وزیر خارجه آمریکا: مهلت ایران برای بازگشت به برجام در حال اتمام است
کشورهای غربی در حال نزدیکی به نقطهای هستند که برجام برایشان دیگر کارآمد نخواهد بود
پس از گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی از فعالیتهای هستهای ایران، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در اظهاراتی عنوان کرد که قدرتهای غربی در حال «نزدیک شدن» به نقطهای هستند که برجام برایشان دیگر سودمند نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری «فرانس 24» بلینکن، چهارشنبه، 6 اکتبر، به ایران هشدار داد که این کشور مهلت چندانی برای بازگشت به توافق هستهای ندارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی، سه شنبه 5 اکتبر، با ارائه گزارشی شدیداللحن از تعلیق برخی بازرسیهای این آژانس در ایران خبر داد و گفت روند نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران «به طور جدی تضعیف شده است.»
بلینکن به جمع خبرنگاران در آلمان گفت: «نمیخواهم تاریخ مشخصی را تعیین کنم اما در حال نزدیکی به نقطهای هستیم که بازگشت به پایبندیهای برجام، دیگر مانند گذشته سودمند نخواهد بود.»
آلمان نیز تأخیر ایران در این زمینه را «بسیار طولانی» دانست.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان خبر داد که در تماسی تلفنی به همتای ایرانی خود گفته است که «به میز مذاکرات سریعتر بازگردند.»
او در ادامه افزود، برلین از تهران میخواهد که به توافقات حاصله از مذاکرات انجام شده، احترام گذاشته و به مفاد آن پایبند بماند.
مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز با دفاع از عملکرد این کشور در پایبندی به تعهدات برجامی، طی سخنانی با اشاره به فعالیتهای موشکی این کشور گفت، توان موشکی ایران در چارچوب حقوق مسلم و طبق تعهدات بینالمللی تهران است.
مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی که 6 آوریل گذشته در وین برای احیای توافق هستهای آغاز شد پس از انجام شش دور در ژوئن گذشته با پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران بدون احراز نتیجهای ملموس متوقف شد و زمانی هم برای از سرگیری دور هفتم آن تعیین نشده است.
-
ایران: برای بازگشت به مذاکرات وین عجلهای نداریم
تهران بارها گفته است که برجام در اولویتهای این کشور نیست ايران -
فرانسه: درهای مذاکرات با ایران برای همیشه باز نخواهد ماند
ژان ایو لودریان: مذاکرات منطقهای با تهران باید شامل فعالیتهای موشکی تهران باشد ايران -
بورل: مذاکرات تنها راه جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت اتمی است
اتحادیه اروپا: کابل به ما آموخت که دموکراسی را نمیتوان از طریق نظامی تحمیل کرد افغانستان