ایران برای اهداف دریایی در دوردست کشتی نظامی بزرگ میسازد
کشتی لجستیک «شهید مهدوی» به منظور پشتیبانی نظامی در نقاط دور از آبهای ایران به کار میرود
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» تصاویری ماهوارهای از مکان ساخت یک کشتی بزرگ نظامی در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز منتشر کرد که از قابلیت حمل بار فلهای به کشتی پشتیبانی نظامی تغییر کاربری شده است.
در گزارش روز جمعه 6 خرداد این خبرگزاری آمده است این کشتی که «شهيد مهدوی» نام دارد، پايگاه بزرگ و شناوری در اختيار سپاه قرار میدهد تا بتواند از قايقهای تندروی كوچك خود، فراتر از آبهای سرزمینی ایران، برای مقابله با نيروی دريايی آمريكا و ساير نيروهای متحد آن کشور در منطقه، پشتیبانی كند.
قایقهای تندروی کوچک و تهاجمی که بخش عمده ناوگان دریایی سپاه را تشکیل میدهند، تاکنون به جهت نیاز به پشتیبانی در خشکی قادر نبودهاند از آبهای سرزمینی ایران فاصله بگیرند و همواره عرصه عملیات گشتزنی آنها در اطراف تنگه هرمز محدود مانده است.
اکنون اما با ساخت و عملیاتی شدن کشتی لجستیک «شهید مهدوی» که دارای امکان حمل موشک و ضدهوایی است، سپاه میتواند به فراتر از محدوده گشتیزنیهای خود از جمله آبهای دریای عرب، شمال اقیانوس هند و دریای سرخ دسترسی پیدا کند.
پیش از این خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران ایران نیز درباره این شناور توضیحاتی منتشر کرده و آن را یک «شهر دریایی متحرک» توصیف کرد که به ادعای مقامات سپاه میتواند امنیت خطوط تجاری ایران در دریاهای آزاد را در مقابله با «دشمنان فرامنطقهای» تضمین کند.
آسوشیتدپرس با اشاره به انتخاب نام «شهید مهدوی» هدف سپاه از ساخت این شناور بزرگ را مقابله سپاه پاسداران با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه دانست. نادر مهدوی، پاسدار ایرانی است که توسط نیروی دریایی آمریکا در سال 1987 در جریان «جنگ نفتکشها» کشته شد.
تیموتی هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا، در پاسخ به آسوشیتدپرس از اظهارنظر در مورد کشتی «شهید مهدوی» خودداری کرد و گفت «ما مراقب هستیم که در مورد موضوعات مربوط به اطلاعات صحبت نکنیم». او در عین حال افزود: «اما به طور کلی، با شرکای بینالمللی خود برای حفظ امنیت و ثبات منطقهای توجه بسیار زیادی به محیط دریایی داریم.»
ورود کشتی پشتیبانی «شهید مهدوی» به ناوگان سپاه که بزرگترین شناور آن نیز خواهد بود، پس از یک رشته بلایای دریایی برای ایران رخ میدهد.
«خارک» بزرگترین کشتی جنگی نیروی دریایی ارتش ایران بود که در تابستان سال گذشته غرق شد.
در سال 2020، موشکی در حین تمرین به اشتباه به یک کشتی نیروی دریایی ایران اصابت کرد و 19 ملوان کشته و 15 نفر زخمی شدند. یک ناوشکن نیروی دریایی ایران نیز در سال 2018 در دریای خزر غرق شد.
افزون بر این موارد، یک کشتی باری که گمان میرفت یک پایگاه اطلاعاتی سپاه باشد، سال گذشته در دریای سرخ دچار انفجار شد که گفته میشد توسط اسرائیل منهدم شده است.