دستور قوه قضائیه ایران در خصوص «برخورد بازدارنده و فوری» با معترضان

اعتراضات گسترده عمومی در ایران پنج‌شنبه ششمین روز متوالی خود را پشت سر گذاشت و طبق گزارش سازمان حقوق بشر ایران دست‌کم‌ 36 معترض با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی ایران کشته شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

غلامحسین اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران با توصیف اعتراضات گسترده سراسری در ایران به قتل مهسا امینی توسط گشت ارشاد به «اغتشاش و آشوب»، از دادستان ‌کل کشور و قضات خواست «بدون اغماض و کوتاهی» با معترضان برخورد کرده و «در تکمیل و رسیدگی به پرونده‌های قضایی» آنها تسریع کنند.

اژه‌ای شامگاه پنج‌شنبه 31 شهریور در تماس با مسئولان قوه قضائیه همچنین خواستار «برخورد قانونی با منابع ترویج دروغ و شایعه» توسط این قوه شد.

Advertisement

مقامات جمهوری اسلامی همواره معترضان به شرایط موجود را با واژه‌های «اغتشاشگر، آشوب‌گر، اخلالگر و معاند» توصیف و مورد خطاب قرار می‌دهند.

اعتراضات گسترده عمومی در ایران به قتل مهسا امینی پنج‌شنبه ششمین روز متوالی خود را پشت سر گذاشت و طبق گزارش سازمان حقوق بشر ایران دست‌کم‌ 36 معترض با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی ایران کشته شدند.

حکومت ایران روز گذشته با گسترش اعتراضات به شهرهای بسیاری در کشور، اقدام به قطع اینترنت و فیلتر شبکه‌های اجتماعی از جمله واتساپ و اینستاگرام کرد.

از سویی شرکت واتس‌اپ با رد نقش خود در فیلتر شبکه مذکور در ایران اعلام کرد، «در تلاشیم که دوستان ایرانی‌ ما بتوانند با هم در ارتباط باشند و در حد امکانات خود از هیچ کاری دریغ نمی‌کنیم تا سرویس‌های ارتباطی ما به طور مستمر فعال بمانند.»

نهادها و شخصیت‌های بین‌المللی این اقدام جمهوری اسلامی را مقدمه‌ای برای کشتار معترضان و بازداشت فله‌ای مردم و فعالان در کشور دانسته و به تکرار آنچه در آبان 98 رخ داد و طی آن حدود 1500 شهروند کشته شدند، هشدار دادند.

همزمان با این اعتراضات سپاه پاسداران با صدور بیانیه و تهدید معترضان، این اعتراضات را «توطئه سازمان‌یافته دشمن علیه ارکان امنیت‌آفرین کشور» خواند و خواستار «برخورد قاطعانه» قوه قضائیه با معترضان شد.

ستاد خبری وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی هم برای بازداشتن مردم ایران از حضور در اعتراضات توسط اپراتور تلفن همراه ایرانسل به ارسال پیام‌های هشدار و تهدیدآمیز اقدام کرد.

سازمان تبلیغات اسلامی تهران هم در اطلاعیه‌ای از برگزاری تظاهرات حکومتی پس از نماز جمعه امروز خبر داد.

با این حال، بر اساس فراخوان‌های منتشر شده توسط معترضان ایرانی، قرار است مردم شهرهای مختلف ایران عصر روز جمعه نیز برای هفتمین روز پیاپی به خیابان‌ها بیایند و تجمع اعتراضی علیه حکومت برگزار کنند.

در همین رابطه، نهاد زنان سازمان ملل از درخواست کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان برای انجام تحقیق و تفحص فوری درباره جان باختن «فاجعه‌بار» مهسا امینی پس از بازداشت از سوی گشت ارشاد اعلام حمایت کرد.

سازمان عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد، رهبران جهان که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور دارند باید فورا از درخواست تاسیس یک مکانیسم مستقل تحقیقاتی و پاسخگویی بین‌المللی برای رسیدگی به بحران مصونیت ناقضان حقوق بشر از مجازات در ایران، حمایت کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم