چهارمین جلسه دادگاه مردمی آبان با شهادت استاد دانشگاه لایدن برگزار شد
پروفسور هینش گفت که به احتمال فراوان تعداد کشته شدگان بسیار بیشتر از 304 نفری است که عفو بینالملل اعلام کرده است
چهارمین جلسه دادگاه بین المللی مردمی آبان برای بررسی ابعاد کشتار معترضان ایرانی در آبان ماه 98 با شهادت پروفسور هینش از دانشگاه لایدن هلند برگزار شد.
در ابتدای این جلسه پروفسور هینش گفت که تعداد افرادی که در جریان اعتراضات کشته شدهاند احتمالا بسیار بیشتر از 304 نفری است که «عفو بینالملل» گزارش کرده است.
او افزود، حتی این تعداد کشتهشده نشان میدهد که حملات گستردهای در طی اعتراضات آبان علیه تظاهرکنندگانانجام شده است.
Professor Heinsch says the number of people killed during the protests is probably much higher than the 304 reported by Amnesty International. pic.twitter.com/Xct8eJytfI
— Aban Tribunal (@AbanTribunal) November 13, 2021
شاهد بعدی با نام «سهیل عبدی» با کد شماره 173 از ساکنان شهریار از طریق ویدیو شهادت خود را به دادگاه ارائه داد.
او در رابطه با اعتراضات مسالمتآمیز مردم در آبان 98 گفت: «من برای درگیری نیامده بودم. برای ایجاد ناامنی نیامده بودم. من برای اعتراض آمده بودم. وقتی به من شلیک شد، هنوز هیچ جایی آتش نگرفته بود. هیچ آسیبی به جایی وارد نشده بود.»

این شاهد با مخاطب قرار دادن دادگاه افزود: «یک بچه شانزده هفده ساله را که هنوز سربازی نرفته، اسلحه دستش دادهاند که به مردم شلیک کند. خوب این جنایت است. کسی که اسلحه دست یک بچه میدهد، این جنایتکار است. به داد آن زندانیان برسید. به داد آنها که میخواهند اعدامشان کنند برسید.»
شاهد شماره 28 دادگاه، خانمی بود که برادر خود را در جریان اعتراضات آبان 98 با شلیک گلوله جنگی از دست داده بود.
او به نحوه رفتار حکومت با خانواده کشتهشدگان اشاره کرد و گفت: «میگفتند ما میخواهیم از طرف تلویزیون بیاییم با شما مصاحبه بکنیم و برادر شما را شهید محسوب کنیم. ما اجازه ندادیم. گفتیم برادر ما شهید هست اما شهید راه میهنش است. شهید ایران است. نه شهید حکومت.»

شاهد شماره 5 نیز با توصیف شرایط امنیتی خطرناک در ایران بیان کرد: «من شرمنده خانواده کشتهشدگان آبان هستم. من اگر اینجا با ماسک صحبت میکنم، به خاطر این است که اگر این ماسک را بردارم یک ربع بعد کشته خواهم شد. چرا نباید بتوانم با چهره خودم اینجا حقایق را بگویم؟»
این شاهد در ادامه اظهاراتش درباره چگونگی جان باختن یک معترض جوان گفت: «دانش آموز 19 ساله ما وقتی تیر خورد، دوستانش از ترس اینکه دستگیر نشود او را به بیمارستان نبردند. او در کف خانه جان داد. بفهمید اینجا چه میگذرد. بفهمید اینجا چه اتفاقی افتاد. این ظلمی که شده. مردم تا این حد وحشت داشتند که او را به بیمارستان نبردند و او جان داد.»
در چهارمین روز از دادگاه بینالمللی مردمی آبان، فاطمه خوشرو، یکی از بازداشتشدگان آبان، به عنوان شاهد در دادگاه حضور یافت و از آزار جنسی خود به دست پنج مامور مرد پرده برداشت.
فاطمه خوشرو: وقتی به قاضی گفتم در اوین چه اتفاقاتی برای من افتاده، گفت: خانم به من هیچ ارتباطی ندارد!#دادگاه_بینالمللی_مردمی_آبان#آبان_زنده_است #آبان_ادامه_دارد pic.twitter.com/U80LeU5LPc
— Aban Tribunal (@AbanTribunal) November 13, 2021
فاطمه خوشرو، کنشگر محیطزیست به عنوان شاهد شماره 110 که در دادگاه روز چهارم حضور یافت و در مورد نحوه دستگیری و شکنجههای اعمال شده علیه خودش توضیحاتی ارائه داد.
او گفت که پس از بازداشتش توسط نیروهای امنیتی، ماموران با الفاظ رکیک جنسی به او توهین کردهاند و به دهان وی اسپری فلفل زدهاند؛ او گفت که پس از انتقالش به زندان، بازجوها اصرار داشتند که او با کشورهای خارجی در ارتباط است و از آنها آموزش و پول دریافت کرده است.
شاهد 232 از طریق تماس تصویری به دادگاه پیوست. او در جریان اعتراضات آبان 98 از اعضای کادر پزشکی بوده است. او در پاسخ به پرسش قاضی زاک یاکوب گفت اغلب کسانی که در اعتراضات آبان 98 کشته شدند، از کمر به بالای آنها مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود.
شاهد ۲۳۲: من در خانه خودم مداوای حدود ۳۰ تن از مجروحان را انجام دادم. چون در بیمارستان نمیتوانستم برای آنها کاری کنم. بیمارستان تحت نظر ماموران امنیتی بود.#دادگاه_بینالمللی_مردمی_آبان#آبان_زنده_است #آبان_ادامه_دارد pic.twitter.com/TSZScxLuoi
— Aban Tribunal (@AbanTribunal) November 13, 2021
او در بخشی از شهادت خود تعداد پیکرهای کشتهشدگان اعتراضات آبان 98 را که در بیمارستان محل کار خود دیده بود تا 30 نفر برآورد کرد و افزود: «آن منطقه چندین بیمارستان دارد که با در نظر گرفتن این آمار، تعداد کشتهها در آن منطقه میتواند تا 170 نفر باشد.»
شاهد شماره 232 گفت که «سر جوان 18، 19 سالهای که در کنار من بود، هدف گلوله قرار گرفت و متلاشی شد و لباسهای من را غرق در خون کرد.»
روز سوم دادگاه
روز سوم دادگاه مردمی آبان با شهادت شادی صدر، وکیل حقوق بشر و مدیر اجرایی سازمان «عدالت برای ایران»، آغاز به کار کرد.
شادی صدر گفت که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی برای سرکوب در مناطق عربنشین آنها را «تروریست» خطاب میکنند. پس از ظهور «داعش» نیز جمهوری اسلامی نیروهای مخالف خود در مناطق عربنشین را متهم به عضویت در این گروه میکند.
او تاکید کرد میزان خشونتی که ماموران امنیتی و انتظامی در برخورد با معترضان در برخی از شهرهای خوزستان -که بیشتر آنها عرب هستند- استفاده کردند را کمتر در شهرهای دیگر میبینیم.
شادی صدر: میزان خشونتی که ماموران امنیتی و انتظامی در برخورد با معترضان در برخی از شهرهای خوزستان-که بیشتر آنها عرب هستند-استفاده کردند را کمتر در شهرهای دیگر میبینیم. ما در هیچ شهر دیگری غیر از ماهشهر نمیبینیم که از تانک علیه معترضان استفاده شود.#دادگاه_بینالمللی_مردمی_آبان pic.twitter.com/J1A6xDj04n
— Aban Tribunal (@AbanTribunal) November 12, 2021
شاهد شماره 31
در ادامه جلسه سوم دادگاه پس از یک تنفس کوتاه، شاهد شماره 31 درباره قتل برادرش در روز 24 آبان 98 گفت که از طریق فضای مجازی خبردار شد که او در تجمعات کشته شده است.
او گفت: «برادرم کارگری بود که در حال رفتن به منزل بود که با اصابت گلوله کشته شد. همان شب جسد برادرم را به مرکز استان برده بودند. مقامات ابتدا میگفتند معترضان با سلاح شکاری برادرم را کشتهاند. با همین حربه، ما را سه روز بازی دادند.»
شاهد شماره 109
شاهد بعدی که از او با عنوان شاهد شماره 109 یاد میشود در شهادت خود گفت: «بهعنوان یک پزشک بهدلیل قطع اینترنت به منابع آنلاین پزشکی دسترسی نداشتم روز 25 آبان فردی در بخش آیسییو بیمارستان بستری بود که گلوله به جمجمهاش خورده و از آن خارج شده بود. یک چهارم مغزش با عمل جراحی تخلیه شده بود.»
شاهد شماره 399
در ادامه، شاهد 399 که از اعضای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بوده است گفت که نیروهای امنیتی «زندانیان جرائم خشن» را آموزش میدهند تا با نفوذ بین مردم و به خشونت کشیدن اعتراضات زمینه سرکوب را فراهم کنند. او افزود این نیروهای ویژه، مجهز به تسلیحات بدون شماره و غیر مرتبط با نیروهای نظامی هستند و قتلهایی که توسط آنها صورت بگیرد، از سوی حکومت به «نیروهای معاند» ربط داده میشود.
اعتراضات آبان 98
این دادگاه به ابتکار سه سازمان مدافع حقوق بشر «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بینالمللی «با هم علیه اعدام» در پاسخ به خواست بازماندگان و خانوادههای قربانیان تشکیل شده است.
در جلسات این دادگاه که تا 23 آبان ادامه خواهد داشت، 45 نفر شهادت خواهند داد و شهادتنامه 120 نفر نیز به صورت کتبی تسلیم دادگاه خواهد شد.
هیئت قضات بر اساس شهادت شهود، در مورد نقش 133 مقام، از جمله مقامهای ارشد جمهوری اسلامی که در ارتباط با اعتراضات آبان 98 متهم به ارتکاب جرایم بینالمللی شدند، تحقیق خواهد کرد.
اعتراضات آبان 98 از روز 24 این ماه بهدلیل افزایش سه برابری قیمت بنزین به مدت پنج روز ادامه یافت که بنا به گزارش سازمانهای حقوق بشری طی آن نیروهای دولتی با خشونت بیسابقه حداقل 1500 نفر را کشته و هزاران نفر دیگر را زخمی و بازداشت کردند.
در جریان این اعتراضات مقامات جمهوری اسلامی با قطع کامل اینترنت، سانسور کاملی از بازتاب و انتقال اخبار سرکوب به خارج از کشور اعمال کردند.
پیشبینی میشود حکم نهایی دادگاه بینالمللی مردمی آبان در ابتدای سال 2022 صادر شود.
-
جلسه سوم دادگاه مردمی آبان با موضوع «کشتار نیزار» معشور
دادگاه صبح امروز با شهادت شادی صدر، مدیر اجرایی سازمان «عدالت برای ایران»، آغاز به کار کرد ايران -
برگزاری دومین جلسه دادگاه بینالمللی مردمی آبان با هدف بررسی کشتار معترضان در ایران
این دادگاه قرار است تا 23 آبان ماه جاری ادامه داشته باشد و به شهادت 45 نفر گوش فرا دهد ايران -
دادگاه بینالمللی مردمی آبان 98 درباره کشتار معترضان ایرانی آغاز به کار میکند
به گفته سازمانهای بینالمللی حقوق بشری، در جریان اعتراضات سراسری آبان 98 دست کم 1500 شهروند ایرانی کشته و هزاران نفر دیگر زخمی و بازداشت شدند ايران -
برگزاری «دادگاه بینالمللی مردمی» در دومین سالگرد سرکوب اعتراضات آبان 98
قرار است چندین تن از اعضای خانواده های قربانیان و شاهدان عینی و برخی از معترضان آبانماه بصورت حضوری و مجازی در مقابل هیئت وکلا و قضات بینالمللی شهادت دهند ايران