واکنش رئیس پلیس ایران به اختلال در جایگاههای سوخت: دشمن به دنبال تکرار آبان 98 بود
سامانه هوشمند سوخت ایران در 26 اکتبر مورد حمله سایبری قرار گرفت و تاکنون برخی جایگاههای سوخترسانی نتوانستند به این سامانه متصل شوند
حسین اشتری، رئیس پلیس ایران با اشاره به حمله سایبری به سامانه هوشمند کارتهای سوخت گفت که «دشمن» بهدنبال تکرار اتفاقات آبان 98 بود.
به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، اشتری، چهارشنبه، 12 آبان، در همایش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران گفت: «دشمن بهدنبال تکرار اتفاقات آبان 98 بود که با هوشیاری و پشتیبانیهای فنی پلیس فتای ناجا و با حضور بهموقع ماموران و استقرار آنها در پمپبنزینها از این توطئه جلوگیری و با هوشمندی موضوع مدیریت شد.»
حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت ایران سهشنبه 26 اکتبر در آستانه دومین سالگرد اعتراضات سراسری آبان 98 به افزایش ناگهانی 200 درصدی قیمت بنزین اتفاق افتاد.
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران هم در واکنش به این حمله گفته بود که «دشمن برای آبانماه برنامهریزی کرده و این آغاز آن قلمداد میشود.»
در حمله سایبری مذکور همه 4300 جایگاه سوخترسانی ایران از خدماتدهی خارج شدند و بر روی بیلبوردهای دیجیتال در برخی شهرهای ایران عبارت «خامنهای بنزین ما کو؟» ظاهر شد.
مقامات ایرانی پس از این حمله گسترده و غافلگیرکننده چندین بار ادعا کردند که سریعا این مشکل را حل خواهند کرد اما به گزارش برخی خبرگزاریهای داخل ایران هنوز بسیاری از جایگاه به روال پیشین بازنگشتهاند.
در پی این حمله یک گروه هکری ایرانی به نام «گنجشک درنده» مسئولیت این حمله را پذیرفت اما غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیر عامل ایران، اسرائیل و آمریکا را به دست داشتن در حمله مذکور متهم کرد.
از سویی فریدون عباسی نماینده مجلس ایران درباره اختلال در سامانه سوخت هوشمند و اینکه مردم مجبور شدند به جای بنزین 1500 تومانی بنزین 3 هزار تومانی بزنند، گفت: «دولت در این مشکلی که رخ داده است، نمیتواند بنزین را به 1500 تومان برگرداند چرا که درآمدش کاهش پیدا می کند؛ بنابراین بنزین 3 هزار تومانی را نگه میدارد.»
خبرگزاریها داخلی گزارش دادند که دولت ایران از آغاز این بحران و به بهانه مشکل در سامانه هوشمند سوخت، تنها به فروش بنزین 3 هزار تومانی اقدام کرد و از این طریق روزانه 150 میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.
ایران در سالهای اخیر بهطور پیوسته مورد حملات سایبری قرار گرفته است.
پیش از این گروهی به نام «عدالت علی» در اواخر مرداد گذشته با هککردن دوربینهای زندان اوین، تصاویری از بدرفتاری و خشونت علیه زندانیان را منتشر کرد.
بخشهای اقتصادی، صنعتی و نظامی ایران از جمله بندر رجایی، شرکت راه آهن و برخی سایتهای اتمی نیز مورد حملات سایبری قرار گرفتند.
-
ایران: اسرائیل و آمریکا ممکن است پشت حمله سایبری به جایگاههای سوخت باشند
رئیس جمهوری ادعا کرد که این حمله سایبری با هدف «ایجاد بینظمی و اخلال در زندگی مردم» صورت گرفته است ايران -
ادامه سردرگمی شهروندان در جایگاههای سوخت؛ رئیسی: دشمن میخواهد مردم را عصبانی کند
گزارشها حاکی از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در شهرهای مختلف ایران است ايران -
حمله سایبری به جایگاههای سوخت سراسر ایران؛ پیام «خامنهای بنزین ما کو؟» بر بیلبوردها
تصاویری در رسانههای اجتماعی، منتشر شده که بر روی بیلبوردهای دیجیتال در اصفهان عبارت «خامنهای بنزین ما کو؟» نوشته شده است ايران -
وزیر کشور ایران: حمله سایبری آغاز برنامهریزی برای آبان بود
کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران قرار است با فراخواندن برخی مقامات حمله اخیر سایبری به جایگاههای سوخت را بررسی کند ايران