عربی به ویژه در الجزایر است.