نماینده مجلس ایران: سرمایه مردم در بورس دود شد و دولت تماشاگر است

به گفته این نماینده مجلس، اعتماد مردم ایران نسبت به بازار بورس سلب شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

غنی نظری خانقاه، نماینده مجلس ایران با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت ایران، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد این کشور را متهم کرد که با «فرار از مسئولیت، تماشاگر دودشدن سرمایه مردم در بازار سرمایه» بوده است.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، نظری خانقاه، سه‌شنبه 9 نوامبر، در اظهاراتی انتقادی عملکرد دولت ایران در بازار سرمایه و بورس را زیر سوال برد و گفت، سهامداران خُرد در بازار بورس «بیچاره» ‌شدند اما بورس کالا هنوز در اختیار سهامداران عمده است.

Advertisement

او در ادامه اظهارات خود به وجود فساد در سازمان بورس اشاره کرد و گفت، «وقتی فردی در بورس انرژی 100 میلیون تومان دریافت می‌کند، چه شفافیتی در بازار وجود دارد؟»

به گفته این نماینده مجلس، اعتماد مردم ایران نسبت به بازار بورس «سلب» شده است.

کمیسیون اقتصادی مجلس ایران با انتشار گزارشی در ماه جاری، اذعان کرده بود که مردم ایران به علت افت شاخص بورس طی ماه‌های اخیر، 70 میلیارد دلار زیان کرده‌اند.

پیشتر «ایسپا»، مرکز افکارسنجی ایران، در گزارشی عنوان کرده بود، سهامداران بورس این کشور در سال گذشته بیش از 77 درصد ضرر کرده‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مقامات عالی ایران بارها مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس تشویق کرده بودند و مدعی شدند بورس ایران از امن‌ترین و مطمئن‌ترین مکان‌ها برای جذب سرمایه‌های خرد و متوسط است.

سهامداران در تهران، در ابتدای سال 1400، با تجمعات خیابانی مقابل مجلس ایران و نقاط مختلف پایتخت این کشور، اعتراض خود را نسبت به از بین رفتن سرمایه خود در بورس اعلام کردند. معترضان با سردادن شعارهایی مانند «روحانی اعدام باید گردد» و «مرگ بر مجلس انقلابی» دولت وقت و مجلس را در به وجود آمدن این بحران همه‌گیر مقصر دانستند.

این اعتراض‌ها در شهرهای دیگر از جمله اصفهان، تبریز و شیراز نیز شکل گرفت.

نقش دولت

بورس ایران در هفته‌های اخیر نیز شاهد نوسانات شدیدی بوده است؛ نوساناتی که به گفته کارشناسان، حاصل افزایش چشمگیر فروش اوراق دولتی و کاهش نقدینگی است.

پیشتر علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ایران با اشاره به وضعیت نابسامان بازار بورس گفت، دخالت دولت بازار بورس را به این وضعیت انداخت.

او گفت: «ماجرای بورس در ایران زمانی متفاوت شد که به دخالت دولت در بازار سرمایه برخوردیم. دولت شرکت‌های تازه کار، شرکت‌های خصوصی، کارگزاری‌های غیردولتی و... را بازارگردانی کرد. اگر بازار سرمایه روند طبیعی خود را پیش می‌گرفت و هیچ کس از بیرون آن را سازمان دهی نمی‌کرد، این اتفاقات نمی‌افتاد و اگر هم می‌افتاد شبیه همه سودها و زیان‌های بازارهای مختلف بود.»

وی با اشاره به رانت اطلاعاتی دولت در بازار بورس، افزود، «وقتی از دخالت دولت حرف می‌زنیم، به طور مشخص از افشای اطلاعات و خلق رانت اطلاعاتی حرف می‌زنیم. این ماجرا باعث سوء استفاده بعضی از اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه شد.»

قبل از این به تاریخ 19 ژانویه در پی سقوط شاخص بورس در ایران و گسترش اعتراضات مال‌باختگان، رئیس بورس این کشور استعفا داد.

نماینده تبریز در مجلس ایران اردیبهشت سال جاری وزیر اقتصاد وقت را مقصر سقوط بورس عنوان کرد و با تاکید بر بی‌اعتمادی ملت به دولت، از «مال‌باختگی 50 میلیون ایرانی» خبر داد.

مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس نیز با اشاره به اعتراف محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران در بالا بردن قیمت ارز، گفت: «دولت باید به دخالت در بورس و جمع آوری سرمایه مردم و سپس کاهش یک سومی آن هم اعتراف کند.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم