سخنگوی وزارت خارجه ایران: امضای رئیسجمهور آمریکا قابل اتکا نیست
تهران پیشتر نیز درخصوص خروج دولتهای بعدی آمریکا از هرگونه توافق جدید با دولت جو بایدن ابراز نگرانی کرده بود
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در اظهاراتی عنوان کرد که امضای جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا قابل اتکا نیست و واشینگتن در زمینه توافق هستهای باید تضمینهای بیشتری ارائه کند.
خطیبزاده، شنبه 20 نوامبر در مصاحبه با تلویزیون ایران ادعا کرد، آمریکا «به شمول دولت فعلی» خود نمیتواند تضمینی پایدار در توافق هستهای ارائه کند و تیم ایران در مذاکرات پیشرو «حق طبیعی» خود میداند که بر «اخذ تضمینهای لازم تاکید کند.»
تهران پیشتر نیز نگرانی خود را درباره خروج دولتهای بعدی آمریکا از هرگونه توافق جدید با دولت جو بایدن ابراز کرده بود.
شماری از اعضای جمهوریخواه کنگره و سنای آمریکا نیز تهدید کرده بودند که دولت جمهوریخواه بعدی واشینگتن، از هرگونه توافقی که در سنای این کشور تصویب نشود، خارج خواهد شد.
تد کروز، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا در توییتی گفته بود که قانون اساسی آمریکا به جو بایدن اجازه نمیدهد که بدون تصویب سنای آمریکا، خود را پایبند به توافق با ایران بداند.
خطیبزاده یک روز پس از این سخنان گفت، جو بایدن باید جامعه جهانی را متقاعد کند که امضای او برای دولتهای بعدی نیز الزامآور خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از مصاحبه خود با تکرار ادعاهای پیشین این کشور گفت، تهران خواهان رفع موثر، یکجا و قابل راستیآزمایی تحریمهای آمریکاست و آن را «شرط» بازگشت آمریکا به برجام میداند.
به گفته خطیبزاده، اگر واشینگتن «همین» رفتار را نشان دهد، «توافق در کوتاهترین زمان» انجام خواهد شد.
ایران بر این باور است که برای احیای مجدد برجام، ایالات متحده باید همه تحریمهای اعمالشده از سال 2015 را یکجا لغو کند و تضمین بدهد که هیچکدام از دولتهای آینده آمریکا از توافق خارج نخواهند شد.
در پی توافق هستهای سال 2015 بسیاری از تحریمها علیه ایران لغو و به ازای آن تهران متعهد شد فعالیتهای هستهای خود را محدود کند. اما با خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا از این توافق در سال 2018 و اعمال تحریمهای شدید علیه ایران، اجرا و ادامه برجام با چالش جدی مواجه شد.
دور جدید مذاکرات اتمی وین میان ایران و کشورهای 1+4 قرار است در 29 نوامبر جاری برگزار شود. این مذاکرات در ژوئن گذشته و پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری جدید ایران متوقف شد.
-
رابرت مالی: ایران به نقطه بیبازگشت به احیای توافق هستهای نزدیک شده است
رابرت مالی: اگر ایران با این روند به فعالیتهای هستهای خود ادامه دهد، حتی اگر بخواهیم به توافق هستهای بازگردیم، بازیابی دستاوردهای آن غیرممکن خواهد بود ايران -
آمریکا: تحریمهای جدید علیه اتباع ایرانی به مذاکرات احیای «برجام» ارتباطی ندارد
وزارت خارجه ایران تحریم شش ایرانی را «ادامه سیاستهای دونالد ترامپ» خواند بين الملل -
فرانسه: شورای حکام به ایران «پیام قاطع» بدهد
مقامات غربی نگران هستند که ایران بهصورت مخفیانه برنامه ساخت تسلیحات هستهای را آغاز کند بين الملل