نیویورک تایمز: روسیه جاسوسی علیرضا اکبری برای بریتانیا را به ایران اطلاع داده بود

ویدئویی که از اعترافات او توسط رسانه‌های جمهوری اسلامی نیز منتشر شده است، نشان می‌دهد که او اذعان می‌کند در همان سال جذب سرویس‌ اطلاعاتی بریتانیا شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی مدعی شد، علیرضا اکبری، معاون پیشین وزیر دفاع جمهوری اسلامی که چندی پیش به اتهام «جاسوسی» اعدام شد، 15 سال جاسوس بریتانیا بوده است.

این روزنامه به نقل از «مقامات اطلاعاتی بریتانیا» مدعی شده است که اکبری از سال 2004، اقدام به افشای اسرار هسته‌ای ایران کرده است.

Advertisement

بر اساس این گزارش، علیرضا اکبری در سال 2009 اطلاعات مربوط به تاسیسات هسته‌ای فردو را در اختیار مقامات بریتانیایی گذاشت. افشای این اطلاعات محرمانه در تغییر نگرش کشورهای غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران تاثیر بسزایی داشت.

دو منبع نزدیک به سپاه پاسداران به این روزنامه گفته‌اند، روسیه به جمهوری اسلامی خبر داده بود، علیرضا اکبری همان فردی است که اطلاعات محرمانه مربوط به فردو را در اختیار بریتانیا قرار داده است.

اکبری در زمان جنگ ایران و عراق از فرماندهان سپاه پاسداران بود و به گفته نیویورک تایمز، در سال 2004 مامور شد که برای متقاعد کردن کشورهای غربی به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، با سفارت‌خانه‌های کلیدی در تهران ارتباط برقرار کند.

ویدئویی که از اعترافات او توسط رسانه‌های جمهوری اسلامی نیز منتشر شده است، نشان می‌دهد که او اذعان می‌کند در همان سال جذب سرویس‌ اطلاعاتی بریتانیا شده است.

اکبری در یک فایل صوتی که توسط «بی‌بی‌سی فارسی» منتشر شد، اعلام کرد که تمام ویدیوهای منتشرشده از او اعترافات اجباری بوده و او تحت شکنجه و مواد روان‌گردان مجبور به گفتن چنین اظهاراتی شده است.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، اکبری در سال 2008 بازنشستگی خود را از سمت‌های رسمی کرد، اما پس از آ‌ن فعالیت خود را به عنوان مشاورعلی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سایر مقامات جمهوری اسلامی ادامه داد.

او در سال 2019 توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد. خبر بازداشت او تا سه سال و تنها چند روز پیش از اعدام او علنی نشده بود.

نیویورک تایمز در گزارش خود نوشته است، انگیزه جاسوسی اکبری مشخص نیست. اعدام این مقام پیشین جمهوری اسلامی که تابعیت بریتانیایی نیز داشت، با محکومیت مقامات کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان مواجه شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم