روزنامه اصولگرا: به‌جای وین گفت‌وگوها را زیر چکش موشک‌های نقطه‌زن حزب‌الله دنبال کنید

روزنامه رسالت با توصیف مخالفان دولت به «ابله» مدعی شد که از گفت‌وگوهای اتمی وین چیزی «عاید» ایران نمی‌شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

روزنامه اصولگرای «رسالت» چاپ تهران با انتقاد از مذاکرات اتمی پیشنهاد داد به جای گفت‌وگو در وین «در یک سطح خشن‌تر با دشمن، زیر چکش موشک‌های نقطه‌زن حزب‌الله در منطقه‌ای به وسعت مرزهای لبنان با اسرائیل دنبال شود.»

رسالت، پنج‌شنبه، 1 اردیبهشت، با توصیف مذاکرات اتمی متوقف‌شده در وین به «باجگیری‌ها و عربده کشی‌ها و بدمستی‌های دولت نامرئی در اروپا و آمریکا» خواستار افزایش سطح تنش‌ها در منطقه شد ‌و خاطرنشان کرد: «گفت‌وگو با توانایی‌های ایران در یمن، عراق و سوریه و بیرون از آن در داخل کشور در خلیج دنبال شود.»

Advertisement

این روزنامه نزدیک به دولت تاکید کرد که «از گفت‌وگوها در وین چیزی عاید نمی‌شود» و با توصیف مخالفان به «ابله» نوشت: «یک جماعتی در ایران که دچار بلاهت دیپلماتیک هستند می‌گویند شما گفت‌وگو بلد نیستید. آن را به کسانی بسپارید که بلدند با آمریکایی‌ها گفت‌وگو کنند.»

این درخواست‌ها در حالی است که نیروهای نیابتی ایران در غزه و یمن در راستای سیاست‌های منطقه‌ای ایران به افزایش تنش‌ها اقدام کردند.

تردید کاخ سفید

همزمان خبرهایی از عدم تمایل جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا جهت خروج سپاه پاسداران ایران از فهرست تروریسم منتشر شده است.

یک مقام ارشد اسرائیلی روز گذشته فاش کرد، مقامات دولت آمریکا به همتایان اروپایی خود گفته‌اند که واشینگتن مایل نیست به عنوان بخشی از مذاکرات هسته‌ای سپاه پاسداران ایران را از لیست سازمان‌های تروریستی حذف کند.

از سویی روزنامه «تایمز اسرائیل» چهارشنبه 20 آوریل نوشت، دولت بایدن همچنان در حال بررسی حذف نام سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و در مقابل، نگه‌داشتن نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه در این فهرست است.

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده پیشتر گفته بود، با حذف نام نیروی قدس سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی موافق نیست.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در گفت‌وگو با شبکه «سی‌بی‌اس» اظهار داشت، سپاه پاسداران را یک نیروی تروریستی می‌داند اما گفت به جزئیات مطرح‌شده در مذاکرات وین پیرامون مسئله سپاه ورود نمی‌کند.

سپاه یا نیروی قدس

تفکیک میان کلیت سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان با نیروی قدس به عنوان شاخه برون مرزی این نهاد محل اختلاف برخی مقامات دولت بایدن شده است.

برخی ناظران و دیپلمات‌های غربی طرح موضوع خروج سپاه یا نیروی قدس به عنوان بخشی از سپاه از فهرست تروریسم را برای ایجاد تحرک مجدد در مذاکرات متوقف‌شده اتمی در وین میان ایران و قدرت‌های جهانی دانسته‌اند.

ایران در حالی که مذاکرات اتمی تقریبا به توافق نزدیک شده بود با طرح خواسته‌های «فرابرجامی» از جمله موضوع خروج سپاه از فهرست تروریسم و لغو تحریم برخی شخصیت‌ها و نهادهای نزدیک به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی باعث توقف آن مذاکرات شد.

در همین رابطه ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده پیرامون خروج سپاه پاسداران از لیست تروریسم گفت، «اگر ایران مایل است تحریم‌های فرابرجامی رفع شوند، بایست به دغدغه‌های فرا‌برجامی ما توجه کند.»

پیش از این وب‌سایت «واشینگتن فری‌بیکن» خبر داد، «کمیته مطالعات جمهوری‌‌خواهان» که بزرگترین کمیته حزبی جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا است، در حال تهیه پیش‌نویس اصلاحیه‌ای برای بودجه دفاعی سال آینده آمریکا است که این اصلاحیه مانع از خروج سپاه پاسداران ایران از فهرست «گروه‌های تروریستی» خواهد شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم