اطلاعات ترکیه 8 نفر از عوامل امنیتی ایران را دستگیر کرد
عوامل دستگیر شده در طرح توطئه جمهوری اسلامی ایران برای ربودن یک مقام پیشین نظامی پناهجوی ایرانی در ترکیه مشارکت داشتند
بنا به اعلام مقامات ترکیه 8 نفر از عوامل ایران از جمله دو مامور امنیتی این کشور که برای ربایش و بازگرداندن اجباری یک مقام پیشین نظامی ایران تلاش میکردند، توسط پلیس و نیروهای اطلاعاتی ترکیه «میت» دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» سازمان اطلاعات و پلیس ترکیه چهارشنبه، 13 اکتبر، از دستگیری 8 نفر از عوامل ایرانی که برای ربایش و بازگرداندن اجباری یک مقام پیشین نظامی ایران تلاش میکردند، خبر داد.
در این گزارش عنوان شده «این عملیات مشترک توسط سازمان اطلاعات و پلیس ترکیه در استان وان (در شرق این کشور) انجام شده و منجر به بازداشت 8 نفر از جمله 2 مامور ایرانی شده است.»
خبرگزاری آناتولی ترکیه 13 اکتبر از دستگیری 8 تن از عوامل امنیتی ایران توسط سازمان اطلاعات «میت» و پلیس ترکیه در استان وان خبر داد. این 8 عامل امنیتی دستگیر شده برای ربایش و بازگرداندن یک مقام پیشین نظامی ایران تلاش میکردند که این توطئه آنها با اقدام نیروهای امنیتی ترکیه خنثی شد. pic.twitter.com/88kaa2n75Q
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) October 13, 2021
در این گزارش به هویت افراد بازداشت شده و همچنین مقام پیشین نظامی ایرانی که قصد ربایش او را داشتهاند اشارهای نشده است.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر با بکارگیری گروههای تبهکار بینالمللی مرتبط با نهادهای اطلاعاتی خویش اقدام به ترور و یا ربودن مخالفان خود از کشورهای دیگر کرده است.
پیشتر حبیب اسیود در اکتبر 2020 از فرودگاه استکهلم عازم فرودگاه «صبیحه گوکچن» استانبول شده بود که تنها ساعاتی پس از ورود به ترکیه توسط یک باند قاچاق بینالمللی به رهبری «ناجی شریف زیندشتی» ربوده و به همین نحو از طریق مرز زمینی تحویل نهادهای اطلاعاتی ایران داده شد.

روحالله زم و جمشید شارمهد نیز از دیگر قربانیان ربایش توسط جمهوری اسلامی هستند که پس از انتقال آنها به داخل ایران هر دو تحت شکنجه مجبور به اعترافات تلویزیونی علیه خود شدند. زم چندی پس از پخش اعترافات تلویزیونی او در تهران اعدام شد.

در ادامه ربایش و ترورهای زنجیرهای جمهوری اسلامی ایران میتوان به ترور احمد نیسی معروف به احمد مولی، یکی از رهبران جنبش آزادیبخش احواز، از احزاب استقلالطلب عرب اهوازی نیز اشاره کرد که در نوامبر 2017 در مقابل درب منزلش در شهر لاهه هلند به ضرب 3 گلوله به ناحیه سر و سينه به قتل رسید.

عامل ترور احمد نیسی که یک تبهکار هلندی مغربیالاصل به نام رضوان تاگی و یک مزدور اجارهای دارای ارتباط نزدیکی با نهادهای امنیتی ایران بوده بعدها توسط پلیس دبی دستگیر شد.
اخیرا یک دادگاه فدرال آمریکا در نیویورک، چهار شهروند ایرانی با نامهای علیرضا فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری را به ربودن مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال حقوق بشری آمریکایی ایرانی الاصل متهم کرد. بنا به اعلام دادگاه نیویورک این عوامل امنیتی ایران دستکم از خرداد سال گذشته برای ربودن علینژاد و انتقال او از مسیر ونزوئلا به ایران در حال برنامهریزی بودند.
این توطئه ایران علیه مسیح علینژاد واکنشهای شدید مقامات آمریکایی را در پی داشت و به دنبال آن دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) با صدور بیانیهای اعمال تحریمهایی علیه چهار نفر از عوامل اطلاعاتی ایران بهدلیل توطئه برای ربودن مخالفان در خارج، نقض تحریمها و کلاهبرداری را اعلام کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا این تیم اطلاعاتی ایران به رهبری علیرضا شاهوارقی فراهانی، و عضویت محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری به دلیل دور زدن تحریمها، تلاش برای ربودن خبرنگاران ایرانی مخالف جمهوری اسلامی از جمله مسیح علینژاد در آمریکا و خبرنگاران دیگری در انگلستان، آمریکا و امارات مورد تحریم قرار گرفت.
در همین راستا بنیاد برومند جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که دستکم 540 ایرانی مخالف را در خارج از این کشور ربوده یا ترور کرده است.
مرکز حقوق بشر «عبدالرحمن برومند»، با ابزار نگرانی از حملات حکومت ایران علیه دگراندیشان و مخالفانش در خارج از این کشور و ضمن اشاره به بیش از 540 ایرانی قربانی عملیات قتل یا آدمربایی منتسب به جمهوری اسلامی، خواهان «واکنش قاطعانه و هماهنگ بینالمللی» در مقابل این جنایتهای رژیم ایران شد.
-
بلینکن: آمریکا همه گزینهها را برای مقابله با چالش ایران بررسی خواهد کرد
وزیر خارجه اسرائیل: جهان متمدن به ایران اجازه نخواهد داد به تسلیحات هستهای دست یابد ايران -
کاخ سفید: دیپلماسی مسیر مورد انتخاب دولت بایدن در قبال ایران است
سخنگوی کاخ سفید مهلت ایران برای بازگشت به میز مذاکرات را نامحدود ندانست بين الملل