ادعای رئیسی: آمریکا و اروپا دچار بحران تصمیمگیری هستند
ایالات متحده و شرکای اروپایی واشینگتن بر ضرورت بازگشت سریع ایران به مذاکرات هستهای توافق کردند
همزمان با افزایش فشارها علیه ایران برای بازگشت به میز مذاکرات اتمی، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران مدعی شد که تهران به تعهدات هستهای خود پایبند است اما آمریکا و اروپا دچار «بحران تصمیمگیری» هستند.
به گزارش خبرگزاری «فارس»، رئیسی، یکشنبه، 24 اکتبر، سیاست خارجی ایران را «تعامل گسترده با دنیا» توصیف کرد و برای بار چندم مدعی شد که این کشور «اقتصاد خود را به مذاکرات اتمی گره نخواهد زد».
اظهارات رئیسی در حالی عنوان شده است که تشدید فشارهای اروپایی و آمریکایی بر ایران برای بازگشت هر چه سریعتر به میز مذاکرات احیای برجام افزایش یافته است.
در واکنش به نگرانیهای روزافزون جامعه جهانی، ایالات متحده و شرکای اروپایی واشینگتن، روز جمعه در جریان رایزنیهایی در پاریس، بر ضرورت بازگشت سریع ایران به مذاکرات هستهای توافق کردند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، جمعه، 22 اکتبر، با تاکید بر ضرورت از سرگیری مذاکرات وین گفته بود، رایزنیهای اتمی با ایران باید در ادامه دور ششم مذاکرات باشد.
از سوی دیگر ایالات متحده و اسرائیل به صراحت اعلام کردهاند در صورت شکست ابزار دیپلماسی در قبال ایران، این دو کشور «طرح جایگزین» را بررسی خواهند کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که اگر دیپلماسی در قبال ایران با شکست مواجه شود واشینگتن آمادگی دارد به «گزینههای دیگری» منتقل شود.
به گفته کارشناسان، «طرح جایگزین» که در اظهارات مقامات اسرائیلی و آمریکایی بارها تکرار شده است، به معنای رویآوردن به «گزینه نظامی» در راستای توقف برنامه هستهای ایران است.
مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی که 6 آوریل گذشته در وین برای احیای توافق هستهای آغاز شده بود پس از انجام شش دور در ژوئن گذشته با پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران بدون احراز نتیجهای ملموس متوقف شد و زمانی هم برای از سرگیری دور هفتم آن تعیین اعلام نشده است.
-
سفیر روسیه در واکنش به اظهارات امیرعبداللهیان: «به زودی» به چه معناست؟
این دومین بار است که نماینده روسیه از موضع ایران ابراز نارضایتی میکند بين الملل -
آمریکا: مذاکرات اتمی وین باید از جایی که متوقف شد ادامه پیدا کند
برخی مقامات اروپایی تاخیر ایران برای بازگشت مجدد به مذاکرات اتمی وین را با هدف گسترش هر چه بیشتر برنامه اتمی آن کشور مرتبط میدانند بين الملل