اوری ارئیل وزیر کشاورزی در دولت اسرائیل دوشنبه 22 اکتبر، تهدید به قطع آب بر روی عمان پایتخت اردن کرد؛ اقدامی که در واکنش به پایان دادن به اجرای الحاقیه الباقوره و الغمر به توافق صلح میان دو طرف از سوی اردن صورت میگیرد.
در مقابل ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن گفت که مدت زمان الحاقیه، سال آینده پایان مییابد اما دولت اردن عمل به آن را پایان داد. او افزود که اگر اسرائیل خواستار مذاکراتی در این باره شود، این مذاکرات آغاز خواهد شد. او تاکید کرد که اردن ابزارهای دفاع از منافعش را در اختیار دارد.
روابط اردن و اسرائیل به سمت تنشهای جدیدی پیش میرود. اردن در واکنش به انتقال سفارتخانه آمریکا به بیت المقدس تصمیم به بازپس گیریه الباقوره و الغمر از اسرائیل گرفت به ویژه که بنا بر اعلام عمان، اردن مصمم به پایان دادن به این الحاقیه است که به توافقنامه صلح دره عقبه پیوست شده بود.
اما بر پایه اعلام بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، این کشور در پی تمدید مدت زمان الحقایه است. در همین حال وزیر کشاوری اسرائیل، تهدید به استفاده از سلاح آب علیه اردن کرد. دو منطقه مرزی الباقوره و الغمر 25 سال پیش برپایه توافق صلح میان دو طرف، به اسرائیل اجاره داده بود.
در اسرائیل این نگرانی وجود دارد که موضع اردن باعث بحرانی شدن روابط میان عمان و تلآویو شود.
نتانیاهو گفت که با امید تمدید اجاره دو منطقه، به اردن مذاکره خواهد کرد.
الباقوره و الغمر دو منطقه کوچکی هستند که شهرک نشینهای اسرائیلی از آنها برای کشاورزی و گردشگری استفاده میکنند.