در پی بالا گرفتن اختلاف ها میان حوثیهای یمن، یکی از رهبران عالیرتبه آنها وعده داد، اولین کسی باشد که به عبداللملک حوثی رهبر این گروه بگوید: «برو».
این روزها عبدالسلام الکبسی، استاد دانشگاه صنعاء و از رهبران برجسته حوثیها، دست از مدح و تعریف از شبهنظامیان حوثی برداشته و شدیدترین انتقادات را متوجه آنها کرده است.
الکبسی در صفحه فیسبوک خود نوشته است: «یک فرد فرهیخته در سطح جهان عرب مثل من، اولین کسی خواهد بود که به عبدالملک حوثی بگوید، برو».
او همچنین یحیی بدر الدین حوثی، وزیر آموزش و پرورش در دولت کودتاگران را نیز از انتقادات خود بینصیب نگذاشته و با حالت تمسخرآمیزی نوشته است: «یحیی حوثی چه میفهمد که زمام امور آموزش و پرورش را به دست گرفته است؟ آیا پیاز اخوان المسلمین داعشی را با سیر انصار الله را میچیند؟، لعنت!»
او در مطلب دیگری نوشت: «برای نسلهای آینده مینویسم تا فریب این شعارها را نخورده و در صف راستگویان باشند و من گمان نمیکنم انصار الله راستگو باشند، زیرا که سخن گفتند و دروغ بود و وعده دادند و خلف وعده کردند. آنها از ما بودند و بر ما ستم كردند. آنها دانشمندان را کنار گذاشته و نادانان را بالا نشاندند و تا جایی که میتوانستند، از ما کار کشیدند، لیکن خداوند بر انجام خواستههای خود قادر است».
الکبسی تنها کسی نیست که به انتقاد از حوثیها روی آورده است. پیش از او، عبدالوهاب قطران که حامی سرسخت آنها بود نیز، از آنها رو برگرداند.

قطران که مهمان هر روزه برنامههای شبکه «المسيرة» متعلق به حوثیها بود، حالا صفحههایش در شبکههای اجتماعی مملو از انتقادات شدید و افشاگری درباره حوثیها و فساد رهبرانشان شده است.
قطران در یکی از جدیدترین انتقاداتش نوشته است: «میخواهند بر "حال" و "آینده"، براساس "گذشته" حکومت کنند، در حالی که عقل و دانایی حکم میکند که براساس آنچه مناسب امروز و فردای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است، گذشته و حال را به خدمت آینده قرار درآوریم».
محمد المقالح، از دیگر رهبران برجسته حوثی که در «کمیته عالی انقلاب» نیز عضویت داشت، گفته به دلیل افشاگری درباره فساد حوثیها و اینگه حاکم واقعی صنعاء عبدالکریم حوثی است و نه کس دیگری، از سوی عبدالکریم حوثی (عموی عبدالمالک حوثی) تهدید شده است. با این حال المقالح دست از انتقاد از آنها نکشیده است.
المقالح در توصیف وضعیت فعلی رهبری کودتاگران حوثی نوشته است: «تنها فرصتطلبان، سارقان و اراذل و اوباش به دنبال رهبری پنهانی هستند و گمان نمیکنم هیچ آدم با شرافتی به رهبری پنهانی روی بیاورد تا جایگاه و یا شغلی به دست بیاورد. انسان با شرافت، بزرگتر و با عزتتر از آن است که مانند یک فرصتطلب به یک گدا مبدل شود. لذا آنان که آنها را در صحنه میبینید و آرزو میکنید کاش این جایگاهشان نبود، تنها گدایان جایگاه و منافقان و مداحان صاحبان قدرت هستند».

او درباره فشاری که این روزها بر او اعمال میشود، نوشت: «چقدر زشت است که تنها به دلیل نوشتن مطلبی انتقادی درباره رفتارهای این روزهای دزدان و اراذل و اوباشتان، کسی را مجازات کنید که از شش جنگ رئیس جمهور سابق بر علیه شما، انتقاد کرد و درباره ظلمی که بر شما روا داشته میشد، در کنار شما ایستا».
علی البخیتی، از رهبران سابق حوثیها، اولین کسی بود که از آن چه «جنایتهای حوثیها» توصیف کرد تبری جسته و در مقابل رهبران آن ها ایستاد.
البخیتی عضو شورای سیاسی حوثیها و سخنگوی هیات حوثی در کنفرانس گفتگوهای ملی بود. با این حال پس از تصرف صنعاء توسط شبهنظامیان و سپس کودتا بر علیه حکومت قانونی، از سمت خود استعفا کرد. او مناصب خود را نیز کنار گذاشته و به خارج از کشور سفر کرد تا انتقاد و افشاگری درباره «جرم و جنایات» حوثیها را آغاز کند.
