پرونده اتمی ایران همچنان در دست گروسی خواهد ماند

گروسی: برای تاثیرگذاری به اعتماد اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیاز دارم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

خبرگزاری «رویترز»، جمعه 19 اسفند گزارش داد که 35 عضو شورای حکام آژانس بین‌الملی انرژی اتمی که ناظر هسته‌ای سازمان ملل محسوب می‌شوند، بار دیگر رافائل گروسی، دیپلمات آرژانتینی را برای دومین دوره چهار ساله به عنوان مدیرکل این سازمان در منصب خود ابقا کردند.

بنابر این گزارش، تصمیم هیئت مدیره آژانس با اجماع همه اعضا اتخاذ شده و هیچ مخالفتی با انتخاب دوباره گروسی وجود نداشته است.

این تصمیم البته منوط به تصویب کنفرانس بین‌المللی انرژی اتمی است که نشست سالانه همه اعضای آن در پاییز برگزار می‌شود. دوره کنونی مسئولیت گروسی در دسامبر سال میلادی جاری پایان می‌یابد.

رویترز نوشته است که این ابقا «با تحسین» گروسی همراه بوده و در شرایطی که پرونده هسته‌ای ایران حساس‌ترین دوره خود را پشت سر می‌گذارد، به معنای «برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و جامع» این سازمان برای نظارت هر چه بیشتر بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران تلقی می‌شود.

گروسی پس از تصمیم به ابقای او به عنوان مدیرکل آژانس به «رویترز» گفته است: «من فکر می‌کنم این نشانه اعتماد است. ما کارهای زیادی با ایران، اوکراین و انرژی هسته‌ای داریم. من می‌توانم بگویم چیزی که بسیار دلگرم‌کننده بود این است که ابراز حمایت‌های بزرگی از سوی کل نمایندگان و رویکرد سیاسی آن‌ها صورت گرفت و این البته برای رئیس یک سازمان بین‌المللی بهترین نشانه است. اعتماد کنید. برای موثر بودن به اعتماد نیاز دارم.»

پس از بازدید گروسی از ایران در پایان هفته جاری، هر دو طرف بیانیه مشترکی صادر کردند و گفتند که ایران آماده است اطلاعات بیشتری در مورد موارد کشف شده اورانیوم ارائه کند و اجازه نظارت بیشتر در رابطه با توافق هسته‌ای 2015 را بدهد، اما بیانیه به جزییات کمی پرداخته و مشروط به مذاکرات بیشتر است.

این دیدار در پی گزارش فصلی محرمانه آژانس در پی کشف آثار اورانیوم غنی‌شده 83.7 درصدی در سایت «فردو» صورت گرفت. ایران این موضوع را «خطا» انجام شده توسط کارکنان خواند ولی آژانس در گزارش خود تاکید کرده که دو آبشار سانتریفیوژ به نحوی تغییر کرده بودند تا درصد غنای بالاتری را ایجاد کنند.

از سویی اخیرا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که کشورش با چالش‌ تهدیدهای مداوم و بی‌ثبات کننده رژیم ایران علیه منطقه و جهان مواجه است به همراه آمریکا و متحدان غربی متعهد شده تا مانع از دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای شود. نتانیاهو در این راستا در واکنش به موضع ملایم گروسی پس از سفیر اخیر به تهران و دیدار با مقامات ایرانی، اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی را «بی‌ارزش» خوانده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم