روایت نرگس محمدی از محکومیت سنگین و «شکنجه هولناک» زنان در زندان اوین
محمدی پیش از این نیز بارها درباره وضعیت زنان زندانی هشدار داده و گزارشهایی درمورد فشارهای اعمال شده علیه زنان بازداشتی در زندانهای جمهوری اسلامی منتشر کرده بود
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، شنبه 1 بهمن در ادامه گزارش خود از بند عمومی زنان زندان اوین درباره وضعیت چند زندانی سیاسی زن اطلاعرسانی کرد و نوشت که ویدا ربانی چهار ماه است بازداشت شده و در این مدت 70 روز در انفرادی بوده است.
بر اساس نوشته محمدی، ویدا ربانی، روزنامهنگار 30 ساله به 6 سال حبس محکوم شده است و در سن 36 سالگی از زندان اوین آزاد خواهد شد.
محمدی همچنان نوشته است که «سپیده قلیان 28 ساله هم 80 روز از چهار سال حبس خود را در انفرادی سپری کرده است.»
او همچنین خبر داد که مژگان ایلانلو، مستندساز 52 سالهای است که تاکنون 41 روز در انفرادی بوده به شش سال محکوم شده است.
این فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین، پنجشنبه 29 دی نیز در گزارشی تفصیلی مشخصات 57 تن از زنان محبوس در زندان اوین را شرح داده و گفته بود که 10 زن بالای 60 سال، به احکام سنگین زندان محکوم شدهاند. 33 نفر از این زندانیان «مادر هستند» و از جمله «ثمین احسانی، زهره داوری، زهره زیوری، فریبا اسدی و نرگس منصوری کودکان کم سن و سال دارند.»
به گفته نرگس محمدی، در بند زنان زندان اوین، «61 زندانی زن» وجود دارد و «نگاهی اجمالی به محکومیتها، تحمل سلول بندهای امنیت و سلول انفرادی، بازجویی و پروندهسازیها و همچنین وضعیت نگهداری زندانیان از جمله دسترسی و امکان معالجه و درمان آنها، بیانگر شدت سرکوب زنان زندانی توسط حکومت است.»
محمدی همچنان اعلام کرده که هشت تن از این زنان زندانی «به بیماریهای قلبی» مبتلا هستند. از جمله، زهرا صفایی در سه سال گذشته «چهار بار آنژیوگرافی شده»، «در رگهای قلب استنت دارد» و به بیماری «فشار خون» مبتلا شده است.
او تاکید کرد که برخی زندانیان زن «به آسم شدید و بیماری ریه» مبتلا هستند و یک زندانی 70 ساله که «پنج ماه» در بند 209 محبوس بوده «به بیماری فیبروز» مبتلا است. یک زندانی دیگر علاوه بر آسم دچار «برونشیت» و تحت درمان با «آنتیبیوتیکهای تزریقی است.»
به گفته این فعال حقوق بشر با وجود اصرار «پزشکان معالج هفت زندانی زن نیازمند به انجام عمل جراحی» که در شرایط حاد قرار دارند، «نهادهای امنیتی و دادستان تهران» حاضر نیستند به آنها مرخصی درمانی بدهند.
او همچنان گفته است که «زهرا صفایی 8 ماه از 9 ماه حبس در سلول بندهای متعدد امنیت را در انفرادی و شرایط دشوار» به سر برده و «مریم محمدی تمام 23 ماه حبس در سلول بندهای امنیت را، در دورههای مختلف، در انفرادی و در شرایط غیرانسانی و طاقتفرسایی» سپری کرده است.
این مدافع حقوق بشر «حبس در سلول انفرادی بندهای امنیت» را «از جمله موارد نقض فاحش حقوق بشر و اعمال شکنجه سفید» خواند و گفت که «57 نفر» از کسانی که نامشان در فهرست ذکر شده، «تجربه این شکنجه» به گفته او «هولناک ضد انسانی» را داشتهاند.
محمدی پیش از این نیز بارها درباره وضعیت زنان زندانی هشدار داده و گزارشهایی درمورد فشارهای اعمال شده علیه زنان بازداشتی در زندانهای جمهوری اسلامی منتشر کرده بود.
لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی که اخیرا از بند زنان زندان عادلآباد در شیراز آزاد شده، در گزارشی اعلام کرد که «جنایتی هولناک علیه زندانیان عادی از طریق قرصهای اعصاب و آرامبخش» در جریان است.
-
روایت سپیده قلیان از رنج زنان زندانی
او پیشتر در کتابی با عنوان «تیلاپیا، خون هورالعظیم را هورت میکشد» به روایت زندگی و رنجهای زندانیان زن عرب در زندان شیبان اهواز پرداخته بود ايران -
گزارشگران بدون مرز: شرایط نگهداری زنان زندانی در زندان قرچک غیرانسانی و ناگوار است
رضا معینی، مسئول دفتر افغانستان و ایران سازمان گزارشگران بدون مرز در خصوص وضعیت شماری از زندانیان از جمله روزنامهنگاران زندانی در ایران که در خطر مرگ قرار دارند، هشدار داد ايران -
ربوده شدن رئیس زندان زنانه هرات؛ طالبان ابراز بیاطلاعی کرد
عادله عزیزی از یک هفته پیش هنگام بازگشت از محل کارش ربوده شده و تاکنون هیچ خبری از او نیست افغانستان -
«قرصهای اعصاب» بینام؛ روایت لیلا حسینزاده از «جنایتی هولناک» در زندان عادلآباد
حسینزاده که از بیماری حمله سیستم ایمنی به عروق بدن موسوم به «واسکولیت» و حمله چشمی «یووئیت» رنج میبرد، رسیدگی پزشکی در زندان عادلآباد شیراز را «فاجعه» توصیف کرده است ايران