وزرای امور خارجه چهار کشور بایکوت کننده قطر در پایان نشست خود در منامه پایتخت بحرین که یکشنبه 30 ژوئیه برگزار شد، تاکید کردند که گامهای بیشتری علیه دوحه میتوان برداشت.
به گزارش العربیه، در کنفرانس خبری وزرای امور خارجه چهار کشور بایکوت کننده قطر یعنی بحرین، سعودی، امارات و مصر، مطرح شد. خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین اعلام کرد، موضع چهار کشور بایکوت کننده قطر، همسان و ثابت است که از تعهدشان به امنیت ملی عربی سرچشمه میگیرد.
چهار کشور درخواست خود از قطر را برای توقف حمایتش از تروریسم، تکرار کرده و از تسهیلاتی که دولت خادم حرمین شریفین به حجاج بیتالله الحرام ارائه میدهد، تجلیل کردند. آنها همچنین موضع قطر در ممانعت از مشارکت حجاج قطری در مراسم حج را، محکوم کردند.
وزرای امور خارجه چهار کشور همچنین بر سر ادامه مشورتها درباره این بحران، به توافق رسیدند و آمادگی خود را برای گفتوگو با
قطر «در صورتی که نیت صادقانه خود را برای اجرای خواستههای مطرح شده ابراز کند»، اعلام کردند.
در همین راستا، شیخ عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات گفت که دوحه، مسئول آسیبهایی است که در اثر بحران، به شهروندان قطری میرسد.
وزیر اماراتی توضیح داد مجموعه دیگری از اقدامها وجود دارد که میتوان علیه قطر به اجرا گذاشت. او یادآور شد: «تمام تلاشها این است که شهروندان قطری از اقدامهای اتخاذ شده علیه دوحه، آسیب نبینند».
در همین راستا، وزیر امور خارجه بحرین گفت که تنها میانجیگری به رسمیت شناخته شده در بحران، میانجیگری امیر کویت است. او افزود: «قطر باید تمایل حقیقی خود را برای مقابله با تروریسم، نشان دهد».
چهار کشور بر ارزشهای شش گانهای که در نشست قاهره بر سر آن توافق شد، تاکید کردند که برپایه «اجماع بینالمللی در خصوص مبارزه با تروریسم و تندروی و حامیان آن، مخالفت دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر که با قوانین بینالملل در تضاد است و اجرای توافقنامههای ریاض در سالهای 2013 و 2014 که قطر به آنها پایبند نبود»، استوار است.
وزرای امور خارجه چهار کشور سعودی، امارات، بحرین و مصر، یکشنبه در منامه پایتخت بحرین به منظور بحث بر سر تحولات بحران قطر و مشورت و همانگی درباره تلاشهای صورت گرفته بار مقابله با حمایت دوحه از تندروی و تروریسم، تشکیل جلسه دادند.
نشست یکشنبه ادامه نشست قاهره است و پس از «پاسخ نا امید کننده قطر به آرزوهای چهار کشور و جامعه جهانی برگزار شد».

یکشنبه همچنین ملک حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین در کاخ الصخیر در منامه، پایتخت بحرین، عادل الجبیر، وزیر خارجه پادشاهی سعودی و وزیران خارجه امارات و مصر را به حضور پذیرفت.
به گزارش العربیه پادشاه بحرین در این دیدار از همکاری و هماهنگی میان 4 کشور و تلاشهای آنها در حمایت از صلح و امنیت منطقه قدردانی کرد.
7 کشور عربی و در راس آنها سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر، تمام روابط خود را با قطر قطع کردهاند. این کشورها در بیانیههای جداگانهای، قطر را به پشیتبانی از تروریسم متهم کردند.
سعودی، امارات، بحرین و مصر، فهرستی از 13 درخواست از قطر را ارائه داده بودند که کویت به عنوان میانجی در بحران این کشور، تسلیم مقامهای دوحه کرده بود.
برای اجرای این خواستهها ضربالاجلی 10 روزه تعیین شده که روز 3 ژوئیه پایان یافت و طی این مدت، قطر پاسخهای خود به فهرست درخواستها را تسلیم کویت کرد.
سامح شکری وزیر امور خارجه مصر چهارشنبه 5 ژوئیه، با قرائت بیانیه چهار کشور عربی محور مبارزه با تروریسم، تاکید کرد که موضع چهار کشور، برپایه قوانین و میثاقنامههای بینالمللی است و پاسخ قطر به خواستههای مطرح شده، منفی و بی محتوا بود.