اعدام دو زندانی سیاسی عرب در زندان سپیدار اهواز
سازمانهای حقوق بشری ایرانی دوشنبه اعلام کردند که 12 شهروند بلوچ از جمله یک زن در زندان زاهدان اعدام شدند
سازمان حقوق بشر اهواز «اهرو»، از اعدام ماجد عموری و قدیر ناصری دو زندانی سیاسی عرب خبر داد.
بنا به گزارش این سازمان، عموری اهل خلفیه (رامشیر) و ناصری ساکن معشور (ماهشهر) صبحگاه سهشنبه، 17 خرداد در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند.
بنا به اطلاعات رسیده به سازمان حقوق بشر اهواز صبحگاه سهشنبه دو زندانی سیاسی عرب اهوازی به نامهای ماجد عموری و قدیر ناصری در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند pic.twitter.com/lYQLCi6gbi
— Ahwaz Human Rights Org (@AhwazAhro) June 7, 2022
ماجد عمورى در سال 1397 در اعتراض به دستگيرى برادر بزرگترش رسول عموری با نیروهای امنیتی درگیر شد و سپس به اتهام اقدام مسلحانه و درگیری با ماموران سرنشین خودرو حامل برادرش و کشتهشدن یک افسر نیروی انتظامی بهنام «نويد حقيقتشناس» توسط دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شد.
قدیر ناصری 23 ساله در تاریخ 31 خرداد 1395 در 17 سالگی طی حمله نیروهای امنیتی به منزل او در شهر معشور بازداشت شد.
در جریان این بازداشت دو نیروی امنیتی ایران به نامهای «محمدرضا رفیعینسب» و «اللهنظر صفری» در تبادل آتش کشته شدند. پس از آن دادگاه انقلاب ناصری را به قتل این دو نیروی امنیتی متهم و برای او حکم اعدام صادر کرد.
همزمان سازمانهای حقوق بشری ایرانی، دوشنبه اعلام کردند که 12 شهروند بلوچ از جمله یک زن در زندان زاهدان اعدام شدند.
این اعدامها با افزایش نارضایتیهای اجتماعی و همزمان با اعتراضات سراسری صنفی بهویژه بازنشستگان در ایران رخ داد و مقامات قضایی جمهوری اسلامی هیچ گونه اظهارنظری در این باره نکردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شنبه گذشته اعتراضات مردمی فزاینده در ایران را اقدامی برای مقابله با نظام دانسته و به بیرون منتسب کرد. او بهطور ضمنی خواستار برخورد شدید با معترضان و مخالفان سیاسی شد.
پیشتر سازمان «عفو بینالملل» با انتشار گزارشی سالانه خبر داد، ایران از سال 2017 بیشترین آمار اعدام در جهان را به خود اختصاص داده است.
این سازمان در «گزارش سالانه مجازات اعدام» آورده ایران با اعدام دستکم 314 نفر در سال 2021، در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که از مجازات اعدام در آیین دادرسی قضایی خود استفاده میکنند.
عفو بینالملل تاکید کرده است، آمارهای واقعی در این زمینه احتمالا بیش از این عدد هستند.
این سازمان تصریح کرده مجازات اعدام بهطور نامتناسبی علیه اقلیتهای قومی و با اتهام مبهمی مانند «محاربه با خدا» استفاده شده است.
سازمان «حقوق بشر ایران» و سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام» هم 28 آوریل گذشته با انتشار گزارشی سالانه، از دوبرابر شدن اعدامها در زمان ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی در ایران خبر دادند.
بر این اساس، تعداد اعدامها در سال 2021، با افزایشی 25 درصدی نسبت به سال قبل خود، به دستکم 333 مورد رسیده است.
به گفته این دو سازمان حقوق بشری، مقامات دولتی در 83 درصد این اعدامها، هیچگونه اطلاعرسانی انجام ندادند.
این گزارش به شمار اعدامها از سال 2010 تا 2021 نیز اشاره کرده و خاطرنشان کرده است، از میان 137 نفری که به اتهام وابستگی به احزاب و سازمانهای ممنوعه در ایران اعدام شدند، 51 درصد مربوط به گروه اتنیکی کرد، 28 درصد مربوط به گروه اتنیکی بلوچ و 15 درصد مربوط به گروه اتنیکی عرب بودهاند.
-
سازمانهای حقوق بشری از اعدام 12 شهروند بلوچ در زاهدان خبر دادند
عفو بینالملل اظهار داشته دستکم 19 درصد از قربانیان اعدامهای ثبتشده در ایران مربوط به اقلیت بلوچ هستند که تنها حدود 5 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند ايران -
عفو بینالملل: بیشترین آمار اعدام در جهان مربوط به ایران است
گزارش عفو بینالملل حاکی از رشد 20 درصدی مجازات اعدام در ایران، در مقایسه با سال گذشته است ايران -
گزارش دو سازمان حقوق بشری؛ افزایش 100 درصدی اعدامها در دولت رئیسی
بر اساس این گزارش، گروههای اتنیکی بیشترین تعداد را بین زندانیان اعدامی در سال 2021 داشتهاند ايران -
ناظم بريهى زندانى سياسى عرب اهوازی اعتصاب غذا کرد
پیشتر بریهی از زندان شیبان در پیامی صوتی ضمن تبریک عید فطر به هموطنان اهوازی خود آنها را به پایداری و حفظ هویت عربی خویش تشویق کرده بود ايران