«حسن فیروزی»؛ «اعتراف اجباری» یا برگ دیگری از دروغپردازی جمهوری اسلامی
پیشتر مسعود کاظمی، روزنامهنگار ایرانی ساکن ترکیه در رشته توئیتهایی درباره ناهمخوانی روایتهای منتشر شده درباره حسن فیروزی و احتمال سناریوسازی دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی در اینباره هشدار داده بود
خبرگزاری دولتی ایران «ایرنا»، از بازداشت «حسن فیروزی»، فردی که بنا به گزارشهای رسمی ادعا شده با ارسال فایلهای صوتی به «رسانههای معاند»، در «عملیات رسانهای» این رسانهها درباره وضعیت وخیم جسمی خود، مشارکت داشته، خبر داده است.
خبرگزاری «ایرنا» چهارشنبه 5 بهمن، با انتشار تصاویری از فردی که ادعا کرده حسن فیروزی است در یک هواپیمای شرکت «قشم ایر»، نوشته است که او در حین «فرار از مرزهای آبی جنوب ایران»، در جزیره قشم دستگیر و با اولین پرواز به تهران بازگردانده شده است.
همچنین در این گزارش رسمی ادعا شده که فیروزی اعتراف کرده که چون «بدهی» داشته، برای رها شدن از دست طلبکاران خود، اقدام به پنهان شدن کرده و اخباری را از طریق رسانههای مخالف منتشر میکرده مبنی بر این که در اعتراضات بازداشت و در زندان بوده است.
در متن اعترافاتی که رسانههای حکومتی ایران، از این فرد منتشر کردهاند، آمده است: «من حتی یک روز هم در پی حوادث اخیر کشور دستگیر نشده و در بازداشت نبودهام. هیچ جای بدنم کبود نیست و هیچگاه تحت شکنجه قرار نگرفتهام.»
در هفتههای گذشته اخبار ضدونقیضی از فردی به نام حسن فیروزی در شبکههای اجتماعی منتشر شد و یک فایل صوتی که در آن او ادعا میکرد در زندان تحت بازداشت، شکنجه و بازجویی است نیز در بین کاربران شبکههای اجتماعی عمدتا ناشناس دست به دست میشد. تصاویر از کبودیهای بدن یک مرد نیز منتشر شده بود که گفته میشد مربوط به آثار شکنجه بر بدن حسن فیروزی است.
رسانههای ایران پیشتر به نقل از مقامات امنیتی و قضائی نوشته بودند که فردی با نام حسن فیروزی در بازداشت نیست.
پیش از این برخی روزنامهنگاران در شبکههای اجتماعی نسبت به دروغپردازی دستگاههای امنیتی و رسانههای جمهوری اسلامی درباره حسن فیروزی و احتمال اینکه داستان ساخته و پرداخته دستگاههای امنیتی برای سلب اعتماد عمومی از اخبار واقعی نقض حقوق بشر در ایران باشد، هشدار داده بودند.
چرا داستان حسن فیروزی فیک است؟
— Masoud Kazemi (@masoudkazemi81) January 23, 2023
اولین بار ۱۷ آذر اکانت کانون حقوق بشر ایران ادعا کرد «حسن فیروزی ۵ آبان بازداشت شده…» کدام زندان؟ کدام بند؟ کدام دادگاه؟ چه شعبهای؟
«از انفرادی به دادگاه رفته و سر راه برگشته خانه با نوزاد خداحافظی کرده و دوباره به انفرادی رفته؟» دوربین مخفیه؟/👇 pic.twitter.com/IpHcp6k4aq
مسعود کاظمی، روزنامهنگار ساکن ترکیه، روز سوم بهمن پیش از اینکه رسانههای ایران درباره بازداشت حسن فیروزی بنویسند، در رشته توییتی نکات غیرهمخوان روایتهایی که تا آن زمان از حسن فیروزی منتشر شده بود، را مطرح کرد.
او در بخشی از رشته توییت خود نوشته بود: «در این دو ماه اکانتهایی تحت عنوان همسر، پسر عمو و دختر خاله حسن فیروزی پیام میدادند و خواستار انتشار اطلاعاتی مشابه همینها میشدند، اما وقتی از آنها درخواست میکردیم که یک عکس متفاوت از حسن یا تصویر یک مدرک هویتی او را بفرستند، دیلیت اکانت کردند.»
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی پیش از این نیز در سناریوسازیهایی مشابه سعی در بیاعتبار کردن اخبار واقعی کشتار، شکنجه و بازداشتهای فراقانونی شهروندان معترض کردهاند.
در جریان اعتراضات سال 88 به نتایج انتخابات ریاست جمهوری نیز، اخباری درباره بازداشت، تجاوز جنسی و قتل زن جوانی بهنام سعیده پورآقایی منتشر شد. ولی، صداوسیمای جمهوری اسلامی در 31 شهریور 1388، برای روایتسازی جعلی با زنی که مدعی بود سعیده پورآقایی است مصاحبه کرد و اخبار بازداشت و قتل او توسط رسانههای مخالف جمهوری اسلامی را کذب خواند.
-
اعتراضات سراسری؛ تعیین وثیقههای میلیاردی برای آزادی موقت کنشگران
گزارشها همچنین تأکید کردهاند که بازداشتشدگان تحت شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته و در بسیاری از موارد از آنها اعتراف اجباری تلویزیونی تهیه شده است ايران -
پارلمان استرالیا گزارش اخاذی سایبری عوامل سپاه را بررسی میکند
بر اساس گزارش «ایبیسی»، دولت فدرال استرالیا از اظهارنظر درباره احتمال تروریستی اعلامشدن سپاه پاسداران در این کشور خودداری میکند بين الملل -
آمریکا 15 میلیون دلار جایزه برای دریافت اطلاعات پیرامون منابع مالی سپاه تعیین کرد
ناوگان پنجم دریایی آمریکا پیشتر از رهگیری و توقیف یک کشتی با محموله قاچاقی تسلیحات تهاجمی از ایران به مقصد یمن خبر داد ايران