وزیر خارجه ایران: در مذاکرات وین مطالبات خود را با قوت پیگیری میکنیم
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: ذخایر اورانیوم 60 درصد غنیشده ایران به 25 کیلوگرم رسیده است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در تماسهای تلفنی جداگانهای با سرگئی لاوروف و وانگ ای، وزرای خارجه روسیه و چین، در خصوص مذاکرات وین گفتوگو کرد.
وزیر خارجه ایران شنبه، 6 نوامبر، در این گفتوگو تاکید کرد که ایران در مذاکرات پیشرو، مطالبات خود را با قوت پیگیری میکند و پیشرفت سریع گفتوگوها مستلزم آن است که طرفهای اروپایی و آمریکا با اجتناب از «زیادهخواهی و طرح خواستههای فرابرجامی»، رویکردی واقعبینانه و سازنده در پیش گیرند.
در همین زمینه، وزیر خارجه چین به عبداللهیان گفته است که کشورش از تداوم مذاکرات هستهای حمایت میکند.
امیرعبداللهیان افزود که «آمریکا اشتباه خود را با رفع همهجانبه تحریمها جبران کند تا در پرتو رویکرد مثبت ایران، مذاکرات پیش رو به نتایج خوبی منجر شود.»
او همچنین در گفتوگو با لاوروف گفت که اگر طرف آمریکایی به طور کامل به تعهدات خود بازگردد و مطالبات بیشتر نداشته باشد، جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای همه تعهدات خود بازخواهد گشت.
سرگئی لاوروف، همتای روسی عبداللهیان نیز در این گفتوگو از همه طرفها، از جمله آمریکا درخواست کرد تا به تعهدات خود باز گردند.
پیشتر، فرانسه پنجشنبه از مشورت با متحدان خود درباره چگونگی پاسخگویی به همکاری نکردن جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داده بود.
در همان روز بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، نیز با اعلام اینکه ذخایر اورانیوم 60 درصد غنیشده ایران به 25 کیلوگرم رسیده است گفته بود: «ما هر چه در فناوریهای پیشرفته مثل هستهای، نانو و... دستاورد و توانمندی داریم، مثل سلاح است و بازدارندگی ایجاد میکند.»
در ادامه این اظهارات، «روزنامه تهران تایمز» در گزارشی نوشت که فرانسه می خواهد نقش پلیس بد را در مذاکرات اتمی پیش رو بازی کند.
به دنبال انتشار گزارش این روزنامه، میخائیل اولیانف، سفیر روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ضمن رد ادعای «روزنامه تایمز تهران» در صفحه توییتر نوشت:«مطمئن هستم که هیچ یک از شرکتکنندگان به تنهایی در مذاکرات وین کاری انجام نخواهد داد که مذاکرات درباره توافق هستهای برجام را از مسیر خود خارج کند.»
کمتر از 25 روز دیگر به مذاکرات وین باقی مانده است. قرار است پس از یک توقف چند ماهه، این مذاکرات از روز 29 نوامبر (8 آذر)، از سر گرفته شود.
دونالد ترامپ در سال 2018 با فاجعهبار خواندن توافق هستهای با ایران، بهطور یکجانبه از «برجام» خارج شد و جمهوری اسلامی را تحت شدیدترین تحریمهای اقتصادی و نفتی قرار داد.
با روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا در آوریل گذشته مذاکراتی برای احیای برجام میان ایران و قدرتهای جهانی با مشارکت غیرمستقیم آمریکا در وین آغاز شد.
این مذاکرات که شش دور آن انجام گرفت در ژوئن گذشته پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران متوقف شد.
-
نایب قهرمانی ساحلیبازان ایرانی در جام بینقارهای 2021 امارات
شاگردان عباس هاشمپور با نتیجه 3 بر 2 از روسها شکست خوردند و به نایب قهرمانی این رقابتها رضایت دادند ورزش -
کاهش ذخایر آب سدهای ایران به کمتر از 40 درصد
بر اساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، 64 درصد ظرفیت سدهای این کشور خالی است ايران -
کاهش 44 درصدی سرمایهگذاری خارجی در ایران
سرمایهگذاری خارجی در ایران بهدلیل شرایط نامطلوب سیاسی، اجتماعی و تحریمهای بینالمللی از شرایط بسیار نامساعدی برخوردار است ايران