مجلس ایران لایحه انتقال محکومان بین تهران و بروکسل را تصویب کرد
دادگاهی در بروکسل ممنوعیت انتقال اسدی به ایران و یا هر کشور ثالث دیگر را تا 28 شهریور تصویب کرد
بهدنبال افزایش نگرانیها از استرداد اسدالله اسدی، دیپلمات تروریست ایرانی محبوس در بلژیک، مجلس ایران لایحه معاهده انتقال محکومان بین تهران و بروکسل را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، این لایحه 22 مادهای، چهارشنبه 12 مرداد، در صحن علنی مجلس ایران به رأی گذاشته شد و با اکثریت قریب بهاتفاق آراء تصویب شد.
این معاهده پیشتر در پارلمان بلژیک نیز تصویب شده بود. نهادهای حقوق بشری هشدار دادهاند، اجرای این معاهده میتواند زمینه بازگشت اسدالله اسدی، دیپلمات تروریست ایرانی زندانی در بلژیک را به تهران فراهم کند.
با این وجود، دادگاهی در بروکسل، هفته گذشته ممنوعیت انتقال اسدی به ایران و یا هر کشور ثالث دیگر را تا دو ماه دیگر تمدید کرد.
این دادگاه به شاکیان استرداد اسدی به ایران و همچنین شخص اسدلله اسدی تا 24 شهریور مهلت داد تا شواهد خود را ارائه کنند و در این زمینه، روز 28 شهریور برای شنیدن استدلالهای دو طرف مشخص شد.
اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، به اتهام طرحریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه «سازمان مجاهدین خلق»، به 20 سال حبس محکوم شده که تاکنون 4 سال آن را گذرانده است.
پیشتر، دو روزنامه بلژیکی «هت لسته نیوز» و «دمورخن»، در گزارشی نوشتند که ممکن است واشینگتن درخواست استرداد اسدی، به آمریکا را با مقامات بلژیک در میان بگذارد.
در گزارش این دو رسانه بلژیکی به مخالفت قاطع آمریکا با استرداد اسدی به ایران و تهدیدی که این فرد برای شهروندان آمریکایی ایجاد کرده بود، اشاره شده است.
گفته شده است، دو آمریکایی در گردهمایی پاریس حضور داشتند.
پارلمان بلژیک پیشتر معاهده جنجالبرانگیز تبادل زندانیان با ایران، برای گذراندن دوران حبسشان در کشورهای مبدا خود را تصویب کرده بود. این توافقنامه پس از دو روز بحث، با 78 رای موافق و 41 رای مخالف تصویب شد و امکان استرداد اسدالله اسدی به ایران را فراهم کرد.
مخالفان استرداد اسدی به ایران، پنجشنبه 30 تیر، موفق به صدور رای دادگاه بَدوی به نفع خود نشدند، اما این حکم در دادگاه تجدیدنظر تغییر کرد.
دادگاه تجدید نظر در حکم خود خاطرنشان کرده بود، اگر بدون برگزاری جلسه دادرسی با حضور مخالفان استرداد اسدی و طرف دیگر، این دیپلمات به ایران مسترد شود، حقوق مخالفان استرداد اسدی به عنوان شاکیان این پرونده، «بهطور جبران ناپذیری نقض میشود.»
حکومت ایران با بازداشت شهروندان دوتابعیتی و اتباع کشورهای خارجی، چندین بار به باجگیری، اخاذی و تبادل زندانی دست زده است. این شیوه عملکرد حکومت ایران که در برخی موارد نتیجهبخش بوده به «دیپلماسی گروگانگیری» مشهور شده است.
منتقدین بر این باورند تصویب این توافقنامه میان ایران و بلژیک، امنیت و مصونیت فعالان مخالف حکومت ایران را در برابر اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی به خطر میاندازد.
-
تمدید دو ماهه ممنوعیت موقت انتقال اسدالله اسدی از بلژیک
دو روزنامه بلژیکی «هت لسته نیوز» و «دمورخن»، اخیرا در گزارشی نوشتند که ممکن است واشینگتن درخواست استرداد اسدی، به آمریکا را با مقامات بلژیک در میان بگذارد بين الملل -
رسانههای بلژیک: آمریکا درخواست استرداد اسدالله اسدی به این کشور را بررسی میکند
پارلمان بلژیک، چهارشنبه 29 تیر، توافق جنجالبرانگیز تبادل زندانیان با ایران، برای گذراندن دوران حبسشان در کشورهای مبدا خود را به تصویب رساند بين الملل -
دادگاه بلژیک موقتا مانع تحویل اسدالله اسدی به ایران شد
اسدالله اسدی به اتهام طرحریزی برای انفجار مقر برگزاری همایش سالانه سازمان مجاهدین خلق به 20 سال زندان محکوم شده است ايران -
جزئیات جدید از بازداشت تبعه بلژیک در ایران؛ هشدار نسبت به تبادل او با اسدالله اسدی
انتشار نام این این شهروند بلژیکی که 4 ماه پیش بازداشت شده است، از آن جهت اهمیت دوچندانی دارد که پارلمان بلژیک قرار است لایحهای را برای «استرداد مجرمین» بین تهران و بروکسل بررسی کند ايران