رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: 90 درصد از صادرات و واردات ما تنها با 7 کشور است

تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی اقتصاد ایران را در آستانه «ابر تورم» قرار داده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به این که ایران در آستانه یک «ابرتورم» قرار گرفته است، اظهار داشت که «90 درصد» از صادرات و واردات ایران با حدود «7 کشور» است.

حریری، جمعه، 14 آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری «ایلنا»، با اذعان به شرایط سخت اقتصادی، نسبت به «ابرتورم» در ایران هشدار داد و گفت: «تورم امروز ما، در خطرناک‌ترین نقطه تاریخی تورم کشور در 4 دهه اخیر است. اگر از این مراحل تورم 50 یا 60 درصدی عبور کنیم، دیگر کنترل آن به صورت تصاعدی سخت می‌شود و می‌تواند به یک ابرتورم منجر شود.»

او با تاکید بر تاثیر فزاینده تحریم‌ها بر اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: «تورم» و «تحریم» مهمترین مسائل کنونی ایران هستند و باید همیشه آنها را در نظر داشته باشیم که با چه روشی اثر آنها را خنثی کنیم.

حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین
حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین

فروش قاچاقی نفت

همزمان محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهوری ایران نیز با اذعان به تاثیر تحریم‌ها بر شرایط کنونی ایران گفت: «بیش از سه سال است که بدون دلیل قانونی ما را محاصره اقتصادی کرده‌اند، حتی نفت خود را به صورت قاچاق به فروش می‌رسانیم و درآمد دلاری خود را باید مخفیانه وارد کشور کنیم تا قیمت دلار حفظ شود.»

کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار در ایران هم اعلام کرد که حداقل دستمزد، کمتر از 40 درصد هزینه سبد معیشت را پوشش می‌دهد و با این حساب تنها برای 10.6 روز از ماه کافی‌ست.

بیش از یک سال از هدفگذاری بانک مرکزی ایران برای رسیدن به نرخ تورم 20 درصدی می‌گذرد اما آمارهای رسمی نشان می‌دهد که تورم همچنان بیش از 45 درصد است.

این در حالی است که آمارهای رسمی در ایران اغلب خوش‌بینانه و تقلیل‌گرایانه هستند و بر همین اساس بسیاری از ناظران بر این باورند که تورم واقعی بالای 50 درصد است و مردم ایران در میانه یک «ابرتورم» به‌سر می‌برند.

طبق گزارش‌های رسمی، در فاصله شش ماهه اردیبهشت تا مهر 1400، شاخص عمومی قیمت کالاها و خدمات بیش از 20 درصد افزایش یافت.

بنا به گزارش مرکز آمار ایران در مدت مذکور قیمت دلار 25 درصد رشد پیدا کرد و قیمت غذا 23 درصد و خدمات 15 درصد بالا رفته است.

به گفته کارشناسان اقتصادی، اگر دولت کنونی ایران بر حفظ قیمت دلار اصرار کند، عملا پرداخت هر نوع یارانه نقدی تاثیری نخواهد داشت و بیش از آن موجب افزایش قیمت‌ها و هزینه‌های زندگی مردم خواهد شد.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران طی انتخابات ریاست جمهوری اخیر مکررا تاکید داشت که اولویت او مسائل اقتصادی به‌ویژه کاهش نرخ تورم، افزایش فرصت‌های شغلی و کاهش نرخ دلار خواهد بود.

با این حال دولت او نه‌ تنها موفق به اجرای شعارهایش نشده بلکه شرایط اقتصادی و معیشتی طیف گسترده‌ای از مردم ایران بنا به آمار رسمی به مراتب وخیم‌تر شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم