8 استان ایران در «ناامنی غذایی» قرار دارند

پیامدهای ناشی از بحران‌ کرونا و تورم شدید در ایران از دلایل اصلی «ناامنی غذایی» عنوان شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران می‌گوید 8 استان این کشور دچار «ناامنی غذایی» هستند.

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران شنبه، 16 اکتبر، گفت که هشت استان این کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، ایلام، کرمان، خراسان جنوبی، و بوشهر درگیر مسئله ناامنی غذایی شده‌اند.

Advertisement

عبداللهی در این گفتگو پیامدهای ناشی از بحران‌ کرونا و تورم را موجب بروز این مشکل در برخی استان‌ها دانسته و گفته است که به دنبال افزایش قیمت، مصرف برخی اقلام غذایی مانند گوشت و مرغ، لبنیات، و حتی میوه‌ها، تا حدود 40 درصد کاهش یافته است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران با اشاره به تبعات حذف منابع پروتئینی از سفره مردم گفت: «گرانی منابع اصلی غذایی پروتئینی و ریزمُغذی‌ها، مردم و اقشار کم‌درآمد را به سمت مصرف بیشتر نان و برنج و نشاسته‌ای که ارزان‌تر و فاقد ارزش غذایی کافی است، سوق داده تا تنها شکم‌شان سیر شود و سیری سلولی برایشان اتفاق نمی‌افتد. در چنین شرایطی، چاقی ناشی از فقر رخ می‌دهد که خود نوعی سوءتغذیه محسوب می‌شود.»

این این کارشناس مسئول ایرانی گفت «کاهش تحرک مردم به دنبال کرونا، عاملی مضاعف برای افزایش چاقی شده که خود عامل خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، و سرطان است.»

کارشناسان می‌گویند ناامنی غذایی و اشکال مختلف سوءتغذیه ناشی از آن شامل کم‌خوری و بدخوری علاوه بر تاثیرات نامطلوب جسمانی، بر سلامت اجتماعی و روانی جامعه نیز تاثیر سوء دارد.

به گفته این کارشناسان با توجه به وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی، گسترش فقر، تورم شدید و کاهش قدرت خرید واقعی خانوارها و افزایش قیمت مواد غذایی در ایران، احتمال بروز ناامنی غذایی در گروه‌های درآمدی متوسط و پایین افزایش یافته است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم