خبرگزاری «هه‌نگاو» از اعدام 7 زندانی کُرد در زندان مرکزی ارومیه خبر داد

معاون منطقه‌ای سازمان عفو بین‌الملل در امور خاورمیانه بر لزوم اجرای اصل «صلاحیت جهانی قضایی» علیه افراد و نهادهایی تاکید کرد که در ایران به سرکوب مردم ادامه می‌دهند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وب‌سایت حقوق بشری «هه‌نگاو»، صبح جمعه 26 اسفند از اجرای حکم اعدام 7 زندانی کُرد در زندان مرکزی ارومیه خبر داد.

بر اساس گزارش این وب‌سایت حقوق بشری، «محی‌الدین ابراهیمی» زندانی سیاسی کُرد که از سال 96 در زندان مرکزی ارومیه محبوس بود، از جمله افرادی است که صبح جمعه حکم اعدامش اجرا شد.

Advertisement

به نوشته هه‌نگاو، ابراهیمی کولبر 43 سالە‌ و اهل روستای «الکاوی» از توابع شهر اشنویە است که در 13 آبان سال 96 در حالی کە مشغول کولبری بود توسط نیروهای مستقر در پایگاه «بیمضرتە» اشنویە مورد اصابت گلولە قرار گرفت و بە شدت زخمی و همانجا بازداشت شد.

ابراهیمی در مهر 97 به اتهام «بغی از طریق عضویت در حزب دمکرات کُردستان ایران» به اعدام محکوم شد.

هه‌نگاو پیشتر نیز از اجرای حکم اعدام 6 زندانی کُرد به نام‌های فروهر عباس‌نژاد، محمد ایوبیان، جهانبخش رادلویی، حسن عمری، نسیم نیازی و یاسین رشیدی در صبح جمعه در زندان مرکزی ارومیه خبر داده و گفته بود که اتهام برخی از این افراد توسط مقامات دولتی «حمل و نگهداری مواد مخدر» عنوان شده است.

این وب‌سایت حقوق بشری همچنان نوشته، منابعی از بند زنان به هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که نسرین (نسیم) نیازی، یکی از 7 شهروند کُرد اعدام‌شده، اتهامش «جاسوسی برای اسرائیل» بوده است با این حال هه‌نگاو مستقلاً این ادعا را نتوانسته تایید کند.

در همین رابطه، سازمان «عفو بین‌الملل» ضمن ابراز نگرانی از روند فزاینده اعدام گروه‌های اثنیکی و مذهبی در ایران، رژیم جمهوری اسلامی را متهم کرد که به‌طور سیستماتیک «با گرفتن اعترافات اجباری تحت شکنجه از افراد در محاکمه‌های به‌شدت ناعادلانه» برای محکوم‌کردن متهمان و صدور احکام اعدام علیه آنها استفاده می‌کند.

بر اساس این بیانیه که پنج‌شنبه یازدهم اسفند در وب‌سایت عفو بین‌الملل منتشر شده، دیانا الطحاوی، معاون منطقه‌ای عفو بین‌الملل در امور خاورمیانه خواستار اقدام بین‌المللی برای تحت فشار گذاشتن مقامات رژیم جمهوری اسلامی شد.

الطحاوی، همچنین بر لزوم اجرای اصل «صلاحیت جهانی قضایی» علیه افراد و نهادهایی تاکید کرد که در ایران به سرکوب مردم ادامه می‌دهند.

اصل صلاحیت قضایی به دولت‌ها این امکان را می‌دهد که ناقضان حقوق بشر را در هر گوشه‌ای از دنیا بتوانند تحت تعقیب قرار داده و محاکمه کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم