وزارت خارجه ایران: مسیر بازگشت آمریکا به «برجام‌» از راه رفع تحریم‌ها می‌گذرد

تهران چند هفته پیش از آغاز دور جدید مذاکرات وین اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده خود‌ را افزایش داده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که ایالات متحده برای بازگشت به توافق هسته‌ای موسوم به «برجام» باید تمام تحریم‌ها علیه کشورش را برداشته و «تضمین دهد» که دولت‌های آینده آمریکا از این توافق خارج نخواهند شد.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، خطیب‌زاده، دوشنبه، 8 نوامبر، در نشست مطبوعاتی وزارت خارجه با اظهار این‌که «آمریکا عضو برجام نیست» گفت، مسیر بازگشت آمریکا به این توافق از راه رفع تحریم‌ها گذشته و تا آن روز این کشور نمی‌تواند در کمیسیون مشترک برجام حضور داشته باشد.

او در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی مدعی شد، آنچه که در شش دور مذاکرات وین صورت گرفته «توافق نیست بلکه تنها یک پیش‌نویس است».

Advertisement

به گفته خطیب‌زاده، واشینگتن می‌باید تضمین دهد که دولت‌های بعدی آمریکا از این توافق خارج نخواهند شد.

تد کروز، عضو جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا پیشتر گفته بود که رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه آینده در ایالات متحده از هرگونه توافق احتمالی با ایران، که توسط مجلس سنا تصویب نشده باشد، خارج خواهد شد.

اظهارات کروز باعث نگرانی مقامات ایرانی شده و سخنگوی وزارت خارجه این کشور را به واکنش وا داشت. خطیب‌زاده در توییتی نوشته بود که جو بایدن می‌باید جامعه جهانی را متقاعد کند که امضای او برای دولت‌های بعدی آمریکا نیز الزام‌آور است.

از سوی دیگر تهران با افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده سنگین خود و همچنین برگزاری یک رزمایش نظامی در جنوب این کشور، به بالا رفتن تنش‌ها بین ایران و کشورهای غربی چنگ زده و به گفته ناظران، درصدد کسب امتیازات بیشتری در میز مذاکرات وین است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده نیز عملکرد تهران را حاکی از علاقه این کشور برای بازگشت به برجام ندانسته و گفت، آمریکا آماده بازگشت به میز مذاکرات و پایبندی به تعهدات برجامی است اما «ایران برای بازگشت به این توافق از خود علاقه‌ای نشان نداده است.»

مذاکرات بین ایران و کشورهای 4+1 کمتر از 21 روز دیگر در وین از سرگرفته خواهد شد. این مذاکرات در ژوئن گذشته و پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران متوقف شده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم