مدیرکل محیط زیست خوزستان: روزانه هزاران مترمکعب گاز در این استان سوزانده میشود
قرار بود شرکت نفت 200 هزار هکتار فضای سبز در خوزستان ایجاد کند که تاکنون به این تعهد خود عمل نکرده است
محمدجواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت، روزانه هزاران مترمکعب گاز اسیدی همراه با نفت در خوزستان سوزانده میشود که خطرات زیادی را برای سلامت مردم ایجاد میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اشرفی، پنجشنبه، 6 آبان، در نشست بررسی جمعآوری فلرهای نفتی که در شرکت نفت و گاز کارون در اهواز و با حضور رئیس سازمان بازرسی کشور برگزار شد، بیان کرد: «متاسفانه طرح آماک به خوبی در خوزستان اجرا نشد، و از ریاست سازمان بازرسی تقاضا داریم به این موضوع ورود کرده تا طرح آماک به درستی عملیاتی شود.»
طرح «آماک» با هدف جمعآوری گازهای ترش همراه نفت و برای جلوگیری از سوزاندن آنها و ممانعت از آلودگی زیستمحیطی قرار بود از سال 1379 اجرایی شود اما تاکنون در خوزستان بهطور کامل اجرا نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه مشکلات زیستمحیطی با نفت، تنها در بحث جمعآوری فلرهای نفتی خلاصه نمیشود، افزود: «از دیگر مشکلات زیست محیطی که شرکت نفت ایجاد میکند پسابهای نفت، و سایر آلایندهها است که باید برای این مشکلات فکری شود.»
وی با اشاره به بیتفاوتی شرکت نفت نسبت به سلامت مردم، یکی از عوامل وجود گردوغبار در خوزستان را آلودگیهای نفتی عنوان کرد و گفت: «قرار بود شرکت نفت 200 هزار هکتار فضای سبز را در مناطقی از استان که فعالیت نفتی دارد ایجاد کند اما هیچ اقدامی انجام نداده است.»

شرکت نفت با خشکاندن هور العظیم از بزرگترین تالابهای ایران در غرب خوزستان برای حفر و استخراج نفت، عامل اصلی گردوغبار در این استان بهشمار میرود و باعث افزایش بیسابقه حساسیتها و بیماریهای تنفسی در شهروندان خوزستانی شده است.
اشرفی با بیان اینکه شرکت نفت در بیشتر زمینها و مناطق اهواز معارض است، افزود: «گازسوزی بهشدت در تمام میادین نفتی خوزستان وجود دارد و وجود تعداد زیاد فلر نفتی مشکلات زیادی را برای سلامت جسم و روان مردم ایجاد کرده است.»
استان خوزستان بهرغم دارا بودن منابع عظیم نفت، گاز، آب و زمینهای حاصلخیز جلگهای و موقعیت استراتژیک یکی از استانهای محروم و توسعه نیافته ایران محسوب میشود.

با گذشت بیش از 4 دهه از آغاز حکومت جمهوری اسلامی، این استان بهدلیل عدم توسعه زیرساختها و عدم بازسازی شهرها پس از جنگ 8 ساله ایران و عراق و در سایه رویکرد امنیتی مقامات کشوری و محلی همچنان از محرومیت شدید، فقر و تنگدستی، بیکاری، بحرانهای زیستمحیطی، بیآبی و کمبود مراکز بهداشتی و درمانی رنج میبرد.
اخیرا این استان شاهد موجی از اعتراضات مردمی علیه بیآبی و سیاستهای تبعیضآمیز بود که به سایر شهرها و استانهای ایران امتداد یافت. در این اعتراضات نیروهای امنیتی ایران با خشونت به سوی معترضان تیراندازی کرده و دهها نفر را کشته و زخمی نمودند و صدها نفر از معترضان را نیز بازداشت کردند.
-
ابتلای دستهجمعی اهالی یک روستا در خوزستان به کرونا
«پس از معاینه و انجام تست از 100 نفر، تست 60 نفر مثبت قطعی مبتلا به کرونا گزارش شد» ايران -
از کمبود مراکز درمانی تا بحرانهای زیست محیطی در خوزستان
ابول نژادیان: 8 شهر استان خوزستان بیمارستان ندارند ايران -
معضل کمبود پزشک در استان خوزستان
سرانه پزشک نسبت به جمعیت در کشورهایی که درگیر جنگ و درگیری هستند از ایران بالاتر است ايران -
بحران خشکسالی؛ بیش از 500 روستای خوزستان آب شرب ندارد
استان خوزستان در تیرماه امسال شاهد اعتراضات گسترده به مشکل بیآبی و سیاستهای انتقال آب بود ايران